11 tips för en bra start på veckan

Söndagar verkar vara en väldigt jobbig dag för många. Helgen är slut, en ny arbetsvecka är på ingång, och man kanske inte är jättetaggad på veckans planer. Själv är detta sällan något jag upplever nuförtiden då jag jobbar så oregelbundna tider på dansskolan och riktigt inte har en "helg". Min helg kan t.ex ligga onsdag och torsdag för att sedan jobba helgen o.s.v. Men nästa termin ska jag få mycket fler tider vilket jag är väldigt taggad på, och då få en lite mer regelbunden vecka.

Men nog om det! Även om mina veckor ser ut som de gör tycker jag att det är något speciellt med söndagar. Jag gillar (oftast, hehe) känslan av att ha en ny vecka framför mig och ser det lite som en nystart! Och eftersom det nu är söndag imorgon tänkte jag dela med mig av tipsen nedan!

Häromdagen hittade jag en artikel på Baaam som delade med sig av "20 söndagshacks som gör din nästa vecka så mycket lättare". Rubriken är dock "18 tips" och det är bara 18 tips, haha. Vill ni läsa hela artikeln är det bara att klicka er in här , annars har jag valt ut några av mina favorittips här nedan, både sånt jag redan gör och sånt jag vill börja göra!

1. Organisera din kalender: Jag tycker det är jätteskönt att gå igenom veckan jag har framför mig och verkligen skriva ned allt. Man får en toppenbra översikt och ser vart man har tid för egentid eller andra aktiviteter.

2. Prioritera dig själv: På söndagar ska man verkligen prioritera sig själv så man orkar med veckan som kommer! Oavsett om det är träning, se på en film, en spa-dag, fika med en vän, se till att prioritera DIG.

3. Förbered (minst) en måltid: Se till att planera maten för måndagen, eller några dagar framåt. Varför inte skriva matlista för hela veckan? Kanske passar det även bra att åka och storhandla på söndagar så man har hela veckans mat hemma! Har man tid och ork kan ju ett storkok av matlådor funka perfekt.

4. Planera veckans outfits: Detta är jag väldigt dålig på att göra, haha, och det resulterar antingen i att jag har nästan samma outfit i flera dagar, eller att jag står där i panik och stress över att jag inte hittar något att ha på mig = arg Alice, haha.

5. Städa undan: ÄLSKAR detta! Sätt en timer (som jag tipsade om i mitt inlägg om rensning) och bara kötta på! Plocka undan disken, släng kläderna i tvättkorgen, plocka ordning på skrivbordet, you name it!

6. Gör något lyxigt: Det här tipset gillade jag lite extra! Unna dig genom att t.ex ta en spa-dag, gör en lyxig brunch, eller köp hem färska blommor. Jag älskar färska blommor, så detta är något jag själv verkligen ska ta till mig!

7. Skriv ned veckans ledord: Välj ett ledord som beskriver hur du vill genomföra veckan, eller bara något som inspirerar dig. Kanske vill du äta nyttigare, vara snällare, eller vara lugnare? Hitta något som passar dig, skriv ned, och sätt någonstans där du lätt ser det!

8. Behandla söndag kväll som lördag kväll: Detta gillade jag också lite extra! Jag tycker många gånger söndagar blir ganska lugna och mysiga, vilket ju är jättebra också (speciellt eftersom jag jobbar varje söndag), men man kan ju ta vara även på söndagen lite extra och bjuda över vänner på middag, gå på bio, eller någon annan mysig aktivitet!

9. Ha sex: NEJ, det är inget tabu med sex! Det är så otroligt vanligt så jag förstår inte varför det "borde vara tabu". Att ha sex har många hälsofördelar, och är dessutom bra för att stärka relationen mellan dig och din partner. Så om ni båda har lust (för det är ju såklart viktigt!), unna er lite extra tid tillsammans!

10. Prioritera på din "att göra"-lista: Skriv en "att göra"-lista för den kommande veckan och se till att beta av de tyngsta punkterna först! Det är alltid skönt när sånt är klart.

11. Reflektera över veckan som gått (mitt eget tips): Sätt dig ned och skriv en sida om veckan. Vad var bra? Vad var mindre bra? Hur mådde du? Varför? Vad vill du ändra till nästa vecka? Vad behöver du lite extra nästa vecka? Vad var du stolt över den här veckan?

Vad tyckte ni om dessa tips? Gör ni något av dessa eller är det några ni vill börja med? Har ni själva några tips? Let me know!

Kram på er, ha en fortsatt fin lördag!

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Jättebra tips! 💕😍
nouw.com/evelinarou
Josäfin,
Så bra tips !!
jossanamigo.blogg.se
happyM
happyM,
SÅ galet bra lista!!!❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
Ida,
Otroligt bra punkter!! Håller med alla dessa, att-göra lista är ett måste 😃
idanilssonphoto.se