Mat Mat Mat

Semester,

självklart betyder semester njutning och avkoppling men min problematik med mat vill inte alltid ta semester. Det är svårt att på bestämd tid tvärt sluta med sina vardagsrutiner som vanligtvis håller min kropp i funktion.

Bilder på klarblått vatten, mils långa stränder fulla med brunbrända semesterfirande människor, utsökt mat och smaskiga drinkar kan vilseleda den egentliga känslan. Jag njuter av det, självfallet, men jag ljuger om jag säger att det är lätt. Det har inte varit lätt att hantera maten och tankarna. Mina rutiner rubbas och det har påverkat mig en aning. Jag har länge varit medveten om semestern och har därför förberett mig mentalt. Har bearbetat mycket med dessa tankar. Gårdagen var aningen kämpig. Det var kombinationen av många faktorer som gjorde att jag föll in hemskheten. Framförallt värmen men också maten, rutinerna, ledigheten osv. Jag accepterade att jag hade några jobbiga timmar och efter att jag vilat mig igenom eftermiddagen mådde jag mycket bättre.

Jag försöker äta liknande som jag gör hemma i Sverige. Det finns många alternativ och jag föredrar att inte utesluta mina rutiner helt och hållet. Det funkar bäst för mig. 

Idag köpte jag glass, pistage och choklad, det var det godaste på hela resan. Mums. Jag är stark och se hur jag utvecklats. NJUT NU ALICE! 


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229