Danser jag vill lära mig

Om det är något jag tyvärr känner att jag har tappat lite när jag gick min dansutbildning, så är det min street-dance.

Jag blev helt uppslukad av att lära mig jazz, vilket såklart är normalt när man lär sig något nytt, men på vägen känner jag att jag har tappat lite av min street. Jag kommer ju egentligen från början från street-och hip-hop-delen av dans. Men så är det ju med livet! Saker går i perioder och det är helt okej.

När jag tillbringar tid på Youtube är ju helt klart bland det mesta jag tittar på dansvideos, haha. Jag har huuur många dansvideos som helst sparade på danser jag vill lära mig, men tiden räcker inte riktigt tyvärr med både plugg, jobb och träning. När jag väl dansar är det ju mest för att jag skapar egna koreografier till The Aces och jobbet, eller planerar upp nya klasser, så mycket av tiden prioriteras till själva "yrkesdelen" av mitt dansliv, haha, och inte så mycket min egen utveckling. Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR verkligen att koreografera och ha mina klasser, helt klart, men tiden finns inte alltid till att lägga på min egen uteveckling.

Här har jag i alla fall samlat ihop tre koreografier jag vill lära mig, plus en liten analys av varje!

Tre koreografier jag vill lära mig

En av mina favoritartister är amerikan-koreanen Jay Park! När han släppte den här låten blev jag helt kääär i koreografin. Jag får väldigt mycket sommarkänslor av låten, meeen texten är inte den mest barnvänliga, haha, så jag varnar er i förhand.

Angående koreografin är denna helt annorlunda från hur jag brukar koreografera street! Koreografin har ett helt annat rörelsemönster än mig, så jag skulle nog ha riktigt svårt i början att anpassa mitt rörelsemönster till hans, haha. Rytmiken skulle jag säga är medelsvår för mig personligen, mycket är på rytmik som jag själv är van vid, medan vissa rörelser ligger helt utanför min bekväma rytmik. Men allt ser så himla smooth ut, vilket gör att jag verkligen blir inspirerad av den här dansen och den skulle verkligen bli en utmaning för mig! Love it.

Det här är en dans som ser relativt lätt ut, vilket den ur vissa aspekter är, men verkligen inte i helhet. Den använder sig mycket av popping, vilket jag har otroligt begränsad kunskap inom, haha, så redan där blir det en utmaning, plus att rörelserna är relativt små. Små rörelser kräver många gånger mer kroppskontroll än stora rörelser, och även om jag har mycket kroppskontroll, är jag generellt mycket "större" i min street.

Rytmiken är relativt enkel skulle jag säga, men som sagt är det svåra helt klart att göra alla små rörelser så precisa och exakta som möjliga. Det är aldrig bara "en arm här, en arm där", utan så mycket teknik bakom. Bra dansare får det svåra att se lätt ut! Anyways, jag skulle väldigt gärna vilja lära mig denna, den ser både rolig ut och vore en bra utmaning!

Bongyoung Park hittade jag för fem år sedan då han jobbade på 1Million Dance Studios, och jag blev genast så KÄR i hans koreografier. Den här koreografin har jag nördat så mycket i mina yngre dagar att när jag hörde låten igen kom jag ihåg koreografin i huvudet, flera år senare. Hur sjukt, haha? Och då har jag inte ens lärt mig den fysiskt än, bara i huvudet!

Denna koreografi är ju därav väldigt mycket nostalgi för mig, så därför vore det så roligt att äntligen ta tag i att lära sig den! Dansmässigt för mig är ser den inte svår ut alls, och rytmiken är också väldigt mycket så som jag själv skulle ha koreograferat, vilket är skönt. Oftast brukar jag tycka rytmiken är svårast att få in om en koreografi har en annan rytmik än hur man själv brukar koreografera, så den här vore kul att lära sig enbart för att den ser så jäkla rolig ut!

Vilken är din favorit?

Åh, nu blev jag sådär orimligt taggad på att dansa igen, haha! Jag får kanske ta mig en svängom här i vardagsrummet i pluggpauserna, haha.

Ha en fortsatt fin dag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Netti Starby,

Alltså du är så himla grym på att dansa och med din erfarenhet och talang så har du inga problem med att lära dig dessa danser. Kramis <3

starbys.se
carroat
carroat,

Så kul att kunna dansa! Jag tycker att den längst ner såg cool ut. För mig som inte kan dansa ser det så svårt ut, du är så grym! 🥰

nouw.com/carroat
happyM
happyM,

Åh jag dansade både street, hiphop och street-hiphop förut och det är ju såååå kul ❤️❤️ Kram

nouw.com/happym