Dansinspiration från M2

Nu kommer ett riktigt dansinlägg! Ber om ursäkt till alla som inte är intresserade av dans, haha. Nejmen, det blir en blandning av K-pop och dans. Ni som följt mig länge nu, kanske till och med på min gamla blogg, vet ju att jag för många år sedan i gymnasiet tyckte väldigt mycket om K-pop, och dels väldigt mycket p.g.a. dansen. Nu är jag inte alls lika insatt, men jag tycker ändå det är roligt att lyssna på ibland och få lite nostalgi. Det som är roligt med just K-pop är ju att det är så himla pågående! Det släpps nya grupper på löpande band, så det finns alltid massor av inspiration att hämta i form av dans. Det gillar jag skarpt.

Idag delar jag tre videos från M2 vilket går ut på att grupper/artister uppträder framför kameran, men de byter plats så alla personer får lite mer enskilt fokus. Det jag gillar med det här konceptet är att bakgrundsdansarna (video två och tre) får SÅ mycket tid framför kameran! Oftast jobbar ju bakgrundsdansare för att framhäva artisten och numret, men eftersom konceptet från M2 bygger på att man dansar en liten bit i taget så får verkligen dansarna synas också! Det gillar jag skarpt, och det är så roligt att se alla ha så roligt framför kameran och tillsammans. Gud ars, vad jag saknar att uppträda.

P1 Harmony- Rainism (org. by Rain)

Först ut är den här koreografin framför av den nya gruppen P1Harmony! Jag är inte alls insatt i nya grupper inom K-popen och lyssnar faktiskt väldigt sällan nuförtiden, men då och då stöter jag på några nya guldkorn jag fastnar för och den här gruppen är verkligen en av dem! Jag älskar Rain, som är en legend inom K-popen, och det är väldigt vanligt att nya grupper gör covers på hans låtar, precis som P1Harmony gjort i videon ovan (endast dansen, ej sången). När jag fick upp denna i mitt flöde blev jag nyfiken, och sen dess var jag fast! Jag ÄLSKAR deras cover, de förmedlar koreografin så otroligt snyggt och cleant, och jag blev lite kär i dem allihop, haha. Helt galet också att två av dem bara är 15 (!) år gamla!? Jag har kollat in deras egna låtar och koreografier också, och visst tror jag att jag hittat lite nya inspiration, hihi.

Jessi- Nunu Nana

Jessi är en av de absolut starkaste solo-kvinnorna inom K-popen just nu. Jag älskar hur hon går emot de koreanska idealen och verkligen gör sin grej utan att bry sig om vad andra tycker. Jessi är född i USA, men flyttade till Sydkorea när hon var 15 år för att följa sin dröm om att bli artist. Jag har inte varit så insatt i Jessi förut, jag har generellt varit väldigt dålig på de kvinnliga artisterna och grupperna inom K-popen, mest för att jag förut kunde identifiera mig mer med killarnas sätt att dansa på (=street), men när Jessi släppte den här låten blev jag väldigt positivt överraskad! Koreografin är grym, låten väldigt catchy, och ja, allt är bara superbra enligt mig! Jag vet inte varför jag fastnade för denna koreografi, den bara föll mig helt rätt i smaken. Refrängen är väldigt enkel och lekfull, och jag vet att en version av den blivit väldigt känd på TikTok (som jag inte har, haha)!

Dawn- Dawndididawn

De hrär koreografin trooor jag att jag faktiskt delade för ett tag sedan, men i ett annat format. Anyways, den här fick mig GOLVAD när jag såg den första gången! Dawn är en relativt ny artist, men ändå inte så ny att jag inte kände till honom alls, haha. Jag visste bara inte att han helt gått solo, så när jag såg att han släppt den här låten blev jag väldigt imponerad! Det är något med hela konceptet som jag bara fastnade för. Han har väldigt mycket personlighet, och jag älskar hur koreografin är väldigt stark, men ändå enkel. Eller "enkel", inget inom K-pop är "enkelt", haha, men den är bara behaglig för ögat att titta på. Väldigt bra i sin enkelhet om ni fattar, haha!

Vilken koreografi tycker du bäst om?

Oj, wow, det här blev verkligen ett "Alice-inlägg", massor med dans i mängder bara för att jag tycker det är kul att blogga om, haha! Men jag har verkligen blivit så inspirerad av koreografierna, artisterna och dansarna ovan, och för mig ska ju bloggen vara ett utlopp för inspiration och kreativitet. Så ni får stå ut med mina lite nördiga dansinlägg ibland. ;)

Hoppas att ni får en bra lördag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Åh K-pop! Jag gillar BTS, NCT och börjat lyssna på Seventeen nu 😃

nouw.com/emelieanderssoon
carroat
carroat,

Det är Så kul att få se och läsa om din passion! Det märks hur mycket du älskar att dansa. Min äldsta tjej vill börja i dansskola men hittar ingen här vi bor som är för hennes ålder! 🥰

nouw.com/carroat
beattriicee
beattriicee,

Älskar verkligen idén när alls för synas en kort stund och inte bara huvudpersonen 😍

nouw.com/beattriicee
by_anniess
by_anniess,

Så kul inlägg! 😊

Hoppas Du har en fin söndag<3

nouw.com/by_anniess
linneassofie
linneassofie,

Nej men vilket trevligt inlägg att läsa! Kul koncept också där alla får stå i fokus lite! 😃<3

nouw.com/linneassofie