Feminsiter och Moraltanter

Tillägnar detta Cissi Wallin och alla andra s.k feminsiter

Jag la ut ett inlägg på min privata Instagram där jag öppet pratade om min bröstoperation som jag förövrigt bekostat själv(dock med ett reducerat pris) dock så försökte jag inte sälja något i inlägger och det var inte heller ett betalt inlägg. Därmot var det min berättelse med mina ord och MIN upplevelse av operationen och resan då min operation ägde rum i Turkiet.. vilket vissa anser ha dåligt inflytande på unga något som jag inte förnekar. Här är ett gammalt inlägg där jag pratar öppet om kroppskomplex.

Däremot vill jag poängtera att jag hade gjort operationen oavsett och därmed tycker det i så fall är viktigare att vara transparent. Jag vet att det finns risker med operationer MEN ni SOM inte följer vet inte att jag innan operationen pratade OM RISKERNA med mina följare vad ni inte heller vet är att jag har gjort en VOGG där jag pratar OM EXAKT ALLT från risker till varför jag valde att genomföra operationen och varför jag pratat öppet om de!!

Cissi valde då att lägga ut inlägget på sin Instagram för att använda mig som ett exempel om att det är problematiskt att tjejer uppmanar andra tjejer att operera sig. Jag vill härmed skriva ett brev till dig Cissi Wallin och alla andra s.k feminister och moraltanter som öppet på Instagram har valt att kritisera mig men även hoppat på mig i mina privata meddelanden vissa otrevligare än andra vissa är rent ut sagt elaka.

Jag förstår att DU Cissi vill använda det här som ett exempel för att skapa en diskussion om ett samhällsproblem. Men du Cissi kallar dig även för feminist, anser du att du som feminist kan hänga ut en individ och medvetet utsätta denne för hat/kritikstorm och ett mediedrev? för att lyfta en större fråga än så.

Vad hade du kunnat gjort i stället? Jo du hade gärna fått använda mitt inlägg som exempel men stryka över MITT namn och i stället vända dig mot högre aktörer och makter för problemet som DU försöker lyfta ligger inte enbart hos mig(jag kan absolut göra andra val men det är mitt liv och jag valde att göra en operation) problematiken i det här är mycket mer komplex än att jag på individnivå är öppen om en operation som jag hade gjort oavsett vad ni andra tycker.

Angående operationen av mina bröst så hade jag genomfört den oavsett. Jag valde då istället att stå för mitt val och vara transaprent med min operation så att tjejer/killar som följer mig förstår att det inte är naturligt att se ut så. Oavanpå det hade mina följare ändå sett att jag opererat brösten. Själv växte jag upp och trodde alla som var så naturliga och snygga var helt naturliga – men i vuxen ålder förstod jag att är ju inte fallet!

Så istället väljerJAG att vara öppen med vad jag gör med mig själv för jag äger rätten till min kropp. Cissi har förövrigt själv opererat brösten en gång i tiden något hon enligt henne själv gjorde för hon hade dålig självkänsla och påverkades av samhällets normer - vilket jag vet att många tjejer gör. Jag mår också dåligt över saker ibland och har dålig självkänsla men något som jag vet är att ett par bröst inte kommer att lösa det, Men jag har heller aldrig mått dålig över mina bröst vilket jag har varit öppen med på både bloggen och min instagram och problemet är därför mycket större än så. Min operation handlade inte om dålig självkänsla. Däremot förstår jag kritiken mot att jag skulle uppmana till plastikkirurgi vilket jag inte gör utan jag delade enbart med mig av min upplevelse.

Du Cissi och alla andra moraltanter som hittar mig NU har ingen aning om vad jag har förespårkat tidigare. Ni tycker jag sänder ut fel signaler till unga och uppmanar till och triggar skönhetsideal. Jag har varit 14 en gång i tiden utan sociala medier och visst fan påverkades jag av min omgivning då och visst fan har jag mått dåligt över saker - t.ex.slog jag ut min framtand så pass illa som bebis att min nya tand som växte ut var rutten och jag i alla år gick runt med tandställning och ingen framtand, bröst hade jag absolut inga men inte fan hade jag problem att få killar eller gick runt och mådde dåligt över det. Såklart jämförde jag mig med andra också och jag hade kunnat tycka jättesynd om mig själv och skylla allt på mitt utseende men det gjorde jag inte utan jag jobbade med min personlighet och min utstrålning för utsidan är ett SKAL och de som faktiskt betyder något är din personlighet och hur du behandlar andra.

Jag bodde i flera år i den mest utseendefixerade staden i världen, Los Angeles. Jag umgicks med modeller och hade en vän som av samhällets normer ansågs vara ”above avarage snygg” och kändisar sprang efter henne. När dom sedan umgicks med oss bägge två och insåg dem att den ene hade mer personlighet än den andra och då uppstod ofta ett intresse för i det här fallet mig inte pga av mitt utseende utan pågrund av en personlighet och en utstrålning.

Visst ett utseende är det första man ser men vi ALLA vet att egentligen spelar utseendet ingen roll för det är personligheten som gör oss intressanta, jag kan tycka att människor som andra anser vackra inte alls vara vackra för vad är vackert och snyggt? Det är en definitionsfråga precis som med konst – alla har rätt att uppskatta och tolka konst för vad det är. Däremot tycket jag utstrålning är vackert och kan se en människa på långt avstånd och avundas denne pga av en karisma. Det är det här vi behöver förmedla till våra barn. Varför pratar vi inte om utstrålning och personligheter och jämför dessa??!

Jag är 27 år gammal idag har levt livet och mått prima med småbröst och med mig själv utan fillers och annat skit när jag dag som 27åring väljer att göra saker med min kropp är det mitt val.

Men som jag skrev tidigare är jag transparent med det för om det är något som jag lärt mig med åren det att dessa ”Naturligt vackra tjejer” inte alls är speciellt naturliga då det flesta gjort alla möjliga skönhetsingrepp – det för mig var ett wake up call.

Att jag vill göra filles/bröstoperation är däremot mitt val och om jag då påverkar unga negativt so be it men istället för att hymla om det i tystnad så att dessa unga ska tro att man ser ut så naturligt är för mig hyckleri istället väljer jag att vara öppen med det för att sätta ett exempel. Jag växte upp med tron om att Kim Ks rumpa var ÄKTA!? Idag vet vi alla att så inte är fallet men hon påstod att den var det i många år. Även Kylie Jenner påstod att hennes läppar var äkta när vi mkt väl vet att dom inte var det

Jag har inte skrivit på ett kontrakt där jag lovar att vara en fläckfri förebild för era barn och inte heller tkr jag andra tjejer såsom .te.x. Bianca Ingrososo är någon speciellt bra förebild då heller. Men istället är vi TRANSPARENTA med våra demoner och problem. Att Bianca pratar om bullemi triggar säkert jättemånga DÄREMOT är hon transparent, öppen och ärlig med att hon tampas med de demonerna. Sen att jag förespårkar möjligheterna att som tjej bygga företag eller spela fotboll där jag arbetar med ett projekt som hjälper unga tjejer i u-länder att spela fotboll och få gå i skolan är mitt sätt att bidra till ett jämställdare samhälle.

Vad jag väljer att prata om i mina kanaler är MITT val och ert val är att inte påveras av det. Kan man inte hantera Sociala Medier ska man inte vara där. Jag avföljer folk som får mig att må dåligt eller som får mig på onda tankebanor. Men vi påverkas av allt i samhället för det är byggt på pyskologi och istället handlar det om OMEDVETENHET och jag tror på att vi måste utbilda våra unga att bli mer medvetna av varför vi påverkas som vi gör och vad man kan göra/tänka för att inte påverkas negativt. Varför vill vi ha samma tröja som alla andra tjejer i klassen? Varför mår vi dåligt när grannen köpt ny bil? Eller varför springer vi och klipper gräsmattan så fort grannen klippt sin? Sverige är extra mycket såhär pga av våran jantelag. Det finns en anledning till varför jag inte trivs i Sverige och har bott utomlands i 6 år. Förlåt att jag säger det men jag vantrivs i Sverige och Sverige får mig att må dåligt och få ångest. Varför får jag inte ångest när jag är i USA eller England?

Vi påverkas av ALLT. Jag tycker inte de är fel att "normalisera skönhetsingrepp.". vi lever i ett samhälle om utvecklas med tekniken och jag tror vi kommer kunna byta ut kroppsdelar i framtiden som om det vore bildelar – för att fortsätta fungera. Såsom hjärtan, leder, armar etc och därmed tror jag även att försköningar av de yttre och bara kommer bli större och större. I s stället för att motstrida det så tror jag på att acceptera förändringen och istället öka medvetenheten för komplikationer men kanske famförallt MEDVETENHETEN om VARFÖR vi gör det och att man i så fall gör försköningar på rätt grunder. Återigen MEDVETENHET. Vi kommer alltid höra folk som säger ”det var bättre förr” men tack gud för vi inte lever kvar i förr och samhället går framåt: just nu i rekordfart.

Istället borde vi bli mer medvetna om VARFÖR kvinnor inte har samma rättigheter som män? Inte fan handlar det om plastikoperationer. Om vi istället tog makten över våra egna ideal och värderingar och slutade skuldbelägga varandra då skulle vi även kunna påverka saker som får oss att må dåligt. Jag tror det är män som ligger bakom extrem feminism just för att skapa klyftor i samhället för tänk vilket hot vi kvinnor skulle vara mot män med makt om vi alla backade varandra. Ett första steg är att glädjas andra .tex. fan vad kul att du ville operera brösten, skitsnyggt ju men personligen tkr jag.... även lyfta varandras framgångar är en sak som kvinnor är svindåliga på. Jag tror det största samhällsproblemet är DEN EVIGA AVUNDEN om vi bara slutade avundas och jämföra oss med andra så skulle vi bli så mycket lyckligare och framförallt lsuta se varandra som ett hot! Det finns plats för oss alla att lyckas och bli framgångsrika vi behöver inte trycka ner varandra för det är ju de männen gör med oss för dom ÄR RÄDDA för att vi ska bli lika framgångsrika som dom(inte alla män såklart men de som ser kvinnor som ett hot).

"Att kvinnans rätt att arbeta var ett genomslag i feminsm tror jag inte på ... jag tror de var för att män MED MAKT som insåg att dom kunde tjäna mer pengar om kvinnor jobbade och betalade SKATT... men de är bara min tankar. Sen var det såklart en bra sak men jag tror inte det var något genomslag av kvinnlig feminism"

För två år sedan gick jag ut med min #metoo story som ni kan läsa här

Det var en berättelse som blev viral och nådde första sidan på tidningar i hela värden. Jag hade media campandes utanför min lägenhet i england(alla som kan något om brittiska skvallertidningar vet att dom är galna, ni alla vet ju vad som hände med prinsessan Diana). Jag var ensam i en så stor händelse där jag fick hundratals meddelanden från MÄN som antingen tyckte jag förtjänade det som hänt eller eller som ville bjuda på dejt. Vart var ni s.k feminister då? Fick jag stöd, eller backning då? Nej för då följde jag värderingarna som ni står för men när jag nu gör ett val som inte går i linje med era värderingar då är det helt plötsligt okej att hänga ut mig? Vill du använda mitt inlägg som ett exempel styk då över mitt namn och häng inte ut mig för vad jag står för då det är en sån liten del av vem jag är och vad jag gör för att bidra till saker i samhället visst jag kanske påverkar unga negativt på ett plan men samtidigt för jag massor av andra saker för att vara en förebild och påverka unga positivt. Jag gör det val JAG vill och delar med mig av det saker som JAG vill och som JAG står för sen kan man göra ett aktivt val att följa mig och då väljer man också at tillåtas påverkas.

Hoppas att Instagram inför en policy som säger att när man följer ett konto så gör man det på egen risk och att man är införstådd i de hälsorisker det kan innebära då man kan låta sig påverkas av innehållet.

TACK OCH HEJ


Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Problemet blir la (har inte läst inlägget som du publicerat på bloggen eller de på din insta) att oavsett vad man skrivit innan så är de lätt att missa de, däremot säg att du nämnde komplexen i insta inlägget eller hänvisat till blogginlägget på inlägget på din insa. Så hade de kanske kritiken blivit anorlunda. Säger inte att den är berättigad, men människan är lat och får den inte allt serverat så väljer man att hugga direkt. Eller förstår du hur ja tänker? Ingen kritig emot detta inlägget eller, tycker det är ett riktigt bra sakligt inlägg som du skrivit här ovan 😊 nouw.com/seagullcrying
MJ
MJ,
"Försökte inte sälja något i inlägget" ganska uppenbart på sättet du skrev och taggade kirurgen att ni kommit överens om att du skulle skriva ett sådant inlägg för att få ett reducerat pris.. = reklam. Dessutom fick det att låta som det enklaste i världen att gå igenom. Sen dra upp alla andra saker du skrivit/sagt tidigare, många kanske inte följde dig då eller visste vem du var.. lika hemskt är det att du gör reklam för bröstoperation oavsett. Om jag någongång får en dotter så kommer hon oavsett om jag vill det eller inte att påverkas från mycket ung ålder av alla ytliga ideal för att det blivit så normaliserat, vilket är rikitgt hemskt. Världen är redan så jävla skev, och nu blir det ännu större press på unga tjejer/kvinnor att se så snygga och perfekta ut som möjligt och utföra diverse ingrepp för att nå dit. Jag hoppas jag kommer kunna styra mina barn till att fokusera på saker som faktiskt betyder något i livet.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229