Ge dig själv kärlek

Att ge sig själv kärlek och omsorg är viktigare än vad du tror. Vad jag har upptäckt både hos mig själv och hos andra att vi är avskyvärt hårda mot oss själva. Vi är våra värsta kritiker. Vi ställer alldeles för höga krav, ger oss själva negativitet, schemalägger vardagen med mängder av måste och uppmärksammar och berömmer sällan det vi gör bra. Jag själv har varit extremt hård mot mig själv, utsatt både kropp och sinne. MEN, det är aldrig försent att ändra på den saken. Tänkte börja lista upp saker som förgyller min vardag men kärlek, omsorg och tacksamhet.

1. Unna dig en lugn och god frukost.

Jag har ett varierande schema vilket gör att jag vissa dagar börjar arbeta vid lunch, då ger jag mig själv en lugn och rofylld morgon med en god frukost. Alla har inte den möjligheten på veckodagarna men försök att låta helgens morgon bli din alldeles speciella tidpunkt på dagen.

2. Köp dig blommor.

Alla har vi inte samma kärlek till blommor och växter men tror många blir lite extra glada i själen av ett par doftande och färgglada blommor. För mig är det ren lycka av att ha lägenheten fylld med gröna växter och vackra buketter. Må-bra hormonet fylls på och det pirrar av välmående.

Var snäll mot dig själv, ställ rimliga krav och unna dig saker du tycker om och mår bra av. 

Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så fint och bra inlägg:)nouw.com/juliavnmelin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229