Att få ett nej

Viktigt inlägg, kommentera gärna inte om ni inte orkar läsa.

Som jag nämnt ett par gånger här på bloggen sökte jag ett jobb till sommaren som koreograf för en föreställning. Igår fick jag beskedet. Ett nej. Och jäklar vad ont det gjorde.

När jag skickade in min ansökan var det en ren chansning, men en god sådan. Jag kände verkligen att jag hade en bra chans och att detta skulle bli en otrolig upplevelse, om jag fick jobbet. Jag har redan satt upp två föreställningar, koreograferat maaaassor utefter olika teman, är utbildad, och jobbar inom dans. Jag var en av de första att ansöka och sökte redan i januari, trots att ansökningstiden gick ut tredje mars. Jag ville ju så gärna.

Månaderna som gick var jag så spänd och förväntansfull, och jag kollade min mejl flera gånger per dag ifall de kommit fram till ett beslut tidigare. Dagen efter stängd ansökningstid gick jag med ett pirr i magen hela dagen. Som sedan byttes ut mot en tomhet, och ja, några tårar. Fan, jag som ville så gärna.

En vän sa till mig "Jag tycker du är så modig som vågar berätta för folk att du sökt, det skulle jag aldrig vågat för jag skulle skämmas om jag fick ett nej." varpå jag svarade; "Att få ett nej är en del av det, och bara för att jag får ett nej betyder det inte att jag är dålig, bara att jag inte var exakt det de sökte." , och det står jag fast vid. Bara för att mina meriter inte räckte till den här gången betyder det inte att det inte är bra meriter, bara att någon annan hade fler, eller meriter som passade dem mer. Allt är relativt. Den valda kanske har producerat ännu fler föreställningar, har ännu mer utbildning, och jobbat ännu mer inom dans. Det betyder inte att jag är dålig, bara att någon annan i just detta läge var bättre.

Och varför delar jag med mig av detta? Borde jag inte skämmas för att ha fått ett nej? Nej, det borde jag inte, för att få nej är en del av livet, och speciellt i min bransch. Detta var bara en av många motgångar, och det är viktigt att lära sig att hantera dem.

Något som faktiskt var väldigt bra med detta nej var hur jag verkligen insåg hur mycket jag ville det. Det kändes verkligen som att hjärtat krossades när jag fick mitt besked och jag kunde inte hindra tårarna från att komma. Varje dag sedan jag skickade in ansökan har jag gått med en förväntan i kroppen, en förväntan som på bara några sekunder byttes mot enorm besvikelse. Men alla dessa känslor visar bara på hur mycket jag verkligen ville detta, och hur mycket jag faktiskt vill jobba med föreställningar och koreografi. Nu när jag insett det kan jag blicka framåt med ny motivation.

"You don't become any less valuable after a rejection."

Gillar

Kommentarer

enna,
Jobbigt, men hoppas du hittar något annat 😊
sayyeastofashion.blogg.se
aliceemericsson
aliceemericsson,
Jag har ett annat jobb, detta handlade mer om att det var en dröm och något jag verkligen ville.
nouw.com/aliceemericsson
Netti Starby,
Nej vad tråkigt att du fick ett nej men konkurensen kanske är tuff i den branchen? Jag har också gråtit efter att få ett nej men självklart kommer du få ett ja en annan gång. Du är verkligen grym på det du gör! <3 Kramis
starbys.se
Angelica,
SÅ bra skrivet! Man ska aldrig, aldrig skämmas för att man får ett nej. Det är liksom inget misslyckande <3
angelicawahlin.se
my,
Så himla bra!!! Det värsta som kan hända är att man får ett nej, men då är det bara att kämpa på med något annat. Man får inte vara rädd för ett nej, du kommer få något annat som kanske är ännu bättre nu! Det är sånt man aldrig vet 😊
mynordqvist.se
happyM
happyM,
Åh detta är ju så otroligt viktigt, så tacksam för att du delar med dig ❤️ Ibland kan det verkligen göra ont att få ett besked som man inte vill ha, men det gör en starkare tillslut ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
beattriicee
beattriicee,
Men åååå att du inte fick jobbet!! Jag förstår att det gjorde ont i hjärtat!! ❤️ kan inte föreställa mig hur det känns!
nouw.com/beattriicee
Julia,
Du är stark och modig och verkligen mycket klok, som kan använda ditt krossade hjärta på ett så pass stärkande sätt ändå. Stor kram!
ajlimuller.se
Johannna
Johannna,
Ja tyvärr är ju livet fullt av nej och nekande och det kommer nog alltid vara jobbigt men jag tror att ju fler gånger man utsätts desto lättare blir det 💕
nouw.com/johannna
Jasmine,
Ledamt att du fick nej, denna gång. Jag hoppas att du tar möjligheten att få ja nästa gång. För det är just det; du var modig nog att söka. Heja dig!

(Sent) Svar: Tack för gratulationen. <3

Vad kul att du delar med dig av hur mycket tid du lägger ner på din BuJo. Jag kan känna igen mig. Jag hade önskat att jag hade mer energi, men just nu är orken inte med mig. Tid lägger jag dock gärna på mitt skapande, det gäller bara att finna ork i vardagen. Inför månadsskiftet som var gjorde jag med stor glädje mina uppslag för mars månad (vilka du kan se i min blogg). Framöver hoppas jag få energin tillbaka och då möjlighet att göra sidor för kreativitetens skull. Idag öppnar jag min BuJo varje dag för att fylla i "En rad om dagen", det gillar jag.

Kram
rosanatt.blogg.se