Drömmar om Italien

En dröm för mig har alltid varit att uppleva mer av Italien. Sedan jag kärade ned mig i ett italiensk band när jag var typ fjorton har jag totalt varit nedkärad i landet. Mitt stora intresse för språk och kultur har ju också utan tvekan spätt på detta intresse för landet något enormt.

I våras var jag SÅHÄR nära på att ta mitt pick och pack och dra en vecka till Italien och se mina största idoler live, men BOOM, så kom Corona. Jag gillar att resa, men har alltid varit en väldigt hemmakär person och ibland nästan tyckt det varit lite omständigt och jobbigt att resa, så att jag verkligen fick det där "nu jäklar ska jag åka"-drivet inom mig i våras var bara ett tecken för mig att jag verkligen, verkligen måste få uppleva Italien.

Jag har besökt Italien två gånger. Första gången var med min familj 2015 och då var vi i staden Verona. Verona var ett av stoppen på vår bilresa där målet var Kroatien. Vi stannade i Verona i två nätter på vägen hem till Sverige och jag var helt i extas. Äntligen fick jag sätta min fot i Italien! Bilderna ovan är inifrån "Julias balkong" där folk satt fast kärlekslås och skrivit kärleksmeddelanden. Det är på denna plats i Verona som filmen "Letters to Juliet" är baserad på! Åh, vad jag blev sugen på att se den filmen igen, hihi, den är ju så mysig och vacker.

Andra gången jag besökte Italien var 2017 då jag var på studieresa med min klass på gymnasiet. Snacka om att jag var lyrisk! Wow, vilken fantastisk resa, så mycket kultur, mat, goda vänner, åh, allt var så fantastiskt. Det är verkligen bland de bästa resorna jag gjort. Då var vi i Rom och såg allt det där "man måste se".

Åh, mitt hjärta bara brister när jag ser alla bilder igen. Jag vill åka tillbaka nu, nu, NU!

Ibland känns det lite som att jag är född i fel land, haha. Jag har en sådan passion för språk och kultur att jag skulle göra mig så mycket bättre i Italien, eller också Kina för den delen som också står på delad första plats med Italien om länder jag vill besöka flera gånger om.

Och för att avsluta det här inlägget bjuder jag på denna fantastiska låt! Är det någon som kommer ihåg den? Den är från Eurovision 2013, så vacker!

Har ni varit i Italien någon gång?

Ha en toppenfin dag! Själv ska jag repa vid klockan två, och innan det fixa lite ärenden. Åh, jag är så frustrerad på Nouw igen. Jag kan inte byta typsnitt på mina rubriker i inläggen. Suck och stön, när ska detta bara fungera? Jag som är väldigt petig med mina inlägg blir otroligt störd av en sådan "liten detalj". Anyways, ha det bäst!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Enna,

Underbara bilder! Hade verkligen velat besöka Milano 😊

sayyeastofashion.blogg.se
Ida,

Åh Italien är så vackert ja! Vi var ju i Italien förra året, Milano, Como, Venedig och Rom besökte vi då, magiska platser! Måste dock besöka Amalfikusten, wowowow!!

idanilssonphoto.se
? T',

Italien är verkligen en dröm att besöka! Har bara varit i Spanien och några av Spaniens öar, men Italien står med på min lista!

devote.se/babustyle
happyM
happyM,

Åh alltså Italien verkar helt underbart ❤️ Kram

nouw.com/happym
beattriicee
beattriicee,

Väldigt tråkigt att det inte blev en resa för att viruset dök upp. Italien är så fint, har varit uppe i bergen och det var magiskt! 😍

nouw.com/beattriicee
petra,

Aldrig varit i Italien men ser så fantastiskt ut och all god mat, någongång ska jag dit:) kram

mammansprinsessor.blogg.se
JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Åkte också till studieresa till Rom med min gymnasieklass. Första gången jag var utomlands förutom Finland och Norge och det var det som kickade igång mitt intresse för resor. Så magisk stad.
Varit i Italien många gånger sen dess men får inte nog. Amalfikusten är största drömmen men finns ju hur mycket som helst som jag vill se.

nouw.com/jossustravelpics
Anita ,

Italien vore häftigt att besöka 😊

siliiins.blogg.se/
Annie - Stora Små Äventyr,

Letters to Juliet är verkligen en mysig film! Jag vill också se mer av Italien. Jag har varit i Rom och i Venedig och gillade båda städerna 😊

biglittleadventures.se
Hilma
Hilma,

Åååh Letters To Juliet! Jag älskade den filmen men nu var det så längesen jag såg den! Måste se den igen 😃 <3

nouw.com/hilma