Kräftskiva nummer två

Hallå! Söndag, ännu en vecka som har passerat. En vecka som blev väldigt annorlunda mot vad jag trott. Helt plötsligt blev det sista veckan hemma i min egna bubbla. Imorgon ska man återgå till verkligheten. Något jag just nu känner mig väldigt redo för. Samtidigt som jag är orolig för hur jag ska hantera omställningen. Men, det kommer nog bli bra. En tuff start, men jag vill klara detta. Jag ska klara detta.

Igår var det kräftskiva som stod på schemat. Väldigt trevlig kväll med massa gott, härlig musik och fint sällskap. Vi var med Daniels familj denna gången, och det är en tradition vi haft de senaste åren. Vi rörde oss inte hemåt förens klockan var närmre ett.

Idag är man lite trött, lär inte bli många knop gjorda idag men det gör ingenting. Vila upp sig inför morgondagen och kommande vecka som troligtvis kommer ta en del på krafterna. Men det ska bli kul, jag är väldigt förväntansfull. Hoppas ni också haft en trevlig helg, och får en fin vecka!

Gillar

Sista dagen innan vi möter den riktiga världen

Hallå! Fredag idag, snart helg och på måndag börjar verkligheten. Om ni läst mitt tidigare inlägg vet ni att jag fick besked om högskolan. Annars, jag fick besked om högskolan! På måndag sätter jag mig åter i skolbänken, och ska läsa grundlärarutbildningen med inriktning mot fritidshem. Ska bli spännande och jag hoppas jag kommer trivas. Känns skönt att ha lite förkunskaper då jag läste ämneslärarprogrammet för 1.5 år sedan men hoppade av utav olika anledningar. Men det blir säkert bra. Så denna helgen blir det att ta vara på min egna lilla bubbla utan direkta måsten och krav.

Så igår firade jag med årets sista karamell islatte! Älskar det, men nu är sommaren över och kolasåsen slut haha.

Idag passade jag på att ta sovmorgon, lång frukost och en lugn morgon. Passade sedan på att städa lite här hemma, har fixat lite ärenden och bara försökt koppla av. Om en liten stund kommer Daniel hem och då ska vi ta en tur till gallerian för att köpa lite nödvändigheter inför skolan och lite handling för helgen. Ikväll blir det att fira helg med svamprisotto och ett glas vin. Imorgon väntar kräftskiva, vilket jag ser fram emot. Kommer nog bli väldigt trevligt! Söndag blir bara lugn, och försöka förbereda sig lite inför pluggstart.

Vad ska ni hitta på i helgen?

Gillar

Ett nytt kapitel börjar snart

Igår, klockan 11.47 ändrades allt. Jag fick beskedet som jag så länge väntat på, som jag önskat skulle komma varje dag i flera veckor. Jag kom in på högskolan. Jag studsade av lycka, och var i en liten bubbla hela dagen. Förväntansfull, glad och lättad över att allt tycks lösa sig för den närmsta framtiden. Jag behöver inte längre oroa mig för att gå tillbaka till jobbet, eller hitta något annat. De kommande tre åren är i stort sett planerade, vilket känns otroligt skönt. Att efter dessa tre åren passerat, om allt går som det ska, kan livet börja på riktigt. Jag flyttar mig äntligen framåt, och står inte längre och stampar på samma plats. Mina drömmar tycks vara närmre än jag hade hoppats för bara någon månad sedan.

Samtidigt, mot kvällen, när jag fått smälta beskedet och kommit ur lyckobubblan, kom ångesten. Ångesten för hur jag ska orka, ångesten för hur allt praktiskt ska lösa sig. En stress över att gå från att ha varit hemma 100% i över 2 månader, till att bara över en helg börja studera på 100%. Ingen upptrappning, inget lagom eller tid för att känna sig in. Men jag vet också, att plugget blir annorlunda jämfört med ett arbete. Plugget kan jag delvis anpassa till mig själv, jag får lov att vara hemma mer och kan arbeta hemifrån. Jag vill även det här, så gärna och jag hoppas det kan leva upp till mina förväntningar.

Fördelen med allt, är att min kära sambo också ska plugga, samma utbildning. Jag har en trygghet, ett stöd och en motivation till att klara det. Det låter kanske konstigt, vem väljer att plugga samma sak som sin sambo? Han gick i tankarna att byta riktning, och jag har försökt komma på vad jag kan tänkas göra. Han började fundera på denna utbildning, och efter att ha läst mer om den, fastnade jag också. Vi ansökte sista dagen det var möjligt, med inte några toppbetyg och ingen förväntan att komma in. Första urvalet såg det helt okej ut och andra urvalet var vi nära i reservlistan. Vi har nu gått och väntat, i flera veckor på ett besked som aldrig tycktes komma, men plötsligt, han i tisdags och jag igår. Vi öppnade en flaska skumpa, skålade och lagade sedan en god middag. Samtalen om skolan, framtiden och allt bara flöt på igår. Det känns härligt, att få spendera de kommande tre åren tillsammans med honom, att ha samma tidsplan för våra mål. Vi kommer alltså att starta vår framtid, samtidigt. Hur nervös och rädd jag än är, är jag också enormt taggad och ser fram emot detta. Jag ska klara av det, det ska gå vägen!

Gillar