Jag tycker vi borde sluta använda ordet prostituerad

Det kanske är jag, men jag tycker verkligen ordet är nedlåtande. Detta kanske är fel forum för att yttra sig, men jag känner att jag bara måste skriva av mig, för av någon anledning så är detta ord en av de ord som jag stör mig allra mest på i det svenska ordförrådet/språket. Det kanske har att göra med att jag är kvinna, eller att jag är ung, men det kan också bero på att jag fått en helt annan förståelse i och med att jag pluggat psykolog, sociologi och nu pedagogik.

Att prata om människor som säljer sex så pratar man om människor som är oftast väldigt unga, väldigt utsatta, väldigt desperata och i många fall människor i beroende ställning, liksom till droger så som till människor. Det känns som att man glömmer bort att det är en individ, en människa, en kamrat, någons barn, som man faktiskt talar om när man använder ordet prostituerad. Att använda ordet är enligt min egen åsikt ett sätt att objektifiera någon och på det viset distansera sig från att faktiskt vara en medmänniska.

Ordet får det att vrida sig imagen på mig, och det har det gjort ett tag. Jag vet inte varför, men jag känner att jag bara vill skriva om det, för man vill ju kunna göra något, något mer än vad man gör nu. Det kanske är lusten att förändra som gör att man hamnat inne på den psykologiska, filosofiska, sociologiska och pedagogiska banan. Jag tror och hoppas att man kan bli en bättre medmänniska genom att vidga sina vyer. Ibland kanske det bara krävs att någon står upp och kanske enbart genom att skriva om det kanske hjälper någon?!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229