Tjenare du som faktiskt har hittat min sida. Det var väldigt länge sedan jag bloggade nu, men det har varit mycket men nu känner jag att jag vill ta tag i detta igen.

Under tiden så har jag ju hunnit börja på gymnasiet😱 Barn- fritidsprogrammet, pedagogiskt inriktning som jag sedan blir barnskötare av, jag älskar barn, bland det bästa som jag vet. Barn ger så otroligt mycket kärlek och att vara med de betyder så mycket, då de inte ens dömer något!! Jag är så otroligt glad över min linje, och mitt framtida yrke. Dock så är det väldigt många som går detta program "bara för att". Bara för att barn- fritidsprogrammet har lägst intagning så "blir" det den inriktningen, eftersom man såklart "måste" gå gymnasiet. Och det är lite trist faktiskt, för ibland kan det förstöra en del.

Jag känner iallafall att ämnena är mina - perfekta för mig. Älskar att lära mig mer om människor & utveckling.

Just nu tänker jag också att jag skulle vilja gå på komvux, och läsa till undersköterska, då det är liknande linjen jag går nu. Jag älskar att hjälpa människor - och att jobba på äldreboende skulle också absolut vara jag. Och det skulle också bli ett sånt extremt kul yrke, och varför inte ha 2 otroligt roliga utbildningar när man ändå är på gång? Det är iallafall min tanke just nu som jag känner skulle funka.

Men i just den här stunden, siktar jag på att må bra och klara av gymnasiet med alla betyg och så - för det är inte alltid lätt. 36st inlämningar på en termin. I nian var det typ högst 5-10st per termin, så jättestor förändring..

 men men.. jag trivs här och nu, och jag harklarat mig hittills! (Jag är så stolt!!) 

Men nu måste jag sova, ska verkligen försöka bli mer aktiv här! Sov så gott, så ses vi snart igen😘 

(Här under är några "fina" bilder) 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejhej alla fina.

Vad har ni gjort i sommar?

Nu var det längesen jag bloggade men har inte mått så bra och det har inte hunnits med i allt. Men nu tänkte jag börja igen! Det är fortfarande en bit av sommarlovet kvar, och visst är det såå skönt?

Jag själv har inte gjort så mycket under den här sommaren utan har mest bara varit hemma och vilat, för att må bättre och sova ut massor. Vilket har varit jätteskönt!!! Sen har jag också varit på Gröna Lund massor eftersom jag har guldkort där, = man får fri entré och ett gratis åkband varje dag! Tror jag varit där 21 gånger i år.

Imorgon åker jag och mamma på en liten semester till Norrland för att träffa lite vänner. Det ska bli jättekul och mest skönt, eftersom att man få komma ifrån den stressiga storstaden lite.

Hoppas ni har haft kul i sommar!

(Tänkte lägga upp lite bilder från min skolavslutning och lite andra bilder från sommarlovet också)

Likes

Comments

Heej!

Idag är det onsdag och det börjar äntligen bli lite varmare ute. Hoppas inte att snön kan ta över våren igen, jag vill ha vår nu. Jag vill kunna vara ute, gå promenader och bara hänga utomhus utan att frysa och bli sjuk.

Hur som helst, jag hade tänkt tacka mina vänner för att de finns för mig. Ingen kan ens ana hur mycket de betyder för mig. Alla är olika men betyder exakt lika mycket endå, hjälper till på olika sätt.

Här är mina älskade:

Isabel, du är min själsfrände. Vi tänker lika och går igenom mycket båda två, men tillsammans löser vi allt. Tillsammans är vi alltid trygga, och oftast glada.

Mikaela, mitt hjärta. Du sitter alltid och lyssnar på mig och förstår vartenda ord av vad jag säger. Du hjälper mig med allt och du vet verkligen vad som är bäst för mig. Så ibland ändrar du mina tankar och drar med mig ut på äventyr.

Amelie, min syster. Hos dig är jag trygg och glad. När jag inte orkar vara mig själv är det dig jag går till. Då få jag ny energi och kan leva glatt igen.

Erika, bästavän. Du gör mig alltid glad och att hitta på grejer är bland det roligaste jag vet, med dig, för man skrattar alltid, med dig. Du är även min längsta vän, forever.

Mamma & pappa, ni är två oerhört viktiga personer. Jag är så otroligt lycklig över att ha er, och för att kunna kalla er just för mamma och pappa. Ni är min nyckel.

Och till sist min bästa;

Alina, min andra halva! Vem vore jag utan dig? Utan dig finns inget liv. Du är den som har skapat mig som mest till den jag är. Du har tryckt ner mig men du har också stått upp för mig miljontals gånger. Att vara med dig är helt underbart, helt fantastiskt.

Och för sista gången, jag älskar er.

Det finns många andra jag också har kärlek för, men dessa människor gör verkligen att jag kan stå upp och vara den jag är. ❤

Likes

Comments

Heej!

Hur mår du?

Jag mår väl lite sådär. Jag är så trött och stressad hela tiden.

Jag går ju i nian och vi i årskullen 01:or ska ju välja gymnasium nu, och för mig är det jättesvårt. Jag vet liksom vilken linje jag vill gå men jag hittar verkligen ingen skola som jag trivs med i det programmet så jag funderar på att gå ett annat program, fast jag är helt säker på vad jag ska bli. Vet inte vad som är bäst? Antingen gå i en skola som är bra men inte rätta programmet eller gå i en skola som jag inte tycker om men gå ett program som jag älskar? Hur skulle du ha gjort?

Sen måste man hålla uppe betygen och helst höja de vilket blir jättesvårt för mig eftersom att jag är så trött och har ångest. Det är inte lätt att jobba tillsammans med allt det motståndet från kroppen! Sen mår jag inte jättebra heller psykiskt så det blir ännu värre för mig.

Men jag vet att jag inte är ensam av att vara såhär slut (trött), stressad och har ångest lite då och då, det är så "det är". Men man får försöka kämpa vidare. Man jobbar ju för något man kommer gilla sen! Men det är enormt svårt och det känns inte som att det kommer att bli lättare heller.

Det är svårt men är man stark och kämpar vidare så kan man klara av det mesta har jag märkt! Men ändå känner man bara som bilden visar, för mig typ varje dag.


Men förresten idag är det alla <3-dag så hoppas att din dag varit bra och att du fått riktigt mycket kärlek och givit mycket av din kärlek till de personer omkring dig!


Likes

Comments

Heej alla!!
Nu börjar det närma sig jul och julkalendern har gått ett tag. Så jag tänkte berätta lite om vad jag tycker om den.
Jag tycker att julkalendern "Selmas saga" är bra. Jag tycker att den har ett jättebra syfte och har med julen att göra. Man förstår innehållet och den blir inte tråkig att kolla på. Däremot tycker jag inte om att den har mycket bråk i sig, jag anser inte att det är bra att visa detta för barn och de flesta kollar på julkalendern. Med bråk menar jag att de två huvudrollerna försöker tävla om vem som kommer först till tomtens rike. Under tiden som de tävlar både skjuter, skriker, säger fula saker osv till varandra, vilket inte jag tycker är så bra att visa för barn. Därför kan mitt omdöme inte bli bättre än bra. Men den är helt okej. Skådespelarna i "Selmas saga" är jättebra, speciellt Selma då. Det känns verkligen äkta.

Den bästa julkalendern som har gått genom tiderna, enligt mig är "Mysteriet på Greveholm" och "Trolltider". Jag tycker att de är jättebra och har dessutom de på DVD hemma. Så jag kan kolla närsomhelst.

Julkalendern är jättemysig att kolla på, speciellt med snö ute + jättemysiga kläder. Det är bland det bästa jag vet. Att sitta i soffan i mysiga kläder med tusen filtar och kolla på en jättebra film/julkalender.
💓💓💓💓💓💓

Likes

Comments

Heej!

Idag är det tisdag och jag är jättetrött. Jag har inte sovit så bra alls i natt.

Men nu är jag i skolan, och tänker bara på att få lägga mig i sängen istället för att vara i skolan. Få ligga där och kolla på tv eller någon bra serie, eller bara sova.

Förut älskade jag att vara vaken. Jag var typ aldrig trött och jag kunde vara vaken dygnet runt. (nästan) Jag kunde typ klara mig på att sova 4 h per dygn. Men nu??? Vad hände med mig???? Jag har förändrats helt och hållet. Jag måste typ sova när jag kommer hem från skolan, måste gå och lägga mig jättetidigt och på helgerna sover jag bort hela förmiddagen och ändå går jag och lägger mig relativt tidigt jämfört med innan. Allt detta pga. att jag är så trött. Jag vet inte varför? Men det är säkert bara för att jag blivit mer stressad nu när jag går i nian.

Därför är min favoritplats min säng, min sköna säng. Framför min platt TV och bredvid min mobilladdare. Det är det bästa jag har haft. Men Gröna Lund är också en plats som jag älskar. Jag var där 31 gånger det här året och har haft guldkort 6 år. Ska även ha det nästa år också. Jag älskar åkattraktioner, det är det bästa jag vet. (förutom att sova) Jag tycker även om musik och de arrangerar många konserter vilket också är roligt att gå på, framför allt är det mysigt. Gröna Lund + min säng är den bästa kombinationen någonsin. <3333

Nedan är en bild på min säng, en bild på Gröna Lund och en bild på mig och min bästa vän (Isabel) när vi sitter i fritt fall. <3333

Vad är din favoritplats?

Likes

Comments

Heej alla fina följare!

Nu börjar det närma sig jullov och man har så mycket att lämna in! Det hatar jag..

Men för att jag också ska tänka på något som får mig att må bättre så tänkte jag skriva om en sak jag älskar.

Det som jag tänkte skriva om är ganska ovanligt och är kanske lite konstigt. Men jag älskar att städa. Så fort jag har tråkigt eller känner för det så städar jag! Jag tycker att det är så kul att se skillnaden, det är också skönt sen när man är färdig. Inte bara att jag älskar det utan när jag väl gjort det så får jag ofta beröm, vilket jag blir glad av och uppskattar väldigt mycket. Ibland städar jag min lillasysters rum när hon ber om det. När hon t.ex. har utegångsförbud för att hon inte städar sitt rum. Då hoppar jag in och rummet blir snyggt på kanske 30-60 min beroende på hur stökigt det är. Ska jag vara ärlig så har min syster nästan alltid hela sitt golv täckt av kläder, prylar, mat eller tallrikar osv..

Min städning innebär att lägga allt på rätt plats, bädda sängen, torka golvet med skurborste, torka bort damm från t.ex. hyllor och fönsterbrädor och sedan dammsuga. Det blir både fint och luktar rent, älskar det.

Hahhaha jag tror att detta är väldigt ovanligt bland tonåringar :-)))

Vad älskar du?

Likes

Comments

Hejsan❄️
Idag har det snöat ute
🌨 och det är så mysigt.
Jag ligger i mitt rum och tänker på lite olika saker och kände för att skriva lite på bloggen.
Jag tänker oerhört mycket på vem som verkligen är min förebild. För vissa är en förebild någon som är känd eller något sånt och för andra är en förebild kanske någon i släkten eller någon vän.

Jag har kommit fram till att jag haft säkert flera hundra förebilder genom åren, kändisar. Men sedan några år tillbaka när jag kom in i tonåren och fortfarande så har jag kommit fram till att det finns en person i mitt liv som jag ser upp till och som jag kan lära mig saker utav som jag har nytta utav.
Denna personen är min "farmor", och ja, jag är seriös. Min farmor är min förebild, hon är kanske den mest bästa personen som jag kan tänka mig vara ett "fan" åt. Hon är en av anledningarna till att jag ens lever. Min farmor har varit med om så mycket, men hon lever och är nästan så frisk man kan bli som 84-åring. Min farmor har varit med om det bästa sakerna som kan hända till de sämsta sakerna någonsin. Men hon har klarat av allt allt allt, vilket gör mig så sjukt imponerad. Hon har bland annat varit med om cancer, förlorat sin man, förlorat sin pappa som liten men ändå fått 26 barnbarn och har snart 14 barnbarnsbarn, vilket såklart är en otrolig lycka för henne. När min farmor berättar om sin historia som liten så blir jag enormt imponerad över hur hon faktiskt orkat klara av livet. Jag vet inte själv om jag skulle klarat det. Men det är detta som gör mig sjukt imponerad och som får mig att vilja kämpa och vara som hon. Jag är stolt över att kunna kalla henne MIN farmor.
Hon och jag har nog den närmaste relationen med varandra, därför kan det också vara så att jag vill efterlikna henne. Vi kan skratta hur länge som helst när vi väl har börjat t.ex.
Jag älskar henne, hon är mitt allt.
❤️

Vem är din förebild? Och vilken slags förebild har du?
Nu ska jag sova, hoppas att morgondagen blir braa

Godnatt, sov så gott
😴💘

Likes

Comments

Hej! Idag är det tisdag och jag har haft en bra start på veckan förutom att jag är ganska trött och fick min mens igår. Eftersom att jag fick min mens igår så kom jag på en sak jag stör mig på väldigt mycket, mensskydd. Vi tjejer/kvinnor har mens en gång per månad från ungefär 13-50 års ålder och när vi har mens så måste vi ha skydd, vilket kostar pengar. Det stör jag mig på enormt mycket. Ett paket med bindor/tamponger kan liksom kosta runt 30-40 kronor, vilket är en stor summa pengar för mig när man behöver ca 2 paket per gång. Dessutom kanske man behöver mediciner och så när man har mensvärk. Medicin är inte billigt. Ett paket med 18 tabletter som jag köpte kostade 115 kronor. Hur tycker jag att man borde fixa detta då? Varför har inte vi ungdomstjejer en högre summa barnbidrag? Eller studielån? Det känns lite sådär att tjejer och killar i ungdomsålder får lika mycket i barnbidrag när tjejer egentligen behöver mer. Det är inte bara bindor, tamponger och mediciner som vi ska köpa, utan vi ska också köpa bh:ar, vilket inte heller är så billigt. En bh kan liksom kosta 150:-. Bh:ar behöver man byta ut och det behöver man alltid, det är inget man slutar ha vid 50-års ålder. När vi kommer till jobb så får män mer i lön än vad kvinnor får. Detta är också något jag stör mig på. Kvinnor förlorar ju redan mycket i inkomst pga. något man inte kan hjälpa att man har.

Vad känner du angående det här ämnet?

Ha en bra dag <3333

Likes

Comments

Heej! Hur har din vecka varit? Äntligen är det fredag och jag tycker att det är så skönt.

Idag tänkte jag skriva om i onsdags kväll då jag var på en föreläsning som Arkan Asaad hade. Arkan Asaad är en författare, han har 2 böcker och håller på med sin tredje bok. Böckerna heter "Stjärnlösa nätter" och "Blod mörkare än rött". Enligt mig så är böckerna utav honom jättebra och jag längtar tills hans tredje bok kommer ut. Det är typ av sådana böcker som är i min stil. Så har du läst den boken och vet någon liknande, skriv gärna förslag i kommentarerna då.

Under föreläsningen pratade han både om sina böcker och själva historien i verkligheten och om hur det kändes på riktigt för honom. Vilket gjorde (i alla fall för mig) att man förstod hur det var för honom mycket lättare och bättre eftersom att man kände hans känsla när han stod och pratade om det, vad som var extra jobbigt och vad som kanske inte var lika jobbigt. Hans böcker är verkligen gripande och bra, verkligen någon som jag skulle rekommendera. Under tiden jag läste boken så vart jag uttråkad men fick också den känslan av att vilja läsa ut boken snabbt.

Han var verkligen bra på att prata och få folk att lyssna på honom utan att t.ex. somna eller prata i publiken . Jag lärde mig väldigt mycket av att läsa boken och ännu mer av att lyssna på just honom.

Hoppas du har det bra<333 kram

Likes

Comments