Tillbaka med ett inlägg efter 2 dagar nu.
Men igår så red jag i alla fall ett markarbets pass ensam med lite svängar, korta & länga galoppen och att hitta avstånden lite.
Bessy skötte sig utmärkt! Jag är jätte nöjd med henne.
Vi har haft problem med att hon blivit ganska nonchalant på mindre hinder (sockerbitar t.ex) men igår så rev hon endast 2 gånger då jag gjorde missar med avstånden och hann inte räta ut henne.

Och idag, så fick hon i alla fall vila lite då jag och min pappa åkte till Granngården för att köpa ett flugtäcke och huva då jag letat ett tag efter ett bra flugtäcke med magplatta då hon är väldigt känslig för bett under magen. Hon har haft gigantiska bett som svullnat upp under hela magen ett tag, så nu hittade vi äntligen ett bra täcke! Även en flughuva. Vi kände att det verkligen behövde bli köpt nu, då hon ska släppas på bete på måndag, och då hade hon nog blivit uppäten av alla insekter. Täcket jag köpte var i alla fall ett "Amigo bug Buster" täcke och en svart flughuva från horseguard. Lägger in en video på Bessy med sina saker på sig ✌🏽

Tycker hon var väldigt söt i allt min lilla ko

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu så har jag precis varit i stallet och haft dressyrträning för Nicole. Var där från kl 09.30 och mockade, gjorde höpåsar, fixade vatten och putsade lite på mina stövlar. Sedan tog jag in henne för att göra i ordning henne, och kl 10.50 så gick jag ut och började rida fram lite smått. Lektionen började sen 11.10 för att den va lite försenad. Vi tränade mycket på att hon skulle mjukna, sänka sig och slappna av. Mycket volter och minska/öka volterna. Hon skötte sig jätte bra! Dock var hon ganska trött och skänkel döv men mot slutet så fick jag igång henne bra. Hon slappnade till slut av bra. Super nöjd med henne idag!

Video från lite morgon mys i hagen med Bessy!!⭐️

Likes

Comments

Hejsan! Idag så skoddes Bessy, och hon har haft en del problem med det (i alla fall förra gången hon skoddes) då hon blir ganska ängslig och känslig specifikt vid bakbenen. Men idag så skötte hon sig bättre! Vilket var skönt, men förmodligen så har hon inte blivit skodd så jätte många gånger så det blir något bara bättre och bättre med lite vana. Efter hon blivit skodd så bestämde jag mig för att rida igenom henne lite då jag ska ha dressyrträning imorgon som jag sa i förra inlägget. Så jag red i alla fall lite kort för att känna på henne, och hon kändes jätte mjuk och fin! Sedan började det dock regna, och eftersom jag red utomhus så gick jag in.
Har en bra känsla tills imorgon i alla fall, så det är skönt!
Uppdaterar mer imorgon kring morgondagens träning!

Två charmiga bilder tagna precis efter hon skoddes idag haha :-) söt är hon i alla fall!!

Likes

Comments

Hej! Igår så la jag inte ut något inlägg pga att hennes baksko var lös så en tjej i stallet fixade den, så hon fick vila. Så ingenting roligt hände egentligen igår. Men idag så red jag i alla fall träning för min dressyrtränare Rebecka, och det är lika lärorikt och roligt varje träning. Hon passar liksom mig och Bessy så himla bra, med sina övningar och sin tankeplan bakom allt. Eftersom Bessy hade vilat igår och endast skrittat i lördags så var hon ganska överladdad. Men när jag red fram så kändes hon super lugn och fin men desto mer press man satte på henne desto mer ville hon springa ifrån arbetet. Men i slutet kändes det bättre när jag hade fått igenom alla mina halvhalter ordentligt och hon börjat lugna ner sig. Då så började hon ta mina hjälper bra, och verkligen mjukna vilket kändes bra. Inte våran bästa träning men man behöver lite sämre ridpass för att bli bättre, men vi tar igen det på onsdag då jag ska träna för en annan dressyrtränare.

För övrigt nöjd med Bessy idag, dock så hade jag kunnat rida bättre men jaja. Imorgon så får hon nya skor, så jag tänkte rida henne lite lugnt efter det ifall att hon är lite öm.

​Bild från igår då jag testade på att linda henne, i väntan på att tjejen i stallet skulle komma och fixa hennes skor ♕

Likes

Comments

Hej! Det här är det första inlägget på denna blogg som kommer handla om min och Bessys (som min häst kallas till vardags) utveckling tillsammans och som individer. Jag kommer även att skriva ut lite av mina åsikter och tankar kring saker och ting inom ridsporten. Så i detta inlägg kan jag väl bara börja skriva på vilken utbildnings nivå jag och Bessy ligger på i dagsläget.

Jo, jag har ridit på ridskola sedan jag varit ca 3/4 år, och alltid älskat hästar trots att ha brutit armen och skadat mig så har jag fortsatt med sporten jag älskar. Och 2012 (??) så fick jag hem min första foderponny som var en c-ponny som lärde mig rätt mycket ändå trots att han var rätt jäklig vissa stunder. Men efter att ha haft honom en period så fortsatt jag på ridskola ett tag, tills 2016 då jag fick upp viljan att ha häst igen. Ungefär då så började vi titta på att köpa, men då föll det på en d-ponny vid namn Brandy III men kallades Orion av ridskolan han stod på. Han var en ponny som var för stressad för ridskolebarnen, och en allmänt speciell individ. Men han var den underbaraste ponnyn någonsin. Han var så otroligt speciell och svår med en så härlig personlighet. Han är och kommer alltid vara min once in a lifetime ponny. Han lärde mig så mycket på de ynka 5 månaderna jag hade honom på foder.

Efter att ha haft honom så hittade jag min nuvarande första häst, jo då Bessy eller Ballinasisla Bess. Hon är en import från Irland som är outbildad precis som Orion var och har en gigantisk personlighet. Hon är super snäll och lugn vid ridning vissa stunder men kan tända till och bli rätt het vid hoppning ibland vilket kan komma ifrån att alla som sätt henne tror att hon har rätt mycket fullblod i sig, och det är ju en typisk fullblodsegenskap.

Men hon är super gosig, och personlig också. Hon är den sortens häst som alltid gnäggar när man kommer till hagen och krafsar med ena frambenet för att få uppmärksamhet om man inte fokuserar på henne. Väldigt rolig.

Men hon är som sagt bara 6 år, och outbildad men väldigt lättlärd, hittills så kan vi påbörjad skänkelvikning, halter, korta o länga galoppen osv. De mest grundläggande sakerna. Vi tränar nu regelbundet för dressyrtränare, men hoppar och rider ut vid sidan av. Då jag är starkt troende på att om dressyren sitter så blir det lättare sen när man börjar hoppa mer ordentligt. Hoppas ni vill följa våran resa här på bloggen!


Så här på första inlägget så bjuder jag på en söt bild på min fina ko från första kvällen hon stod i nya stallet (kvällen min familj köpte henne)

Likes

Comments