After

I onsdags var jag på bio och såg filmen "After"!

Filmen är baserad på bokserien med samma namn av författaren Anna Todd. När jag var yngre slukade jag alla böckerna väääldigt snabbt, haha, så var ju bara tvungen att se filmen! Det jag dock inte visste förens samma dag vi bokade biljetterna, är att bokserien från början är baserad på en fan-fiction om One Direction! Jag var aldrig ett stort fan av dem, men visst kändes det lite konstigt, haha! Anyways, här kommer en liten recension om filmen!

Namn: After

Genre: Filmstaden säger att det är drama/thriller, men thriller håller jag verkligen inte med om, däremot drama, helt klart! Skulle kunna gå som en romantisk dramafilm också.

Åldersgräns: 7 år

Språk: Engelska

Huvudroller: Josephine Langford (Tessa Young) och Hero Fiennes-Tiffin (Hardin Scott)

Handling: Tessa ska precis börja på college och har hela sin framtid planerad. Hon har alltid haft bra betyg och varit en duktig och ordentlig tjej. Via hennes nya rumskompis träffar hon Hardin, en mystisk och intressant kille med ett komplext förflutet. En relation inleds som har sina toppar, men också en rejält låg dal...

Personlig åsikt: Eftersom jag har läst böckerna jämför jag såklart filmen mycket med dem. Jag tycker att filmen var bra, men det fanns delar i filmen som bara kändes stressade och ditplockade "bara för att" när de hellre kunde ha tagit bort de delarna och lagt mer energi på de delar i boken som faktiskt betydde något. Det var delar med som inte betydde något eller gjorde något för handlingen, jag hade mycket hellre sett att de delar i boken som faktiskt var viktiga och djupa hade fått mycket mer speltid. Det försvann ganska mycket där, vilket var tråkigt. Kärnorna i boken fick liksom inte tillräckligt med plats här. Jag hade även velat ha lite mer utvecklade karaktärer, de kändes lite "på ytan" här. Men ändå en bra film, bra skådespelare, vackra miljöer och bra klippning.

Sevärd: Ja, jo, det skulle jag väl säga, men jag tror man skulle se den på ett annat sätt om man inte läst boken. Egentligen är ju detta en annan typisk tonårsfilm liksom med en ganska basic storyline, vilket nog var lite därför jag blev besviken. Jag hade förväntat mig lite mer eftersom jag känner att böckerna inte är så klyschiga och "ytliga" alls. Men absolut en bra film att slå på en fredagkväll!

Har du sett eller läst After? Vad tyckte du?

Gillar

Kommentarer

Sara,
Har inte läst böckerna men vill göra det och även se filmen 😊
www.aamaziing.se
enna,
Har tänkt se filmen faktiskt 😊
sayyeastofashion.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men så spännande!! Hade faktiskt inte hört nåt om den. Borde verkligen ta och se den, så tack för tipset hjärtat ☺️❤️
nouw.com/matildaberlin