Ett kreativt kaos och några tips

Jahopp, och där togs beslutet att jag inte får komma till jobbet resten av veckan. Suck och stön. Jag förstår ABSOLUT varför, helt klart det säkra före det osäkra, men när jag känner mig pigg, inte är snorig, och bara har lite känningar i halsen, då känns det hela lite frustrerande.

Som jag nämnde i mitt långa "Att ta beslut"-inlägg där ni får ta del av min enorma beslutsångest och mina inre, elaka röster, haha, ställde jag in mina dansklasser för veckan och sa även ifrån mitt pass på Maxi igår. Under dagen igår kände jag mig bra, försökte att inte tänka på halsen så pass mycket så att man framkallar symtom som inte ens är där bara för att man tänker på det så mycket, you know. Under dagen tog jag en kort promenad för att få lite luft, och fick då genast ont i öronen och känningar i halsen. Jag tänkte ju att "det kan man få bara för att det kallt", vilket är sant, men min chef tog då beslutet att jag skulle vara hemma veckan ut för säkerhetsskull.

Och jag förstår detta, absolut, men oj, vad det är frustrerande. Jag mår ju bra. Som jag skrev i mitt förra inlägg försöker jag verkligen att tänka på att jag tar mitt ansvar för andra, även om jag känner mig pigg och kry. Och det var också bra att hon tog beslutet rakt av att jag skulle vara hemma resten av veckan, då kan jag bara acceptera att så är det och gå vidare. Jag försöker att inte låta samvetet äta upp mig, för jag VET att detta var rätt beslut, och som mina kompis skrev till mig; "Alice, i gymnasiet var du alltid igång in i det sista, hur sjuk du än var, det är okej att backa innan man stupar." och det har jag gjort nu.

Så vad kan man göra då när man sitter hemma fullt pigg? Här kommer några tips!

Städa

Kanske tråkigt för vissa, men jag brukar älska det! Ett perfekt sätt att göra av med lite energi och ändå känna att man gör något produktivt. Och det är ju alltid ett plus med skinande rena ytor!

Se på film och serier

Det mest standard man kan göra, eller hur? Själv har jag börjat kolla på en ny serie på Netflix som är ganska bra, Ratched heter den. Lite obehaglig för min smak, haha, men det är ju det som gör den så lockande! Sedan har vi även skaffat Disney + här hemma, hihi, så mysigt.

Baka

Att ha något nybakat hemma förgyller ju vilken kopp kaffe som helst, oavsett om det är chokladbollar, kladdkaka, bullar, you name it! Mumsigt värre.

Var kreativ

När jag är hemma och har energi, oavsett situation, är jag som oftast kreativ. Då känner jag mig samtidigt produktiv. Jag gör allt från att pyssla i min Bujo, fixa med bloggen, skriva små texter och noveller, koreograferar, ja, allt!

Planera något

Använd tiden till att planera något, stort som litet! Kanske planera upp klädbyterdagen du alltid velat ha, träningsschemat som aldrig blir av, eller en weekend med sambon. Använd tiden till att planera upp det där du skjutit upp alldeles för länge.

Idag till exempel har jag gått loss i min Bullet Journal! Verkligen så skönt att vara lite kreativ, tror jag försvann in i den i två timmar i sträck, haha.

Hoppas ni har en bra onsdag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Netti Starby ,

Förstår att det känns jobbigt men vilka mysiga saker det finns att göra hemma. <3 Kramis

starbys.se
beattriicee
beattriicee,

Men så bra tips ju, riktigt kul! ❤️

nouw.com/beattriicee
Lisa,

Vilka bra tips 😊 Gillar allt det där utom kanske att städa 😊 Kram <3

familjenkaotisk.blogg.se
linndossing
linndossing,

Förstår verkligen, det känns så himla jobbigt att va hemma när man inte känner sig så sjuk. Men som du säger får man ta ansvar och tänka på alla andra också! Hoppas du piggar på dig snabbt <3

nouw.com/linndossing
enna,

Förstår att det är både jobbigt och tråkigt! Men du verkar ändå har det mysigt 😊

sayyeastofashion.blogg.se
shazi
shazi,
Jasmine,

Krya på dig, hoppas att du snart känner dig fullt frisk.Så himla roligt att få se bilder på din kreativitet. Jag gillar sidorna du visar från din BuJo. 😊(Sent) Svar: Tack för din varma kommentar. Nu är lillprinsen här! <3Kram

rosanatt.blogg.se