Halli hallå!

Ni skulle bara veta hur trötta i benen vi är idag! Igår (den 10:e april) hikeade vi upp för ett berg som är nästande lika högt som kebnekaise! Vi började gå uppåt lite senare än alla andra vilket vi inte tyckte va värst farligt i början, men vi beräknade den där hiken alldeles fel. När vi väl hade kommit upp på toppen till the Emerald Lakes så började solen gå ner och då var vi 1726 m över havet. Keep in mind att solen går ner runt 6 på kvällen och då hade vi 3 timmars vandring neråt igen. Det var något av det värsta vi varit med om. I Nya Zeeland har de possums, vilket är ett tvättbjörnsaktigt djur som är mycket större än katter med långa svansar och klo liknande tassar. Dessa djur lurpassar överallt i skogen och de är inte skygga för människor. Flera gånger sprang de ut framför oss och stannade och kollade på oss, vilket resulterade i att vi börjar skrika och panika! De sista 45 minuterna ner för berget var tät djungel och kolsvart mörker. Vi sprang med ficklampor och slutade aldrig skrikprata i rädsla för possumsen. Så slutkörda har vi nog aldrig varit och i slutet var det bara viljan att lämna det där stället som höll oss igång. Den vandringen tärde på oss lika mycket psykiskt som fysiskt. Väl nere vid Pärlan igen (vår bil) så körde vi till närmsta parkeringen och somnade.

Hoppas alla började sin måndag lika härligt som vi!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejhej!


Nu var det ett tag sen jag och Martina var och gjorde Zorbingen, men boy, om jag fick chansen skulle jag göra det igen och igen och igen! Vi åkte dit utan några förväntningar över huvud taget, hoppade in i bubblan och väntade pa att det roliga skulle börja. Roligt var det minsann och jag blev sjukt överraskad. Jag hoppade in och trodde att håret mitt skulle förbli tort, men icke. Sekunden bubblan började rulla gick det så fort att man inte kunde kontrollera någonting. Hela jag snurrade runt och det såg ut som om jag hade tagit en dusch när den väl stannade! Jag och Martina fick sitta tillsammans i den första och herregud vad vi skrattade! Detta rekomenderar jag till alla, 5 av 5 toasts!

Efter Zorbingen fick vi skjuts av en kille till ett annat ställe dar man kan åka Luge. Det är lite svårt att forklara vad det är, men ett slags fordon som man åker ner for en kulle med är ganska nära. (Kolla videon för att förstå lite bättre). Innan vi åkte till Nya Zeeland kollade vi många youtube videor om hur det skulle vara och the Luge fanns med i alla. Det såg sa himla härligt ut och när vi väl fick prova det själva blev vi inte besvikna! Det gick snabbt, vädret var perfekt och jag älskade varje minut av det. Vi skrattade så mycket den dagen att vi fick ont i magen. Rotorua är ett ställe som man inte får missa på sin roadtrip geonom Nya Zeeland. 5 av 5 toas till the Luge ocksa!

Likes

Comments

Hej på er!

Just i detta ögonblicket sitter jag på passagerarsidan i min och Martinas rental car och vi åker ifrån Nya Zeelands nordligaste punkt. Jag skulle helst vilja köra själv, tycker om att ha kontroll, men man måste ju turas om. Vi åkte hit för att kolla på utsikten och en speciell fyr som finns här ute men det var väldigt dimmigt idag så man kunde inte se särskilt mycket. Lite synd, men man kan ju inte alltid ha tur. Nu är vi istället på väg till Bay of Islands! 144 olika öar och massa stränder!

On another note, inatt när vi kom fram så sov vi på parkeringen och de va också en upplevelse. Det var kolsvart och fullt med sjukt tjocka och stora nattfjärilar som drogs till minsta lilla ljus vi tände. Det var fruktansvärt varmt i bilen, men vi kunde inte ha dörrarna öppna på grund av ovälkomna djur och människor som kom på morgonen. Men vi klarade oss undan nackspärr och liknande så om man bortser från Martinas skrik och skräck för kryp, var det en kul natt!

Videon är från Martinas snapchat: martinajohansen

Likes

Comments

Hej hörni!

Idag, är det exakt 5 veckor sen jag kom till Nya Zeeland, så nu va det dax att skriva det första blogg inlägget. Då tänker ni, herre gud vilken tid det skulle ta då! Men bättre sent än aldrig, eller hur? Det har hänt, vilket ni kanske förstår, sjukt mycket under den tiden jag har varit här, men jag ska försöka bryta ner det åt er. De stora upplevelserna vi har varit med om är Skyjump, Zorbing, Misson Bay beach, Luge, Piha beach, colour festival, bartender kurs, varit på Sealife och till helgen är det modevisning här. Det blir lite mycket att ta allting i ett inlägg, därför kommer jag skriva om dem separat. Här i Auckland är det kväll nu, (och ni i Sverige har morgon, hur konstigt??), men hur som helst så blir det en inne kväll idag. Vi ska käka cake in a cup och kolla film för första gången och imorgon blir det till att gå upp tidigt för att åka till Waiheke Island.

Cash me later, howbaw dah?

Likes

Comments