Ett lördagstips

Godmorgon!

Lördag och helg, wiho! På helgen tror jag många unnar sig att lyxa till frukosten lite, och därför ville jag tipsa er om ett supergott och snabbt frukostbröd som jag slängde ihop i veckan när jag var ledig! Och när jag säger "snabbt", menar jag verkligen SNABBT! Det tar inte längre än några minuter att slänga ihop, och sedan några minuter i ugnen. Perfekt ju!

Jag har tipsat om det här förut för längesedan, men det är verkligen värt att delas igen. Detta recept har faktiskt följt med mig i flera år och varit väldigt uppskattat av både familjemedlemmar och sambon.

Supersnabba frukostbullar

Du behöver:

Receptet blir ca 10 stycken, beroende på hur stora du gör dem.

- 5 dl vetemjöl (jag brukar ta grahamsmjöl eller ersätta en del av vetemjölet)

- 1 msk bakpulver

- 1/4 msk salt

- 2 msk sirap (jag brukar ha mörk, men ljus funkar också)

- 2 1/2 dl vatten

- Chiafrön, solrosfrön eller liknande om du vill

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 C

2. Klä en plåt med bakplåtspapper

3. Blanda bakpulver, mjöl och salt i en bunke

4. Tillsätt sirap och vatten och rör om till en jämn deg

5. Rulla bollar av degen i den storlek du önskar (jag brukar göra ganska små) med mjöliga händer och lägg dem på plåten

6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter

7. Servera varma med smör och ost!

Ser ni hur goda? Just att de är så snabba och enkla gör ju det hela snäppet bättre!

Hoppas ni får en bra lördag och början på helgen!

Många kramar!

Receptet har jag hittat här.

Gillar