Okej, ännu ett inlägg de går bra nu eller? Nej men jag har funderat kring de här med vad bloggen betyder för mig. Det jag kom fram till var att det helt enkelt är som en öppen dagbok. Där jag skriver precis vad jag känner för men skillnaden är att vem som helst kan läsa de. Smart va? Haha nja alla kunde nog listat ut de men iallafall.

-A

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej så nu har en ny termin startat eller ja den startade för någon vecka sen men iallafall. Jag går då andra året på förskollärarprogrammet på högskolan i Kristianstad. Jag måste säga att jag är stolt över mig själv som tog mig igenom termin ett. Då jag klart alla delprov som den kursen/terminen hade att erbjuda.

För er som inte pluggar på universitetet så kan jag säga att de är lite annorlunda, det är kul för att man förhoppningsvis brinner för det man har valt allt läsa om och utbilda sig till. Men den litteratur och dem proven men har är på en helt ny nivå om man jämför med t.ex gymnasiet.

I slutet av förra terminen var jag inte alls taggad på termin två. För att det sista vi gjorde i första terminen var en salstentamen och den var så hemsk det var helt klart det jobbigaste provet jag gjort i hela mitt liv, nationella proven är inte ens lite jobbiga om man jämför med detta. En salstentamen för er som inte vet är precis som det låter man sitter i en sal och har prov. Vi hade fyra timmar på oss att svara på 12 frågor. Jag kan säga att man hann knappt dricka och att läsa igenom de man hade skrivit ja de var bara att glömma. När det var ca 10 minuter kvar så hade jag en fråga kvar och jag stressade så mycket för att få den klar. Jag kan ju nämna också att jag i början av provet när jag fick frågorna fick panik för att jag verkligen inte förstod vad dem ville få ut av frågorna. Så dem första 3 frågorna tog 2 timmar att svara på så ni kan ju bara tänka hur mycket jag skrev ca 13 sidor blev de totalt. Så jag lämnade den terminen med känslan av att jag skulle få göra om hela tentamen. Så inför jul å nyår var man lite deppig för vi gjorde tentan den 21 december.

Men 17-01-20 så fick vi tillbaka våra tentor, vi satt i en sal och en lärare ropade upp vara namn och man fick komma fram en och en och hämta sin tenta. Efter en hel klass och ytligare några namn så ropades mitt namn upp och min nervositet steg något enormt. Mitt hopp levde fortfarande fast jag innerst inne var övertygad om att jag skulle få göra om den. Jag fick min tenta i handen och när jag kollade på den så stod det att jag hade klarat de. Jag hade klarat de, det stod verkligen att jag hade klarat de, jag blev helt chockad. Men jag blev överlycklig så klart så nu är sjukt taggad och peppad på denna terminen.

Man skulle väll kunna säga att första terminen var som en bergochdalbana. Men i de stora hela så har jag trots allt tagit mig igenom allt och det har varit kul och intressant och jag har förhoppningsvis lärt mig någonting. 😋

Till sist så vill jag bara tacka min mamma som har stöttat mig igenom hela första terminen och som alltid finns där för mig. Så mamma om du skulle se detta någon gång så TACK så jätte mycket det betyder så mycket.

Likes

Comments

Så nu sitter jag här och funderar kring vad det är jag vill förmedla med den här bloggen, vad det är man ska skriva, vill man vara privat här när alla kan läsa det. Hmm...mycket funderingar fram och tillbaka men jag anser att alla har rätt till sin egen åsikt vilket gör att folk kommer att tycka att det jag skriver är bra, eller så kommer dem tycker att de är mindre bra. Men i slutändan så är det ändå vad man själv tycker som räknas. Känns de här bra? Om svart är ja så kör på! Och de gäller mer eller mindre allt i livet inga drömmar är förstora så länge man har viljan och motivationen att förverkliga dem.

PS: var den du är för du är bra precis som du är!

-A

Likes

Comments

Hej igen bloggen det var ett tag sedan nu som jag skrev ett inlägg om att "börja blogga" men det gick ju sådär med det. Men jag ska försöka en gång till en sista gång hade jag tänkt. Tror ni de kommer gå bra? Haha ja vi får väl hoppas de 😋

PS: var den du är för du är bra precis som du är!

-A

Likes

Comments

Jag hade tänkt att börja blogga, bara för några år sedan tyckte jag att det var löjligt att sitta å skriva om sitt liv på internet. Men nu på senare tid så har jag börjat tycka att det är väldigt intressant.

vad ska man då blogga om?

jag hade tänkt att blogga om det som händer i mitt liv och även andra saker som jag tycker är viktiga att ta upp här. jag kommer att ta upp mina åsikter om saker och ting och det betyder inte att alla behöver tycka som jag utan tvärt om alla får ha sina egna åsikter om saker.

ps: var den du är för du är bra precis som du är!

-A

Likes

Comments