Hej! Mode är ett stort intresse för mig, och här kommer en lista med mina favoriter i höst.

1. Byxor i olika färger och mönster som funkar både till vardags som till höger och lite mer uppklätt som till vänster. Gärna matchat till sneakers och bara anklar.

2. Kreativa sätt att använda en skir långkjol. Har en rosa som jag skulle behöva använda oftare, tillsammans med en stickad tröja eller en enkel t-shirt skulle den fungera i fler sammanhang än på bröllop.
3. Denim+broderade applikationer är så fint tycker jag. Använder mina jeans med blommor längs benen minst en gång i veckan, de är förvånansvärt lättmatchade och kan pigga upp en plain tröja.

​4. Den här kepsen!​ Älskar! Passar till det mesta och får en outfit att se väldigt chic ut. Det var allt för nu, bilderna kommer från min pinterest (pinterest.se/lillaviol).

Likes

Comments

Hej! Den här helgen har varit så intensiv, men väldigt rolig. Tre vänner från de småländska skogarna kom till stan för att bo hos mig och gå på halloween på Liseberg. Det var mysigt, så effektfullt med alla pumpor, kuslig musik och fågelskrämmor överallt. Är sjukt tacksam över mina vänner och att jag har kommit över min rädsla för berg-och-dalbanor <3.

Likes

Comments

Hej! Så var man här igen. På internet med en längtan att skriva och publicera bilder. Mycket har hänt sedan jag sist skrev ett blogginlägg - och ännu mer sedan jag bloggade för första gången (2009!?). Jag har saknat att ha en egen plattform där jag kan väva ihop det jag tycker är roligast i livet, så jag ska ge det här en chans. Kanske inte kommer bli tre inlägg om dagen här, utan jag börjar lite försiktigt.

Tänkte att jag skulle göra en lista så att ni kan lära känna mig lite, och för att jag helt ärligt saknat att göra sådant här haha.

EN ÄRLIG LISTA OM MIG, ALICE:

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Jag gråter lätt och ofta. Oftast är gråten en ostoppbar reaktion som tränger fram när jag är stressad, rörd eller arg, och ledsen såklart. Men senaste gången, det måste varit för någon dag sedan när jag tittade på "Arvinge Okänd" och en kille återförenades med sin biologiska mamma. Det var fint.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
Saker alltså, inte personer. Annars hade jag ju skrivit min pojkvän, min familj och mina vänner här, är inte helt materiellt fixerad, lovar.

1. Vänner, serien. Gah, snittar på runt två avsnitt om dagen för min dag är inte komplett förrän jag sett minst ett avsnitt?

2. Ljusslingor. Kan göra vilket rum som helst mysigt<3

3. Böcker. No further explanation needed.

TRE SAKER DU AVSKYR
- När människor inte kan förmå sig att respektera andras åsikter, eller ens försöker sätta sig in i någon annans perspektiv. Trångsynthet alltså.

- Att min utbildning (går journalistprogrammet på Göteborgs Universitet) kan vara så sjukt ostrukturerad när det gäller inlämningar, händer nästan inför varje uppgift att lärarna ändrar något som gör att man måste göra om saker. Det är frustrerande haha.

- Främlingsfientlighet och sexism, alltså seriously det är 2017? Dra ett rasistiskt eller sexistiskt skämt och vi kan inte vara vänner mer.

HUR VAR DU I SKOLAN?
Helt ärligt, skolan var mitt liv. Fick högsta betyg i det mesta (idrott var dock aldrig min grej) men baksidan var väl att jag mådde väldigt dåligt av prestationsångest, speciellt på gymnasiet. Socialt sett var jag väldigt utåtriktad på mellanstadiet och mer introvert resten av skoltiden.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
När saker hopar sig och det känns som att man inte har kontroll. Smutsig disk i köket. Hänga tvätt i källaren på kvällen.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?

Glad! Lite blyg till en början men när man lär känna mig så är jag allt annat än blyg och pratar non stop. Skrattar mycket. Smart.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Nära till känslor - på gott och ont. Mysig, tycker om att vara hemma och titta på serier och dricka te. Sprallig, dansar järnet i min lägenhet varje dag för det finns verkligen inget roligare än att dansa? Jag ser mig själv också som ganska bright och relativt allmänbildad.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
När det blir tyst i ett samtal med någon man känner lite halvbra och famlar efter något att säga för att få igång en konversation igen. Också att hamna på samma buss som någon man bara hälsar på i ett visst sammanhang och därför känner att man inte har något att prata om.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
Nytvättat hår (crucial!) och lite lätt sminkad, med en fin klänning och solbrända ben.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
En scen från Vänner, såklart haha.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
1. Att gå ensam på kvällen.
2. Att bli sjuk, eller att någon i min närhet ska bli sjuk.
3. Att gå klart utbildningen och inte ha ett jobb och inte veta vad man vill göra.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Mattelärare - skulle bli kaos. Kan ing-en-ting som har med siffror att göra, tror jag är allergisk mot matte faktiskt.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Inredningsdesigner, bröllopsfotograf, reporter på magasin eller grafisk designer. Vi får se.

Likes

Comments