Redovisning  -2


Projekt 1

I mitt första projekt arbetade jag med temat favoritplats, därför valde jag att måla av stranden och havet. Jag valde havet för att jag älskar att åka ner till havet och bada och i framtiden är det där jag skulle vilja bo. Jag valde att måla detta med akvarell för att jag skulle vilja lära mig att måla med akvarell och det var roligt att få använda akvarellfärger i en målning som föreställer vatten.

Jag började med en skiss som jag inte blev helt nöjd med. Innan jag började kollade jag på stränder på internet. Jag började och måla stranden men jag tyckte att den blev väldigt tom så jag lade till ett palmträd. Efter stranden började jag med havet man det blev också tomt så jag la till den sten som står kvar än idag. Efter havet började jag på himlen. Först målade jag med en vanlig blå vattenfärg men det blev färglöst och trågigt. Jag drog ettt lager med vatten över det blåa och penslade gul färg över vattnet och lät färgen glida runt i vattnet. När det gula hade torkat så målade jag med en lite starkare blå över det för att få det att bli mer himmelskt😂

Som andra projekt tänkte jag göra en stoppmotion film med en kompis. Vi började med detta projekt men han var nästan aldrig på bildlektionen så jag började med nästa uppgift.

Projekt 2

I det andra projektet valde jag temat favoritdjur, som jag gjorde av lera. Först gjorde jag figuren i två delar men fick sedan göra om eftersom man skulle göra allt i en enda del. Jag blev nöjd med resultatet men om jag hade gjort om uppgiften hade jag gjort rätt från början. Nu blev det lite stressigt eftersom jag var sjuk och jag hade gärna haft mer tid till skulpterandet. Jag använde mig av lera och verktyg för skulpterandet. Att jag valde just pingvin beror på att jag tittade mycket på en tecknad figur som hette Pingu när jag var liten. Detta påminde mig om när jag var liten.

Projekt 3

I mitt tredje projekt hade jag temat det instängda jaget. Jag har använt mig av Photoshop. Jag kom på den här idén för att jag tycker det är så fascinerande att en och samma person kan ha så många olika personligheter i olika sitvationer. En person som man träffar i skolan kan ha en viss attityd medans dena person kan bete sig på ett anat sett om man möter den någon annan stans och samma person kan också bete sig annorlunda beroende på dens sällskap. Den frågan jag ställer mig är, vilken är den riktiga ”jaget” och varför låser dom den inne. Detta fascinerar mig för att man vet inte riktigt vem det är man känner, oavsett om det är kompisar, lärare eller sig själv man pratar om. En annan anledning till att jag kom på denna uppgift var för att det finns så många personer som glömt vilka dom är och mår psykiskt dåligt.


Det jag vill visa med bilden är att alla håller någon inne och gallret ska symbolisera ens inre fängelse, alltså dom känslor förtränger eller inte vägar visa. Jag valde att ta kort bakifrån för att det är det alla andra ser. När man ser någon så är det viktigt att man inte glömmer att alla människor har en inre personlighet. Det är viktigt att man inte glömmer den person bakom gallret för att annars vet man inte själv vem man är och kan få en att må dåligt.


När jag väl kom igång var det lätt att genomföra uppgiften. Jag har pratat om det med min familj hemma och kompisar. 


Till min hjälp hade jag en kamera vi hade hemma, galler som jag hittat på internet och en bror som hjälpte mig att ta själva bilden. Jag tycker att det var en rolig uppgift som flöt på hela vägen, men om jag skulle göra om det skulle jag träna mer på Photoshop.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Salvador Dali är en känd konstnär från Spanien som föddes 11maj 1904 och dödförklarades 23 januari 1989. Hans pappa hette också Salvador och han fick sitt första barn när har var 29 år gammal. Det första barnet som pappan döpte efter sig själv dog, blev bara 21 månader gammal. Sedan föddes hans andra son, den kända och mycket gillade Salvador Dali. 1907 föddes hans syster Ana Marie . Hans mamma dog I cancer när dali bara var 17 år gammal, detta ledde till att dali fick det svårare att ha kontakt med sin pappa. Vid 30 årsåldern bröt han helt kontakten med sin pappa, men fortsatte ha kontakt med sin syster.

På somrarna var han i en fiskeby och det har påverkat honom som konstnär.

Han var berömd redan som 14 åring och då hade han sin första utställning. sedan kom han in på en konstskola i Madrid. Eftersom han inte kunde sköta sig så blev han avstängd 2 gånger. I Madrid träffade han Garcia Lorca, en känd poet och dramatiker. Dem var väldigt goda vänner och Salvador blev väldigt ledsen när Garcia avrättades 1936 av fascisterna. Det var I Madrid han kom I kontakt med surrealismen, en inriktning där man målar drömmar och det undermedvetna.

Salvador träffade sin kärlek 1929, hon hette Gala. Salvador mådde inte så bra vid det tillfället men Gala var som en psykolog för honom och hjälpte honom att må bättre. Salvador och hans fru åkte till Amerika där han fick ställa ut några av sina tavlor. Hans utställning blev en succé ovh han fick även ställa ut på MOMA (museum of modern art). Sen lämnade hans fru honom vilket gjorde honom ledsen och han återvände till sin födelseort I Spanien på 50-talet. Där öppnade han ett museum. 1982 dog Gala och därefter slutade han måla för att mådde psykiskt dåligt. Han dog 1989 och under sitt eget museum.

Dali sågs som galen, han var annorlunda klädd och var annorlunda på sitt sätt att vara, han var udda. Det ökade säkert intresset för hans konst

Minnets envishet är hans mest kända verk. Havet i bakgrunden ska likna det hav där dali bodde i Spanien. Klockorna symboliserar tidens flykt, när man drömmer. Han fick inspiration till att göra denna målning när han såg en camenbert ost smälta i solen. Han målade tavlan helt själv, den målades 1931. Det är en oljemålning som är 24x33cm.

Wilhelms Tells gåta målades 1933, och är en olje målning. Det är en surrealistisk bild, är en av dalis drömmar. Bilden är väldigt konstig men väldigt många skriver att manen på bilden ser glad ut. Även på denna bild kan man se en smält klocka. Mannen på bilden ser glad ut men bilden i övrigt är lite äcklig, otäck och konstig.

hallucinogene toreadoren målades mellan 1968 och 1970. Det är inte det största av hans verk men ett av dom mest kända. Det är också en oljemålning som dom andra två.

Likes

Comments

Idag har jag skulpterat i lera. Jag är nöjd med mitt projekt för att jag känner att jag kan inte göra det bättre och om jag får mer hjälp blir det inte längre mitt projekt. Nästa vecka så vet jag inte vad jag ska göra men jag vill göra något slags graffiti.

Likes

Comments

Idaho har jag arbetat med temat mitt favourite djur. Jag kunde inte fortsätta med det jag gjorde förra gången för att den person jag arbetade med är tyvärr sjuk. Jag försökte skulptera en pingvin av lera men näbben åkte av så jag fick göra en snabbt innan jag tog bilden. Nästa vecka ska jag finslipa den så att den ser mer verklig ut.

Likes

Comments

Nu har jag gjort färdigt min akvarell målning. Jag är nöjd med resultatet men jag råkade ta fel färg på himlen. Jag löste det genom att blanda det med andra färger och ta mera vatten. Nu har jag börjat med nästa uppgift och jag valde att arbeta med en kompis. Vi har valt flera olika teman bl.a. favorit film och favorit högtid.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med temat min favoritplats. Jag har mött ett problem och det var att färgerna som jag behövde inte fanns. Så jag fick blanda till de förser jag behövde ex sanden. Nästa vecka ska jag måla himmel på min målning.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med temat min favorit plats. Jag har fortsatt med teknik akvarell. Nästa lektion ska jag fortsätta med att färglägga himlen och stranden sen är jag klar.

Likes

Comments

Idag har jag förberett mig för nästa bildlektion genom att skissat och kollat upp bilder på nätet för att få idéer. Jag har fortsatt med temat favoritplats.

Likes

Comments

Idag har jag övat att måla med akvarell. Jag har lärt mig att ha mycket vatten nästa gång jag målar med akvarell. 

Likes

Comments

Jag heter Alfred och går på Kapareskolan i klass 9F. Jag har skapat min blogg för att kunna reflektera över mina bildarbeten.

Likes

Comments