Födelsedagslistan

Förste maj idag, hoppsan hejsan vad tiden springer! Om man tittar på vädret ute känns det ju inte direkt som maj, mer som en tråkig dag i oktober, haha. En tradition för mig och min familj den förste maj är att se alla gamla bilar och motorcyklar åka genom staden. Det brukar vara en riktig folkfest, så himla mysigt, men i år blir det ju tyvärr inte av.

Maj för mig innebär också födelsedag, hihi! Den 19 maj fyller jag år, och jag måste medge att det för varje år kommer lite som en överraskning, liksom en "Oj, just det, jag fyller år". Väldigt stor skillnad från när man var yngre och höll koll på sin födelsedag flera månader innan, haha. Och just för att maj är min födelsedagsmånad tänkte jag att vi kör på födelsedagslistan nedan!

Födelsedagslistan

Hur gammal blir du?

Jag blir 22 år gammal!

Känner du dig lika gammal som det du fyller?

Ingen aning, haha. På ett sätt kan jag känna att jag konstant lever i den där 16-17-års åldern, sedan tittar man sig omkring och inser att man sitter med jobb, sambo, och lägenhet, och inser att man verkligen är den åldern man är, haha. Så lite blandat, på ett sätt absolut, på ett annat inte alls.

Vad ska du göra på din födelsedag?

Det är inte riktigt bestämt än. Jag fyller på en tisdag, så både mamma och pappa jobbar, och min syster har skola. Så det blir nog bara mys med min sambo, eller några vänner också, och sedan något lite "större" firande helgen innan eller efter.

Förknippar du din födelsedag med något särskilt?

Hmm, inte direkt vad jag kommer på just nu. Jag förknippar nog den som mest med våren. Älskar verkligen att fylla år i mitten av maj då våren är som bäst, så himla vackert.

Vad gjorde du på din födelsedag för ett år sedan?

Förra året fyllde jag år på en söndag, vilket var perfekt! Då jag och min sambo var relativt nyinflyttade hade vi ett kombinerat födelsedags-och inflyttningskalas för min släkt! Det var supermysigt att ha (nästan) hela släkten samlad, hih.

Hur ser en perfekt födelsedag ut?

Åh, så svårt! Jag har många exempel på hur en perfekt födelsedag skulle kunna se ut, jag tror inte att det bara finns en variant. Men frukost på sängen, ingen stress, äta en god middag någonstans, träffa familj och vänner.

Kan du berätta om en födelsedag du minns extra tydligt?

Hmm... Nu när jag sitter här kommer jag nog inte på en födelsedag sådär på rak arm, men självklart kommer jag att komma på det när jag väl har publicerat detta, haha. Men jag kommer ihåg ett firande lite extra och det var när vi hade släktkalas och jag fyllde 17 år. Jag var ett stort fan av K-popgruppen GOT7 då och tårtan hade då en bild av dem på toppen, hihi! Det minns jag lite extra tydligt.

Om du fick önska dig en tårta, vad skulle det vara för någon?

Jag ääälskar riktigt bra, kladdiga, chokladtårtor, så utan tvekan en sån, eller en Sir William som är choklad och päron. Det är min och farfars favorittårta, haha, vilket gör det lite extra speciellt varje gång jag äter en sån.

Jag känner på mig att de här nitton dagarna kommer gå fort, och vips är det dags för födelsedag! Vart tar tiden vägen egentligen? Trots att inget är som vanligt just nu tycker jag ändå att tiden springer iväg.

Hoppas ni får en härlig förste maj! Här öser regnet ned, hoppas ni har bättre väder var ni nu befinner er.

Många kramar!

Gillar