Fem saker man kan göra för andra

Hej på er!

Idag ville jag dela med mig av fem olika enkla saker man kan göra för att muntra upp någon annan i vardagen! Vänlighet är gratis, och jag tror att vi alla behöver lite extra sånt i just nu efter att ha levt med Corona i över ett år. Punkt nummer ett gjorde jag faktiskt själv idag, hihi, och det var det som inspirerade mig till att skriva det här inlägget!

Peppa med bilder och citat

Vi lever ju en tid som bygger på internet, och internet är ju helt fantastiskt på många sätt, bl.a. genom den möjligheten man har till att hitta inspiration! Leta upp lite peppande citat eller härliga bilder på Pinterest och skicka till en vän! Jag lovar att det genast kommer muntra upp deras dag.

Överraska

Det finns alltid en möjlighet att överraska någon! Kanske köpa hem blommor till sambon, ordna middag till mamma och pappa när de kommer hem från jobbet, eller varför inte spontant plinga på hos bästa vännen med lite nybakat fika? Sådana gester är så små, men betyder så mycket.

Prata med de äldre

Något jag lärt mig extra mycket genom min resa till Kina och mitt examensprojekt på min dansutbildning, är hur mycket de äldre uppskattar att man pratar med dem. Några av mina finaste möten jag haft i livet är med äldre, och då många gånger helt spontant i kön i affären eller på tåget. Så våga säg någonting om ni står och väntar på samma buss, varför inte bara nämna något om vädret? Det är ett gammalt trick, men det funkar, och de uppskattar det så mycket!

Ge en komplimang

Vänlighet är gratis, så ös på med komplimanger! Om kassörskan har jättesnygga naglar, säg det, eller om personen framför dig i kön har jättesnygga skor, säg det, och kanske fråga vart de är ifrån! Jag lovar att personen kommer att uppskatta det.

När jag var på restaurang en gång hade jag en röd byxdress på mig (den är sååå fin, haha!), och när jag reste mig upp från bordet för att gå på toaletten stoppade kvinnan vid bordet bredvid mig och sa; "Jag måste bara få säga vilken otroligt snygg byxdress du har, den klär dig så bra!" Tror ni att det gjorde min dag? Svar JA.

Erbjud en hjälpande hand

Oavsett om det handlar om att hjälpa någon bära en matkasse fram till dörren eller stötta under ett jobbigt telefonsamtal, erbjud din hjälp! Ibland behöver man bara höra att det finns någon där som är villig att hjälpa och stötta. Hjälp mamma laga mat, spring efter bollen som rullade iväg från den lilla pojken, eller bara håll upp dörren för någon. Små gester gör mycket!

Har du några tips på enkla saker att göra för andra?

Kanske kan du checka av något av detta redan när du vaknar imorgon?

Ha en superfin kväll!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

BorderlineGirl
BorderlineGirl,

Jag brukar få komplimanger för min hårfärg & blir så himla glad, älskar att vara trevlig mot folk & ge komplimanger & skämma bort nära & kära 😍😍

nouw.com/borderlinegirl
Pauline,
emmapetersson
emmapetersson,

Överraskningar är ju underbart, små som stora!

nouw.com/emmapetersson
celinelundqvists
celinelundqvists,

Jättefint inlägg <3

nouw.com/celinelundqvists
beattriicee
beattriicee,

Kan verkligen hålla med om allt och en komplimang är verkligen så uppskattade och härligt så länge det är äkta och ärligt! ❤️Grymt inlägg!!

nouw.com/beattriicee
Enna,

Vilket härligt och inspirerande inlägg 😊

sayyeastofashion.blogg.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Vilket fantastiskt och kärleksfullt inlägg du har gjort älskade du! Så många bra tips du delar med dig av! Älskar att man kan göra så mycket för en annan människa genom att bara ge en komplimang eller hjälpa till på något sätt. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
carroat
carroat,

Så fint inlägg, så fin du är! Joline brukar måla teckningar till vänner och släktingar som vi går och postar, uppskattas väldigt mycket! 🥰

nouw.com/carroat
Hilma
Hilma,

Så himla fint inlägg! Och så bra grejer <3

nouw.com/hilma
Sara,

Så bra tips <3 Älskar att överraska och bli överraskad 😊

aamaziing.se