början

Så då hittade vi tillbaks hit igen!

Fotograferingen va tänkt som en hobby men under året som gått har dagarna inte räckt till,

Vissa perioder har det varit dygnet runt med fotograferingen, och nu när jag väntar in det nya året så har kameran följt med mig vart jag än gått! men även om kameran alltid har funnits där så har den inte alltid använts!

Genre, Att inte ha en specifik "genre" att följa har gjort att det har varit svårt att bli "bra" på en sak, men detta har gjort att under 2017 så kommer jag bli mer specialiserad inom ETT område,

Detta i sig kommer inte bli ett stopp för andra fotograferingar, jag kommer aldrig säga nej till en fotografering oavsett genre, men jag kommer pressa mig mer till att lära mig mer om ljussättning och andra tankar inom en genre,

Konstertfotografering är nått jag skulle vilja göra mer av! blev så besviken när jag fick lämna ifrån mig all utrustning när vi skulle till Bruce Springsteen :( (måste läsa på mer om regler och dyligt)

bilutställningar va trevligt att fota, lite krångligt med ljuset men man lärde sig ganska snabbt!

Men hundar och hundutställningar va nått som kom naturligt för mig men de kan ju ha att göra med att jag själv har haft hund i så många år! och det är nått som jag kommer fortsätta med även i framtiden!

Dans är också väldigt roligt att fota och om man inte känner sin utrustning rätt så blir det svårt!

Porträttfotografering är nått som jag vill göra mer av men att få folk att vara framför kameran va faktiskt svårare än vad jag trodde!

Och med detta så sammanfattar och avslutar vi året 2016

gott nytt år :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

början

Spenderade en stund hos gudsonen idag! sådant charmtroll han är! tur för mig att jag tog med mig kameran på denna fikastund hos @@MuseManda

Likes

Comments

början

Att förklara ingående och tekniskt hur vissa saker fungerar kan ta all evighet!! så vi hoppar över allt tekniskt och gör de enkelt!! Här har vi 3 bilder som är tagna nästan exakt samtidigt!!

Bild 1 är tagen med kort slutartid

Bild 2 är tagen med normal slutartid

Bild 3 är tagen med lång slutartid


För att visa hur HDR bilden kommer fram från dessa 3 bilder så ska jag använda dessa med siffrorna kvar

Här har vi nu fått fram slutresultatet!! och tack vare dotorn som hjälpmedel så läggs bilderna i perfekt plats

så om ni liksom jag tycker att HDR-bilder ser lite overkliga ut så finns det en förklaring till det, för HDR är 3-1

Likes

Comments

början

Denna lilla huligan firar denna dag sin 3dje födelsedag!! så jag tog tillfället i akt och gjorde en fotostund med lek på gården!! storebror och gammel moster fick också va med och leka!!

med humöret på topp så jagades de såpbubblor med händer och pinnar!

​med spring i benen och energi som verkar oändlig! fortsatte buset tills kaffet va klart och tårtan va framdukad!!

Likes

Comments

början

Förra gången jag besökte Sannas klös så fotograferade jag bara några få bilder under tiden som fransarna sattes på plats!!

Denna gången så kom vi överens om att vi skulle göra de mer grundligt! så nu kommer resultatet på detta besök!!

På knappt 2 timmar så förvandlar sanna detta "nakna" öga till ett fylligt vackert öga!

fransarna sätts dit en för en, frans för frans!! som en skulptör formar och ändrar sanna utseendet på ögat!


som en pusselbit placeras varje frans på en specifik plats! olika längder på olika platser för en naturlig "look"

Här sätts sista fransen sätts på plats! sista pusselbiten som fulländar detta skapande av det perfekta ögat!


Fransning är inte bara för dom som är "fixerade" av utseende! ska du på fest, kalas, bröllop eller bara vill känna dig fin för en tid så är det bara att boka! många väljer att återkomma regelbundet men det är ett val som är personligt!! https://www.facebook.com/Sannasklos/?fref=ts

Likes

Comments

början

​Har aldrig varit förtjust i att filtrera bilder men vissa bilder blir så mycket bättre!

Likes

Comments

början

​min första HDR bild!! HDR betyder High Dynamic Range!! slarvigt översatt är 3-1!! alltså 3 bilder av samma motiv som är tagna med olika inställningar!! gärna en... mörkare en normal och en ljusare!! vissa kameror har denna inställning färdig i programmet men inte alla!! rekommenderat är att använda stativ! ska använda de nästa gång

Likes

Comments

början

En fotografs dröm är att kunna vara i naturen utan att störa den! kunna fotografera vilda djur utan dom springer för livet!!

Likes

Comments

början

Denna dagen har de konstigt nog inte hänt så mycket!! vanligtvis så hinner jag med att ta 100-200 kort fram tills lunchen, men inte denna dagen!!

idag har jag inte ens rört kameran!! detta känns faktiskt väldigt konstigt!

har spenderat messtandels av dagen till att försöka hitta motiv att jobba med

och det har vi hittat också!! motiv som ger oss inspiration att fotografera mera!!

känns ganska komiskt när jag tänker på de!! för varje gång jag hittar ett motiv att jobba med så blir jag som ett barn som precis har hittat sin favoritleksak!!

MER ÄN INSPIRATION

en dag i veckan kommer jag går tillbaks till den 12/3 när jag va i Fjällbacka och tog kort på en danstävling som Dance Port arrangerade https://www.facebook.com/Dance-Port-205474352797091/?fref=ts

idag blir de bara en bild från då!!

Likes

Comments

början

Hej där!! jo idag har jag varit på Sannas klös och fotograferat lite när tjejerna där gjorde ögonfransförlängning!! men innan vi går in på de så får jag be om ursäkt först!! för igår så skrev jag att detta besöket skulle visa ingående hur en förlängning går till!! men så blir de inte denna gången!! för jag fick en idé som gör att vi får göra ett återbesök hos Sannas klös!!

idag så hade Sannas klös fransförlängningskurs!! så bilderna är på när eleverna jobbar med fransar!! ganska häftigt att se dessa 2 tjejer jobbar med förlängningarna här skötte sig väldigt professionellt och utan nervositet jag gick fram och tillbaka mellan dom och tog kort!!

Likes

Comments