Att vara stolt över sig själv

Nu kommer ett ganska personligt inlägg. Nog för att jag alltid är ganska personlig när det kommer till vardag o.s.v, men detta är personligt på ett helt annat plan.

Igår gjorde jag en grej som gjorde mig så otroligt stolt över mig själv. En grej som jag länge tyckt varit otroligt jobbigt. Jag vill inte gå in på vad för det är egentligen inte relevant, men låt oss säga att det är en ganska vardaglig grej som jag länge tyckt känts lite jobbig. Nu kanske många kopplar detta med att jag hade terminsstart igår och att jag är nervös för att undervisa, men jag vill bara förtydliga att det inte var fallet. När jag undervisar trivs jag som fisken i vattnet och är något jag aldrig känt nervositet för. Jag har hela tiden utmanat mig genom att göra denna sak i kortare sträckor och kortare perioder, och i olika varianter, men igår var jag helt enkelt tvungen att löpa hela linan ut. Och det gjorde jag.

Jag var nervös innan, det var jag, men under hela veckan hade jag haft en otroligt positiv inställning till det och ett helt annat tankesätt, vilket hjälpte mig otroligt mycket när jag väl genomförde det igår. Och när jag väl hade börjat blev jag så förvånansvärt avslappnad och lugn. Jag kände att jag hade koll, det var a piece of cake. Jag reagerade inte alls som i mina värsta tankar, och det värsta scenariot jag hade byggt upp kom inte. Jag kände mig lugn, helt trygg i mig själv.

Halvvägs igenom satt jag där med ett leende på läpparna och var så nära gråten bara för att jag var så otroligt stolt över mig själv. Det var en sådan galen och mäktig känsla att känna den stoltheten.

För många av mina vänner kom det nog lite som en chock att saken i sig var något jag tyckte var jobbigt. Jag åker ju över halva Sverige för att uppträda på stora scener, jag vågar gå på auditions, jag vågar prata och dansa inför massor av människor, jag har en aura av självförtroende omkring mig. Inte tycker väl Alice att det där lilla då är jobbigt? Men jo, så är det. När min rädsla för detta var som värst så vet jag hur jag i gråten utbrast "Jag klarar så jävla mycket annat som många andra är livrädda för, när är det min tur att få ha en rädsla?". För jag tror att många ser mig så; självsäker och orädd. Och absolut, jag är självsäker och orädd inför mycket, men inte i allt. Jag är också mänsklig och har mina brister och rädslor. Det har vi alla.

Det jag vill komma fram med att man måste tillåta sig att vara stolt över sig själv! När jag genomfört detta var jag så otroligt stolt, och min sambo också. Direkt var jag tvungen att ringa mamma och berätta vad jag genomfört och då grät både hon och jag. Jag vet att mina nära och kära alltid är stolta över mig, men att VERKLIGEN vara stolt över sig själv på riktigt är en sådan mäktig känsla. Jag är alltid stolt över mig själv över det jag gör i min karriär med min dans, absolut, men eftersom det är något jag känner mig så väldigt trygg i har jag svårare ibland att nå fram till den stoltheten. För mig är dansen "bara något jag gör", medan andra tycker det är jättehäftigt. Ibland ser jag inte den häftigheten i t.ex som 21-åring ha uppträtt två gånger inför 15.000 pers. Men stoltheten i att genomföra man verkligen varit livrädd för innan är nog svår att slå alltså.

Så VÅGA vara stolta över er själva och era bedrifter! VÅGA dela med er till andra att ni är stolta över själva, låt andra hjälpa till att boosta er! Och framförallt; VÅGA göra det som skrämmer er, det är då vi växer!

Hoppas ni uppskattade detta lite mer personliga inlägg, jag kände verkligen att detta var något jag ville skriva och dela med mig av för det är så otroligt viktigt. Nu ska jag fortsätta utmana mig med detta och fortsätta göra mig själv stolt! Det kommer bli lättare och lättare för varje gång!

Jag tänkte även i samband med detta dela med mig av ett inlägg med lite tips för att möta sina rädslor, vad tror ni om det?

KRAM på er, ta hand om er!

Tb-bilder till förra sommaren och mitt långa hår, haha.

Gillar

Kommentarer

Netti Starby,
Så himla bra inställning du har och du ska verkligen vara stolt över dig själv! <3 Kramis
starbys.se
Sara,
Du är grym <3
www.aamaziing.se
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så fint och så fin du är<3 tack för att du delar med dig,kramar <33
nouw.com/juliavnmelin
Fin skrivet! Man måste kunna vara stolt över sig själv också! 😊
www.henrikolsson.eu
Matildaberlin
Matildaberlin,
Du är verkligen så sjukt j'kla grym hjärtat!! Blir alldeles varm i hjärtat utav att läsa det här, för du är verkligen så himla otrolig!! STOR KRAM mitt hjärta och heja, heja dig <33
nouw.com/matildaberlin
Hannativeskog
Hannativeskog,
Det är jätte viktigt att vara stolt över sig själv, du gjorde ett jätte bra jobb ❤️
nouw.com/hannativeskog
Angelica,
SÅ bra och klokt inlägg!
angelicawahlin.se
Dixi Wonderland,
Vilket härligt inlägg! Blev geunint glad av att läsa detta 😃
dixiwonderland.com/
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Bra jobbat! Du förtjänar verkligen att var stolt över dig själv. Jag tog faktiskt och skrev en lista på bloggen för ett tag sedan, om saker som jag är stolt över när det gäller mig själv. Det borde fler göra, för kärlek till sig själv kan det inte bli för mycket av.
nouw.com/jossustravelpics
Naatly
Naatly,
SÅKLART att du ska vara jättestolt över dig själv! Det är så tufft att våga göra saker man är rädd för. Du är grym! 😍 Kraam
nouw.com/naatly