Hej! Oj ja det var ett tag sedan nu. Har egentligen inte haft för mig något speciellt som hållt mig upptagen, jag är bara allmänt lat för att komma på något kreativt att dela med mig av. Men jag tänkte att det alltid är kul att dela med sig av vad man gillar för musik, just i brist på andra saker att skriva om. Så jag tänkte berätta eller snarare skriva vilka låtar som jag lyssnar på just nu.

Låten som jag lyssnar väldigt mycket på just nu är:

Sex - med Cheat Codes, en väldigt bra låt med go takt.

Annars efter det så lyssnar jag mest på:

NO - med Meghan Trainor

Rendez Vous - med Inna

Bad boys - med Inna

Sparks - med Hilary Duff, var det bara jag som inte hade en aning om att hon gjord låtar också?

Dangerous Woman - med Ariana Grande

Trouble - med Avicii

Can´t Catch Me - med Avicii

Friend Zone - med Janoskians, riktigt bra min bästa kompis tips mig om den <3

Och slutligen...

Golden - med Brandon Beal, Lukas Graham

Finns ju många fler låtar men man tappar intresset av att läsa alla efter ungefär 10 låtar, så det var allt som det fick bli.

Men det var allt för mig, ha en fortsatt trevlig dag i det fina vädret, och många kanske befinner sig på vikingamarknaden just nu, ha det så trevligt isf!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejhej! Inte skrivit på länge men känner att jag har aldrig något att skriva om. Men nu, sådär 00:55 så slog det mig, jag kan väl bara följa strömmen och skriva om mina favorit låtar, just nu då. Så ni förstår att jag ligger väldigt lågt att jag skriver om detta just. Men jag tänkte kanske att det kan vara kul och veta vad jag gillar för typ av musik, jag själv tycker att jag har en väldigt bred musiksmak. Jag lyssnar på lite allt, beroende på vilket humör jag är på.

Jag gillar låtar som jag kan ``relatera´´ till på något sätt, typ får någon bild eller vad som helst som gör att jag fastnar för just den. Just nu så har jag fastnat för just dessa låtar:

Cheap thrills - Sia

Bad Blood - Taylor Swift

Blank space - Taylor Swift

Wildest dreams - Taylor Swift

Ex´s&Oh´s - Elle king

One woman army - Porcelain Black

Min kabin - Morgan Sulele

Jeg vil heller ha deg - Morgan Sulele

Crazy beautiful life _ Kesha

Cannibal - Kesha

Sax - Fleur East

Moments - Tove Lo

In your eyes - Inna

Take it off - Inna

We like to party - Inna

Och så självklart (som vi inte får glömma) en av mina gamla goda favoriter som jag älskar, all time liksom!

Det är ju självklart:

Mi Mi Mi - Serebro

Jag skulle kunna fortsätta och göra den här listan hur lång som helst, men nu tog jag bara låtarna som jag lyssnar på mest. Som ni har lagt märke till nu så lyssnar jag på många olika låt-stilar, nya som gamla, dom är fortfarande lika bra som när dom var nya, tycker jag iallafall. Nästa gång så tänkte jag skriva om ett annat stort intresse som jag har, nämligen film! Lite om mina filmtips till er och mina personliga favoritfilmer , även lite favoritskådespelare osv.

Men det var lite för inatt, haha säger man ens så? Aja, hade inte så mycket mer att skriva så, godnatt för mig!

Likes

Comments

​Hejhej! Hittills i min ``blogg´´ har ni fått läsa om lite allt, men jag har funderat på en sak. Jag har nästan aldrig något att skriva om, då slog det mig. Den här bloggen ska mest handla om min häst Aquabell och mig. Men ni har aldrig fått veta så mycket om henne. Såklart det blir svårt att skriva blogginlägg om henne om ni inte vet så mycket ``inside information´´ om henne. Så då tänkte jag berätta hela min historia om henne. Hahaha låter inte så intressant, men jag kan lova er att ni kommer bli fäst i den här ponnyn lika mycket som jag blev första gången.

Jag vill inte börja berätta massa tråkig information om henne som man lika gärna kan googla fram, jag tänkte berätta hur hon är, vilken personlighet hon har, hur fantastisk hon är, och vilket hjärta av guld hon har.

Aquabell är den som gnäggar på dig i hagen, hon är den som alltid vill vara med och mysa. Hon är den som blir glad att se dig. Hon är otroligt vacker att titta på och hon har ett härligt temperament, vilket gör att hon känns hälften så gammal som hon är. Hon kan ibland vara på glatt humör och bara komma till dig i hagen, oftast är hon det, men ibland så vill hon leka och busa bara. Men så kan det vara, hon är också en individ, då är det självklart att man vill njuta av livet och ha lite rolig ibland. Men ibland kan hon gå iväg när hon ser grimman, men jag tror det är för att hon inte riktigt trivs att ha grimma på sig för att jag tror hon känner sig fångad. Hon vill känna sig fri, det märker man i stallet då hon oftast får stå lös då hon gillar det bättre. Hon går ingenstans utan grimma, hon står i sin spilta, men hon ser så mycket gladare ut, hon ser ut som att hon trivs och gillar att man har förtroende för henne. Hon är en sådan häst som man kan lägga allt sitt förtroende hos för hon gör alltid sitt bästa och lyssnar på mig. Med henne kan man alltid känna sig trygg, för när jag lägger mitt förtroende hos henne så gör hon det samma hos mig.

Hon är ALDRIG elak eller dum eller försöker aldrig vara jäklig på något sätt. Ibland kan hon bara vara lite busig och övergosig när hon är uttråkad och tycker att man inte gosar tillräckligt med henne. Men det är bara sådan hon är. För ibland när hon är sådär övergosig och vill få uppmärksamhet så är det som att hon vill säga dig något. Hon är väldigt speciell.

Jag minns i början, hon hade inget förtroende alls för mig de första månaderna och det märktes i ridningen då hon inte riktigt ville göra saker för att hon inte riktigt litade på mig. När jag skulle hämta henne i hagen så var hon nästan rädd för mig. Hon ville aldrig gosa i boxen eller ens i gången när hon stod där. Hon var väldigt reserverad. Men när hon väl började förlita sig mer och mer på mig så blev det stora framsteg. För hon lägger som sagt allt förtroende och trygghet hos ryttaren, och känner hon sig inte trygg då chansar hon inte. Men efter ett tag, nästan ett halvår så började saker å ting falla på plats, och idag så är hon helt underbar. Idag har jag haft henne nästan ett helt år.

Och till en helt annan sak så det var inte bara inom dressyren och den vanliga ridningen som det blev bättre när hon började lita på mig. Även i Gymkhanan så tog det fartbörjan fanns det ju inget samspel mellan oss och då funkade inte grenarna alls. För Gymkhana går det hela ut på samspelet mellan häst och ryttare, så funkar inte det så funkar inte det så funkar inget. Och det märktes som sagt tydligt med just henne. Men idag så tycker jag att hon går som en klocka, just att hon lyssnar på mig och litar på mig. Sedan så finns det massa saker som måste och ska förbättras men det är inte det stora hela, för det är just samspelet. 

Jag hoppas att ni fick en annan inblick på henne och hur hon är. Men också hur saker och ting fungerar mellan henne och mig. Tack så mycket för att du tog dig tid och läste detta och jag hoppas inte att du känner att du slösat din tid. Men nu borde jag avsluta så tack och hej för mig, kram! <3

Likes

Comments

2015 var bra det kan jag hålla med om. Detta året har för mig inte haft så mycket motgångar, vad jag tycker. Jag har fått uppleva allt jag velat med helt fantastiska människor. Tb till Individuella i Norge med fantastiska vänner. Åå att ens få en egen häst, en bästa vän, det är nog det bästa med allt. Hoppas att 2016 blir lika bra om inte bättre!

Likes

Comments

Hejhej! Eller ja, rättare sagt godmorgon! Idag fick jag ingen sovmorgon och heller fick jag inte ligga kvar i sängen och kolla på film. Nej nej, har du häst så måste du gå upp tidigt, även ifall det vill sig eller inte. Och idag ville de sig inte må ja säga. Men nu så sitter jag här iallafall, i stallet och väntar på min fantastiska hovslagare, som orkar med att åka ut till mig och sätta på min klantiga häst sin sko igen. Även ifall de kanske inte var en morgon jag väntat mig så är den rätt så mysig ändå, med alla djuren.

Nu hör jag att han är på ingång så jag får väl ta och avsluta, sedan så väntas det mockning för min del i båda hagarna. Ha det bra, och en fortsatt god morgon på er kram!

Likes

Comments

Hejhej! Just nu så är jag påväg till stallet. Idag tror jag att jag ska rida henne i paddocken, tror jag ska rida lite gymkhana med min kompis A. Vi ska bara rida lite upphoppsgrenar då vi båda behöver träna på det. Haha så lilla Aquabell för gå en till dag i paddocken, två dagar i rad nu. Men imon så ska min prinsessa ska få rida ut.

Men idag så var det ju som sagt min födelsedag (woohoo). Så när jag vaknade så fick jag iordning gjord frukost. Sedan så gick jag till skolan (kom typ nästa försent som vanligt). Sedan så har jag så fina vänner så när jag öppnade mitt skåp så låg där en klubba haha med texten "I Love you" och ett brev från en "speciell" vän😏. Sedan så gick dan som vanligt, fast roligare. Dom sjöng för mig på idrotten, och vi spelade fotboll. De var rätt okej ändå. Sen så var de skönt att sista lektionen var det film.
När jag slutat vid 15.00 så gick jag hem och gjorde mat till mig och min lillebror. Haha väldigt ensam födelsedags middag men men, jag fick ju min middag i helgen så det gjorde inget. Och nu så är jag här, i bilen, nästan framme vid stallet. Äntligen så får jag träffa min prinsessa, höjdpunkten på dagen! Så tack för att ni lyssnade och ha de bra! Hej hej!

Likes

Comments

Hej hej! Som sagt så har jag ju inte skrivit på länge men nu tror jag att jag ska ändra på de och uppdatera fler gånger i veckan.

Men iallafall så var jag hos Aquabell idag och red henne lite i paddocken, eller jag hade ett skrittpass och det gick verkligen över förväntan. Hon var lite stel i början men sen så blev hon jätte mjuk och följsam. Var förvånad då jag inte ridit henne i paddocken på några dagar, har mest ridit ut och låtit henne gå. Men idag så tyckte jag det var dags och hon gick hur bra som helst. Dom små saker som hon gör är dom som glädjer mig mest. Från att istället vara jobbig, stel och hård i munnen så blev hon istället mjuk och avslappnad. Det känns skönt eftersom att jag själv var lite trött i kroppen och inte skulle orka med ifall hon skulle vart jobbig. Men jag är glad att jag har en häst som tänker och använder hela sitt hjärta.

Det var lite smått från idag, det hände inte så mycket mer. Men imon så är det min födelsedag (woohoo) redan taggad. Även om jag fick mina presenter i lördags, för vi inte skulle kunna hinna fira mig på onsdagen. Men i lördag så fick jag faktiskt en ny mobil, en iPhone 6 plus. Den är så himla stor, så ovant att hålla i den, men börjar vänja mig (hahaha). Men skriver mer imon om min födelsedag. Godnatt och ha en vecka!

Likes

Comments

Halloj! Idag så var dagens utmaning att klippa Aquabell. Egentligen var det ingen större utmaning då hon är helt genom snäll och bara står still. Men för mig som aldrig klippt en häst förut så var det en riktig utmaning. Man skulle tydligen klippa mot håren, tog en stund att förstå de då jag klippte med håren och det inte hände så mycket. Som vanligt så var jag tvungen att skylla ifrån mig på något och då skyllde jag ifrån mig på klippmaskinen och sa att det var något fel på den. Tills dess att jag fick veta att jag gjorde fel, men men, ett proffs erkänner aldrig sina misstag.

Men jag blev ändå nöjd med min klippning, även om jag fick lite hjälp med raka linjer osv. Men att rida ut efter det kanske inte var ett av mina smarta val. Det var omöjligt att få stopp på raketen när hon väl börjat galoppera. Det gjorde heller inte saken bättre med att min kompis också hade en häst som inte gick att få stopp på, och den var ännu värre än Aquabell. Men jag var ändå glad att hon fick vara glad och galoppera som bara den fritt i skogen och på landsvägarna, man såg verkligen i blicken på henne att det var det hon ville göra. Men hon ville inte sticka för att fly ifrån något. Nej, bad jag henne att trava så var det de som gällde, och i det tempot jag ville. Älskade häst!

Hon är verkligen en riktig ängel, gör allt jag säger åt henne och lyssnar på mig hela tiden. Sen är ju hon häst, ett djur, med egna instinkter och egna dagar. Men oavsett vad så älskar jag henne lika mycket ändå! <3

P.S. Nej vi droga henne inte innan klippningen, hon ser bara allmänt trött ut och jag kan tagit bilden i fel stund just, hahaha. Mästerfotograf på de! 


Senare idag efter stallet så firade vi även vår älskade pappa! Han fick en god middag med efterrätt och handgjorda presenter ifrån oss själva. Älskar dig pappsen, du är bäst! Allt du gör och allt du ställer upp på för mig är guld värt. Vi har haft våra bra och mindre bra stunder, fast oftast bra och det ska det bli fler av trots våra olikheter. Puss älskar dig pappa! <3

Likes

Comments

​Hejhej! Nu är jag äntligen tillbaka med lite nytt info om hennes ben. Hahaha ny fortsättning på mysteriet! Men iallafall så var det väldigt svullet igår när jag kom till stallet. Benet var i princip jämntjockt, ungefär rakt som en lyktstolpe, och hon är inte den typen som har tjocka ben, utan istället tvärtom. Jag blev såklart jätte rädd och orolig för henne för jag trodde att allt var över men så blev det istället värre. Så hon blev inte riden eller promenerad igår för att de var såpass svullet och vi var lite oroliga. 

Men så ringde mamma en veterinär som en tjej i stallet kände till, så han kunde skriva ut en bra salva till henne. Så vi fick tvätta benet noga och smörja på den här salvan då. Jag visste ju inte hur den skulle fungera eller om den skulle hjälpa. Men vi släppte ut henne på lösdriften och åkte hem igen. Grät såklart en liten skvätt i bilen så överbeskyddande som jag är över henne, men det tycker jag att man ska vara! :))

Så idag då när jag kom till henne vid 18 tiden så såg benet helt normalt ut! Ingen svullnad alls! Inga sår eller något fanns kvar på benet längre. En riktig mirakelsalva om man får säga så. Så idag så fick hon promeneras lite i skogen i mörkret, men som tur är så är hon världens snällaste och lugnaste häst! Sedan så tvättade jag benet igen och satte på den här mirakelsalvan igen. Så nu hoppas vi och håller tummarna att det håller i sig så hon kan börja galopperas igen och tränas som vanligt!


Likes

Comments

Halloj! Har inte skrivit nu på länge men det är för att jag har varit lite upptagen nu under lovet. Min häst Aquabell upptäckte vi att hon har sparkat sig själv på bakbenet och fått ett överben. Hon fick även några små sår på samma ben så det var lite otur. Men nu äntligen efter långa dagar i stallet av att göra rent såren och ta hand om svullnaden på benet så är hon äntligen bättre! Jag har vart så himlans orolig över henne även ifall vi visste att det inte var något farligt. Hon var heller aldrig halt eller hade speciellt ont då vi kände efter varje dag. 

Det hela började för sisådär en vecka sedan med att hon var rätt så svullen på vänsterbakben, på utsidan av benet till min förvåning. Men efter att ha känt efter så verkade hon inte ha ont, hittade även några så sår nedanför kotan. Jag sköljde av benet med kallt vatten och gjorde rent såren och smörjde in dom med salva. Dagen efter så hade inte svullnaden gått ner så mycket, men då hade hon fått ett skrapsår på hasen (smart häst). Vi tror antagligen att hon måste rullat sig på något vis på gruset då hon går i en grushage. Det gjorde det inte bättre iallafall för då blev jag mer ledsen och orolig för henne. Men det var bara att göra rent det också, fast det var ju inte det enklaste. Hon skulle bara jäklas med mig för att jag inte fick spruta vatten på det, för ont hade hon inte så mycket då vi klämde på det också. Men efter en lång kamp om att få såret rent så var det äntligen det, och jag också för den delen :) På med salva på det såret också.

Dagen efter det så såg såren mycket bättre ut så jag promenerade med henne lite (tror jag gjorde de dom andra dagarna också, så att hon inte skulle stå, då hon inte var halt.) Jag började känna mig gladare när jag trodde att vi var på bättringsvägen igen och svullnaden inte var så farlig. Men då såklart, så ska ju den smarta hästbusen ligga utanför bädden i ligghallen, så hon fick ett ``liggsår´´ på utsidan av benet, och med det kom ju också lite svullnad.

Men igår när jag var hos henne så såg allt jätte bra ut! Ingen svullnad alls och alla såren har läkt jättebra, så nu så ska det bara växa lite hår över dom så är allt bra igen. Syns fortfarande lite ifrån liggsåret men ont har hon iallafall inte. Så nu så har jag travat en gång (igår alltså) så om allt är bra idag också så ska jag nog trava henne igen, så hon kommer igång riktigt igen! 

Min lilla kämpe, vad skulle jag ha gjort utan henne.?

Likes

Comments