Favoritkoreografer

Som dansare och koreograf tittar jag ju otroligt mycket på dans för att lära mig och hålla mig inspirerad. Det finns så otroligt många duktiga koreografer och dansare, och om man tittar inom t.ex K-popen är det ju bara där ett hav av duktiga koreografer och talanger.

För mig som dansare ligger mitt huvudfokus i koreografier, jag koreograferar mycket själv och tycker att det är otroligt roligt. Jag älskar själva dansandet, absolut, men har verkligen ett särskilt intresse för just den koreografiska biten och det egna skapandet. Därför min valda dansutbildning som inriktade sig just lite mer på det.

Därför vill jag nu dela med mig av några av mina favoritkoreografer som håller mig sjukt inspirerad! Perfekt att titta på och grotta ned sig i om man kanske sitter hemma mycket!

Jojo Gomez

Absolut en a mina kvinnliga favoritkoreografer! Sjukt duktig inom street och hip-hop, och beundrar verkligen hennes styrka och attityd.

MIA

Den här har jag delat förut, men den tåls att dela igen! Absolut en av de bästa koreografierna, enligt mig, från MIA. Otroligt vacker, mjuk och teknisk, och tycker hennes koreografier är så behagliga för ögat att titta på. Relativt ny koreograf för mig som jag fastande direkt för!

Junsun Yoo

Fave, fave FAVE! Inget kan nog beskriva hur mycket jag beundrar den här mannen alltså, haha. Det här är utan tvekan, verkligen utan tvekan, min favoritkoreografi NÅGONSIN. Älskar den, och återkommer alltid till just den här koreografin när det suger till efter lite grym inspo. Han är så sjukt talangfull och så himla precis i sina rörelser, och hela den här videon med koreografi, kläder, samspel med varandra, åh, det är ju dansorgasm på hög nivå, haha! Starrk rekommendation ocskå att checka in de andra koreograferna från 1 Million Dance Studio, otroligt duktiga allihop! Kan ni fatta att min sambo var där sommaren 2018? Kan ni fatta hur avis jag var, haha?!

Aliya Janell

Queen of heels! Älskar henne, alltid snygga koreografier (kan dock ibland bli lite mycket twerk/booty i fokus vilket jag personligen inte är ett så stort fan av), mycket attityd, och i KLACKAR! Så grym.

Dmitry Akimenko

Verkligen mästaren när det kommer till floor work, helt klart! Tycker floor work är himla coolt och användbart (och något jag själv lär ut), men det här är en heeelt ny nivå, haha! Nästan lite åt akrobatikhållet ibland, men så imponerande!

Vad tycker ni? Hittade ni någon favorit?

Och blev ni nu lite sugna på att checka in mina olika koreografier, event, och föreställningar, så kan ni klicka er in här!

Hoppas ni får en toppenfin måndag!

Kram!

Gillar