Att byta eller inte byta?

Okej, som ni läst nu några gånger funderar jag på att byta gym, men jag är verkligen så kluven! Så jag tänkte först för mig själv att jag skulle skriva en "fördel-och nackdel"-lista för de båda gymmen, och det ska jag, men jag tänkte jag även kunde dela den här så kanske någon av er har en synpunkt värd att tänka på! Så ge mig gärna er åsikt om ni känner för det!

Dilemmat är alltså att jag nu gymmar på Friskis och Svettis, men funderar på att byta till World Class. Jag har provtränat en gång på World Class och läst på mycket om det, så jag känner att jag har en bra grund för att dra fördelar och nackdelar.

Okej, vi kör!

Fördelar med Friskis och Svettis

- Stämningen. Jag tycker att det är en väldigt skön och accepterande stämning med folk i olika åldrar och kroppsformer.

- Bindningstiden. Man kan binda upp sig för tio gånger, en månad, ett halvår, ett år, och säkert andra kombinationer jag inte vet om, och det gillar jag. Jag började med ett halvårskort just för att jag inte visste hur jag skulle tycka om att gymma och ett halvår kändes lagom.

- Läget. Det Friskis jag gymmar på ligger väldigt bra i förhållande till vart jag bor, till dansskolan, och till stan. Det är väldigt smidigt att gymma samtidigt som man ska in och göra andra saker.

- Folket. För mig är folket viktigt, och detta knyter väl lite an till första punkten, men jag har haft så fina samtal med människor i omklädningsrummet, speciellt pensionärer, och det tycker jag är himla trevligt.

- Öppen planlösning. Jag gillar att det är en rätt så öppen planlösning då det känns luftigt och närvarande.


Nackdelar med Friskis och Svettis

- Maskinerna. Det finns bara en maskin av varje vilket gör det lite svårt om allt är upptaget.

- Populärt. Är jag där klockan åtta på morgonen är det ganska lugnt, men redan vid nio (vilket också är tidigt) är det mycket folk. Dock har jag inget emot det då det just är mycket pensionärer och mer "motionare" där då, men nackdelen är ju att mycket ofta är upptaget då.

- Gymmar ensam. När jag började gymma började jag gymma med Johanna som också skulle börja. Nu har hon flyttat så jag är ensam kvar. Jag har inget emot att gymma ensam, men det var ju väldigt roligt att köra tillsammans och få lite tid vänner emellan.

- Bastu på övervåningen. Verkligen en småsak, haha, men något jag märkte när jag varit på World Class. Det finns bastu på Friskis, men bara på övervåningen där passen hålls. Vid gymmet på nedervåningen finns det ingen bastu och det där där omklädningsrummet till gymmet är.

Okej, det var Friskis, alltså mitt nuvarande gym! Då tar vi mitt potentiellt nya gym.

Fördelar med World Class

- Maskinerna. Det finns flera upplagor av varje maskin så risken för kö är liten.

- Avskilt. Det är som uppdelat i tre olika rum, vilket jag faktiskt tyckte om, trots att jag är van vid det mer öppna.

- Med Maja. Min nära vän Maja gymmar där (så det var hon som fick mig att överväga att byta, hehe) och hon är väldigt taggad på att vi ska kunna gymma tillsammans då vi har liknande scheman, och det kan jag hålla med om. Det vore väldigt kul att gymma tillsammans och få in en rutin igen.

- Miljöombyte och mer utveckling. När jag var ny på Friskis testade jag och Johanna lite olika maskiner tillsammans, och sen är det dem jag har fortsatt med. Att testa någon ny maskin på Friskis känns liksom lite skrämmande när jag har mina rutiner där. Men när jag var på World Class testade jag hej vilt utan att bry mig. Kanske för att Maja var med och kunde visa, och kanske för att allt var så nytt ändå att jag lika gärna kunde skita i vad någon annan tänkte.

- Lugnt. Vi var där runt nio på morgonen, och då var vi kanske tre stycken, vilket var skönt.

- Bastu. Det finns bastu! Mys.

Nackdelar med World Class

-Läget. Det ligger inte lika bra i förhållande till min vardag, så det blir lite som en omväg varje gång. Är lite rädd att jag kommer bli lite lat p.g.a läget. Det finns dock en anläggning mer i stan också som skulle passa bättre, men det är mycket mindre. Men ja, om jag skulle byta är det ju värt att testa anläggningen i city också!

-Bindningstiden. Detta är nog det som gör mig mest kluven. Man MÅSTE binda upp sig på minst ETT ÅR. Ett år känns så sjukt länge. Och du kan inte betala allt på samma gång, utan du måste betala i månaden ändå. Detta förstår jag inte riktigt, varför måste man binda upp sig i ett år om man ändå ska betala i månaden? Jag menar, mitt yrke är ju dans, alltså jobbar jag med min kropp VARJE dag. Vad händer om jag skadar mig och blir sjukskriven i tre månader och inte kan gymma? Måste jag ändå betala för de månaderna? Eller om jag skulle flytta inom ett år, vad händer med kortet då? Så priset och bindningstiden är verkligen det största som får mig att tveka.

Det är nog allt jag kommer på just nu! Känner mig ärligt talat inte mycket klokare trots att jag skrivit ned det, haha, men vi får se. Och som sagt; har ni synpunkter, dela dem gärna! Kanske har ni själva erfarenhet av World Class och kan ge mig lite mer input kring det?

KRAM.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh alltså just sådär som du gjorde nu, att ta upp fördelar och nackdelar är så himla viktigt ❤️ Det som var viktigast för mig när det kommer till träning är att ha det nära mig, så blir det enklare att orka ta sig dit ❤️ Stor kram
nouw.com/happym
Annie - Stora Små Äventyr,
Jag har ingen aning 😋 Jag tränar inte alls, känner inte för att lägga tid på det när jag kan lägga tiden på att vara ute och vandra i naturen 😋
biglittleadventures.se
My,
Förstår att du är kluven. Alla gym som jag vet här omkring har minst eett års bindningstid och tycker det är så dumt ifall man vill testa på olika gym...
mynordqvist.se
Åh låter jättesvårt att bestämma sig, jag är själv sån där vanemänniska som helst stannar där jag börjat 😊. Man är ju olika så där 😊
www.saramadeleine.se