I helgen tjuvstartade vi firandet lite genom att båda systrarna kom hem och vi åt middag hela familjen. På söndagen stod det släktkalas på schemat. Mycket god mat och fina presenter bjöd helgen på. Igår den 22 februari var dagen då jag på riktigt fyllde arton år. Jag väcktes på morgonen av mamma och pappa som kom in med champagne, jordgubbar doppade i choklad och presenter och en fin dikt. Lite senare åkte vi till skolan där jag skrev matteprov och fick många grattiskramar. Under dagen fick jag många frågor om hur det känns att vara arton och mitt svar var "det känns väl likadant som igår", men det var faktiskt en vän som fick mig att tänka och känna efter på riktigt, och när jag väl hade gjort det kom jag fram till att det känns nog lite speciellt iaf. Jag är uppriktigt glad att jag tänkte till en extra gång eftersom det är kul att kännas att något ändras. Jag har svårt att förstå det själv att jag nu faktist är hela arton år och att tiden har gått så sjukt snabbt. Jag har länge velat att tiden skall sakta i och nu skulle den verkligen få göra det. Jag vet, nu låter det lite som att jag tror att då man är arton är livet slut för de är det ju verkligen inte, nästan tvärtom, men jag vill bara hinna njuta och ta vara på prick allt.

​//Alexandra

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I torsdags var det dags för treorna att fira gymnasiet närmar sitt slut, alltså penkkis. På morgonen hade de fixat en sorts hinderbana i gymnastiksalen som vi ettor och tvåor skulle gå igenom. Jag tyckte den var riktigt trevlig och att de hade lyckats bra. Efter hinderbanan visade de abi-filmen och sedan hade de några tävlingar på scen som bland annat jag var med och tävlade i. Efter treornas program fick vi lösa några gåtor för att få tillgång till vårt nya latrum. Resten av dagen hade vi vanliga lektioner, men jag åkte hem tidigare eftersom jag kände mig sjuk. Sov sedan bort resten av kvällen.

Till sist avslutade treorna sitt program med en sång.

På fredagen stod det vanha på schemat vilket innebär att vi tvåor firar att vi blivit äldst i skolan genom att klä ut oss till gamlingar och är föräldrar åt ettorna som klär ut sig till bebisar. Vi började dagen med att ettorna övade lite sånger som de sedan visade upp för lågstadiet och högstadiet. Till lunch hade vi beställt pizza medans våra barn fick äta babymat. Där emellan allt ihop hann jag även med en presentation i modersmål och mörkerkörning. Två sista lektionerna hade vi lekar åt ettorna och sedan var dagen slut.

Efter skolan åkte jag till Melissa med Emma och sedan kom också andra Melissa. Vi pratade, vilade och lagade tacos och Melissa bjöd på en god kaka. Efter maten fixade vi oss och drack en drink före vi åkte vidare på vanhafest. Hade en bra kväll, men blev väldigt trött mot slutet. Hemma var jag runt tre efter en lång men rolig dag.

Tack för två minnesvärda dagar!

//Alexandra

Likes

Comments

Hej på er! Här har det ekat tomt i några dagar medans det har varit full rulle i mitt liv. Tänkte bara kika in och berätta att jag fortfarande har fullt upp och är mitt uppe i provveckan. När jag bara har tid skall jag berätta mera om penkkis, vanha och helgen. Ha det så bra så hörs vi snart.

//Alexandra

Likes

Comments

Gokväll på er! Tiden flyger iväg och jag har en intensiv vecka med mycket program framför mig. Efter det får jag slappna av på bästa tänkbara sätt. Tisdagen började med konditionsboxning på linjen. Dagen fortsatte va matte förhör och en presentation i religion. Kvällen bestod av provläsning och förhörläsning och förstås fastlagsbullar dagen till ära.
Idag är det vändag och det har varit en riktigt bra dag. Det kändes som att alla var på så bra humör och stämningen i skolan var helt enkelt så skönt. Hade vanliga lektioner, men de gick bra. Slutade med en rolig timme på linjen med volleyboll. Kvällen har bestått av provläsning och årsmöte. Nu kollar jag Sveriges mästerkock före det är läggdags.
Hoppas alla har haft en bra vändag och både visat och fått tagit emot uppskattning på något vis. Det är såklart viktigt att visa uppskattning varje dag, men man kan tänka på det lite extra en dag som denna. Sedan vill jag ännu avsluta med säga att jag är så glad över de vänner jag har och hoppas att ni vet hur mycket ni betyder.
Puss och kram!

//Alexandra

Likes

Comments

I fredags blev det ingen hemma kväll alls, utan efter att jag hade gjort läxorna åkte jag iväg till Melissa. Vi satt och pratade tills de var dags att plocka upp Anna och så åkte vi på bio. Vi kollade på Fifty shades freed, jag tyckt ett den var riktgt bra och den bästa delen om man jämför med de tidigare filmerna.
På lördags morgonen vaknade jag nio för att inte att hinna med så mycket som möjligt. Under dagen läste jag på prov, var till stan med mamma och kollade på kläder till vanha som närmar sig. 18.00 var det dags för 3h med programträning. Då jag kom hem kollade jag Mello och gick sedan och la mig.
Idag blev det väckning 08.00 och klockan nio var vi redo för 3h till med programträning. Nu har jag precis duschat och skall läsa på prov. Senare blir det Arellas träningar.

//Alexandra

Likes

Comments

Hej! Igår var det skola som vanligt. Började dagen med ett fys-pass på linjen. Sedan rullade dagen på i vanlig takt och lektionerna gick bra. Efter skolan var det danslinjen på schemat. Hem en sväng hann jag för att äta middag och gör matteläxan. Halv 18.30 åkte jag till Kristinahallen för Atellas träningar och sedan egna. Slutade 21.00 och då gjorde jag en religionsuppgift före jag fick ta natten.
Idag är det fredag vilket är skönt. Skolan gick bra. Började med två grupparbeten som jag har varit lite stressad över, men efter idag känns det som att allt är under kontroll. Åkte hem då jag slutade och hämtade ut ett paket. Ikväll skall jag bara vara hemma som det ser ut nu. He en trevlig fredag!

//Alexandra

Likes

Comments

Hej på er! Det var ett tag sedan jag kikade in här. Jag kan inte säga att jag har haft allt för fullt upp för att uppdatera er, men där emot har jag velat ta en paus och bara tänka på annat.
Det blev en lugn helg för min del. På fredagen lagade vi hemlagad pizza. Sedan tränade jag och städade mitt rum. Det blev även en tidig natt.
På lördagen var det vanlig tid väckning. Vi åkte iväg till Vasa för träningsdag med Arellorna. Efter det åt vi på Rosso för att umgås och belöna flickorna för att de kämpar på och orkar med alla träningar. Hemma igen tog jag det lugnt och kollade på Mello med mamma och pappa.
I söndags fick jag min efterlängtade sovmorgon. Under dagen gjorde läxor och valde kurser inför nästa år. Sedan gick jag iväg till danssalen för balett träning både för Arella och sedan egna träningar.
En ny skolvecka är i full gång och börjar närma sig slutet. Veckan har bjudit på en hel del redan. Bland annat har vi kollat på okänd soldat med skolan, träningar, läxförhör, jag har klarat teoriprovet och idag övningskörde jag för första gången. Känns som att februari går fort fram, men mycket kul kommer hända ännu, vilket är super roligt att ha mycket att se framemot.

//Alexandra

Likes

Comments

Januari är slut och jag har...

- Firat in det nya året med de flesta va mina vänner vilket var super

- Haft Nuppu på besök lite nu och då

- Avklarat en provvecka till

- Ätit på Crazy Cat med Emma

- Haft myskväll hos Melissa

- Bjudit in vännerna på ostbricka och små plock

- Ätit på Jungman med mamma och pappa

- Varit på bio

- Haft sleepover hos Ellen

- Gått färdigt teoritimmarna i bilskolan

- Varit och simmat med några andra

Så har ungefär januari sett ut vad jag minns med hjälp av bilder jag tagit. En bra månad och har haft kvalitets stunder med vännerna. Även skolan har gått bra och jag trivs bra i den perioden som jag har nu.

//Alexandra

Likes

Comments

Hej! De senaste dagarna har gått riktigt snabbt och har knappt hunnit tänka att det är helg. I fredags var det skola som vanligt som också gick bra. Efter skolan gick vi och tog passfoto och efter det åt vi pizza på Jungman. Mot kvällen packade jag min väska och åkte tillbaka till Närpes. Mötte upp Melissa x2 och Ellen vid bion. Vi kollade på filmen The greatest showman. Jag tyckte att filmen var bra och den var trevlig att kolla på. Efter filmen åkte jag hem med Ellen för att ha sleepover hos henne. Så mysigt och välbehövlig eftersom vi inte träffas så ofta.
På lördagsmorgonen var det dags för bilskolan. Var väldigt trött, men bra gick det. Hemma igen gick tiden riktigt snabbt och gjorde egentligen inte så mycket. Somnade sött redan 22.00.
Imorse vaknade jag lite över åtta och gjorde mig i ordning. Blev hämtad och åkte iväg till Närpes på bilskola dag två. Gick bra även idag och nu känns det som att körkortet närmar sig på riktigt. Hemma har jag kollat you tube, vilat lite och försökt mig på läxorna. Imorgon är det skola igen vilket jag inte känner mig så redo för, men snart är det helg igen.

//Alexandra

Likes

Comments

Tisdagen gick också bra. Började dagen med utvecklingssamtal om kurser och sånt. Efter det hann jag en sväng till gymmet för att träna armar. Matte förhöret gick bra tror jag vilket var skönt. Då jag kom hem gjorde jag läxor och övade på teori. Läste ut boken som vi läser i modersmål och jag tyckte att den var riktigt bra. Sedan så var tisdagen slut.
Vaknade vanlig tid imorse och tog en dusch. Sedan rullade lektionerna på i vanlig takt. Tycker det känns ganska bra i skolan för tillfället. Konstigt nog känns inte lektionerna allt för lång och allt flyter på. Slutade dagen med ett rygg och mag pass på gymmet med Anna. Då jag kom hem gjorde jag läxorna och hjälpte mamma att baka ( läs: sitta som stöd i köket). Före det var dags för Sveriges mästerkock sparkade mamma och jag iväg till butiken med sparkaren. Nu är jag redo för att gå och lägga mig.

//Alexandra

Likes

Comments