LÄSA BOK

En stor anledning till att jag många gånger mår dåligt är pågrund av stress. Jag har under en längre tid varit konstant stressad, speciellt på mitt arbete. Jag tar osunda beslut, tappar lätt humöret, hetsäter, prioriterar bort viktiga saker och livet helt enkelt bara springer förbi. Vet att många lider av stress. Därav ett mycket omtalat ämne i dagens samhälle. Och jag vet att det finns tusen och åter tusen olika tips och råd mot en mindre stressfull vardag. Det gäller att hitta det som funkar för just dig. Testa dig fram!

Jag har funnit lugnet i att läsa. Har aldrig prioriterat att läsa böcker men har kommit i underfund med att det verkligen får mig att må bra. Det ger mig ett lugn och något att längta till. Lite som att följa en bra serie, karaktärerna och handlingen följer med mig även när jag inte läser boken. Huvudet får öva på att fantisera, miljöerna och karaktärernas fulländade gestaltning är skapad av mig. Vilket gör läsningen så unik till skillnad från tv-serirer och filmer.

Om du inte redan läser, prova. Lägg ifrån dig telefonen på kvällen och ta fram boken, läs på rasten, till frukosten eller när det än passar. Ge det några sidor så du hinner komma in i boken. Låter som jag ger en instruktioner till en omöjlig ekvation men jag vet att många har svårt att läsa, inte just att läsa men att finna ro under läsningen. Det gäller att ge det tid.

För tillfället läser jag Karin Slaughter, har läst halva boken och hittills stämmer recensionerna. Absolut ett boktips ifrån mig.

Läsande Alice


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229