Ett tips till er

Nu vill jag komma med ett riktigt tips till er! Ni som följt mig länge känner redan till det här då jag skrivit det ganska frekvent, haha, men det jag vill tipsa om är; fika själv på café!

Jag ÄLSKAR att ta egentid/jobbtid/kreativ tid, vad det nu kan vara, på ett café. Det är något speciellt med att sitta på ett café, se staden utanför, unna sig en god dricka eller något gott att äta, och bara mysa med sig själv.

När jag pluggade distans, och när jag gick gymnasiet också för den delen, började jag verkligen uppskatta att komma hemifrån och plugga. Hemma är det så lätt att annat pockar på ens uppmärksamhet, och speciellt nu när man flyttat hemifrån. Det ska städas, tvättas, lagas mat, plockas ur diskmaskinen o.s.v., och därför känner jag mig genast mer produktiv om jag lämnar hemmet och skapar mig en arbetsplats någon annanstans.

Jag älskar till exempel att fixa med bloggen utanför hemmet, och likadant planera dansklasser eller koreografier. Det här med koreografier är väldigt intressant. Ibland när jag ska skapa en ny koreografi fysiskt och går till danssalen kan jag låsa mig totalt. Det blir som en spärr att "nu är jag här, nu MÅSTE jag få det gjort", medan om jag bara står och lagar mat hemma, eller tar på mig att par hörlurar och visualiserar i huvudet sittandes på en stol, kan jag få otroligt mycket inspiration.

Idag blev alltså min arbetsplats Nelins, ett av mina favoritcaféer här i stan! Här sitter jag just nu i skrivande stund och ser staden vakna till utanför. Så himla mysigt. Conny skulle in till tandläkaren klockan 8.20, och jag har lite julklappar kvar att fixa. Därför tänkte jag att jag kunde åka med honom in till tandläkaren och sitta på ett café tills stan öppnar vid tio och då fixa julklapparna. Jag vill gärna hinna innan allt folk kommer, och då är det ju perfekt vid öppningstid! Så idag får jag både produktiv egentid OCH lite ärenden gjorda. Win, win!

Magen börjar kurra lite nu så jag ska se om jag kanske ska köpa någon macka tillsammans med mitt chai-te. Åh, vilken underbart mysig morgon, hihi!

Jag rekommenderar verkligen er att testa detta, men också, håll koll på restriktionerna och gå tidiga mornar eller på kvällen. Utsätt er inte för något onödigt, jag skulle t.ex aldrig sätta mig på ett café när det är som mest folk. Ta hand om er.

Många kramar!

Gillar