Fördomar och ärlighet mot mig själv

Det här med fördomar. Okej, varför har vi dem? Varför har vi så lätt för att döma någon eller något efter bara några sekunder, en första anblick? Videon här nedan var PRECIS ett sådant ögonblick!

När jag först slog jag på den och såg första steget tänkte jag; "Åh nej, ännu en video med snygga killar som gör bodyrolls och försöker vara snygga, kan de inte visa en riktig dans?!". Anledningen till att jag tänkte så att det är så otroligt många koreografier som bara fokuserar på det snygga och sexiga i en dans och inte själva tekniken. Sådan dans är inget för mig.

Jag fortsatte ändå att kolla, och OJ, vad jag blev överraskad!

Medan jag tittade insåg jag tre saker;

1) de är riktigt duktiga

2) duetterna mot slutet är GRYMMA!

3) vilken perfekt koreografi för mig!

Jag ska vara ärlig, jag har tappat min street-sida. När jag var yngre dansade jag BARA street, och var jäkligt vass på det. Jag kan titta tillbaka på videos och bli lite avundsjuk på mig själv för att jag inte alls känner mig lika bra idag. Jag har gått över mer och mer åt jazzen och improvisationen, men jag saknar streeten så mycket! Därför kändes detta som en perfekt koreografi för mig att lära mig för att "komma tillbaka" till min street litegrann! Inte för svår, men ändå lite utmanande, och med många nyttiga rörelsekvalitéer!

Det här inlägget kom väldigt spontant. Jag bara hittade videon, noterade mina känslor, och kände att jag ville skriva om det. Det är viktigt att att upp det här med fördomar, och att våga erkänna sina "brister" för sig själv. Jag kanske inte är lika bra på street som förut, men det är okej. Man förändras och utvecklas och livet hittar andra vägar. Men det betyder inte att man inte kan hitta tillbaka, om det är det man vill.

Ta hand om er, uppmärksamma era brister och ge dem tid, de är okej, vi alla har dem.

Många kramar.

Gillar

Kommentarer

EmmaPaulsson
EmmaPaulsson,
Så viktigt inlägg! Man måste verkligen börja vara mer ärlig mot sig själv och jobba på sina brister ( om man nu vill ). ibland kan ju ens brister såklart vara en fördel också.
viedon var grym tycker jag!
nouw.com/emmapaulsson
Netti Starby ,
Haha jag håller med dig och skulle också få så som första tanke. Dessa måste jag kika på! 😃 Kramis
starbys.se
johnssons
johnssons,
Kul inlägg och det är kul med sponata inlägg om vad man känner och tycker i bland<3
nouw.com/johnssons
Louise,
Men wow riktigt grymma! 😃
louiseelinore.com
Fördomar kommer dessvärre alltid att finns i alla möjliga situationer! :/
www.henrikolsson.eu