Det är okej att ta det lugnt

Det här har inte riktigt varit min dag. Det är inte det att den har varit dålig egentligen, bara så tråkig och oproduktiv. Och det gör mig på dåligt humör.

Jag älskar att vara produktiv! Skriva listor, planera, få saker gjorda, you name it. Då känner jag att jag har koll på saker.

När jag vaknade i morse unnade jag mig en liten sovmorgon istället för att gå upp med tuppen och träna. Jag bakade bröd, åt frukost, och såg ikapp ett avsnitt av en serie. Jag var taggad på dagen och mina saker att göra, jag hade ju roliga uppgifter att ta tag i.

Men jag kom aldrig dit. Något tog emot och jag kände mig bara trött och omotiverad. Gjorde en smoothie till mellanmål och åt lite för att komma igång, skrev ned allting på en lista, och... fastnade med en bok istället.

Fastnade sen framför en serie, försökte vara duktig och koreografera, men blev bara frustrerad och kände mig dålig. Försökte ta ett beslut om i helgen, och bröt ihop.

Det jag nog vill få fram med detta är att jag har märkt att jag blir otroligt seg, ledsen, och oinspirerad när jag inte känner mig produktiv. Vilket ju leder till att jag blir rastlös och ledsen när jag faktiskt bara tar det lugnt, eller hur? För det är ju det jag gjort idag, tagit det lugnt, och egentligen tycker jag bara det känts jobbigt för jag tycker att jag inte gjort något vettigt med dagen, eller "tagit det lugnt på ett produktivt sätt".

Jag har verkligen haft en deg-dag, växlat mellan sängen och soffan, serier och böcker. Och jag måste bara lära mig att sådana dagar ÄR OKEJ! Jag behöver inte vara produktiv varje dag, eller "ta det lugnt på ett produktivt sätt", det är okej att bara dega, för jag gör så mycket mina andra dagar. Det som är jobbigt är just att jag känner mig ledsen och misslyckad. När jag hamnar i ett sånt läge är det sååå lätt att all negativitet bara kommer och spär på, och helt plötsligt är allt dåligt; jag känner mig ful, jag suger på att dansa, jag är dålig som inte tränade i morse, mina piruetter suger, jag är inte tillräckligt bra för att jobba med dans, bla, bla, bla... Men det måste jag ändra på. Som min underbara vän sa; "Ditt värde ligger inte i vad du gör eller inte gör den ena eller andra dagen, du är så mycket igång hela tiden, och det sänker inget värde att du tar det lugnt en dag".

Ja, eftersom jag inte har gjort något speciellt idag hade jag ju inget speciellt att skriva om, men kändes faktiskt skönt att skriva av sig såhär. Det är ju faktiskt såhär min dag har sett ut idag.

Gillar

Kommentarer

Pauline,
jag älskar också att vara produktiv!
lillafrokenhurtig.blogg.se
Ajli,
du är inte misslyckad på något vis och tycker att din dag låter produktiv - både läst, sett serier och bakat!!
ajlimuller.se
Joanna,
kan känna igen mig lite. Jag känner också så ibland.
steffanssonsaventyr.blogg.se
Hilma
Hilma,
Så himla bra och kloka ord du delar med dig av!! Massa kramar till dig vännen! <33
nouw.com/hilma
Angelica,
Viktigt att bli påmind om, tack!!
angelicawahlin.se