Svampkalas

Söndag den 8 september

Spenderade ett antal utav gårdagens alla timmar ute i skogen tillsammans med min mormor och morfar. Med oss hem fick vi trattisar, kantareller och taggsvamp, plus lite annat smått och gott som man fick på köpet, vare sig man ville eller ej. Ett visst antal barr, någon snigel eller två, för att nämna några spännande saker som följde med i hinkarna.

Älskar verkligen att vara ute i skogen. Att plocka svamp är roligt, det är som min mormor säger: "som en skattjakt". Inte lika kul om det är brist på skatt, något det verkligen inte var igår. Vi var alla helt slut efteråt.

Måndag den 9 semptenber

Idag kom den jobbiga, eller den mest utmanande, delen i att plocka svamp, nämligen rensning och förvällning respektive torkning. Kan säga för den som inte vet att det tar en jäkla massa tid att tvätta, rensa, dela, torka och/eller koka (kallas även att förvälla) svamparna. Men det gör inget. Jag har i vilket fall med mig en hel del svamp till Västerås som jag nu kan göra soppa, sås eller något annat gott med. Mums! Svamå är helt klart värt att bli smutsig om fingrarna för.

Gillar

Kommentarer

BellEveTherese
BellEveTherese,
Men åh vilken jäkla skatt verkligen. Svamp är underbart, allra helst kantareller! <3nouw.com/bellevetherese
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229