Det var fandme hårdt at skulle igennem niende klasses afgangseksamen, men jeg gjorde det. ENDELIG. Jeg kan tydeligt huske at jeg blev skræmt fra vid og sans i syvende og ottende klasse om eksamen i niende og hvor hårdt det reelt er. Men tro mig! Det er virkelig bare noget man skal tage som det kommer. Selvfølgelig skal man læse op til sit fag og emne og alt det der, men man kan aldrig forvente at det vil gå som man forestiller sig det. Siger jeg, der har mange oplevelser, hvor jeg har forestillet mig hvordan visse ting ville gå bl.a. prøver - og det gik bare slet ikke som jeg havde forestillet eller håbet mig. Så derfor tager jeg bare tingene som de kommer og prøver at lade vær med at tænke for meget over det. Det har virkelig hjulpet mig her til gymnasiet, der i øvrigt er hårdere end hvad jeg havde forestillet mig.

Jeg er et offer for den nye reform i gymnasiet og jeg synes virkelig ikke at det er fedt. på mange punkter. Hvis du der ude slet ikke ved hvad jeg snakker om så har regeringen lavet en ny reform der blev oprettet til de nye gymnasieelever i 2017, hvor længe den vil være der aner jeg ikke. Som ny elev kommer man ind i en midlertidlig klasse i tre måneder, hvor vi bl.a har latin, almen sprogforståelse og alle de naturvidenskabelige fag (fysik, kemi, biologi og naturgeografi). I grunden er det fint nok, men tænker jeg lidt længere videre er det en smule spild af tid. Ikke alle studieretninger indeholder fagene vi har haft i grundforløbet. Vi kommer op i en prøve i slutningen af vores grundforløb i fagene nævnt tidligere, hvilket er fint nok, men igen hvis faget ikke er en del af ens studieretning er det bare i mine øjne spild af tid. Vi fik dog muligheden for at kunne besøge tre forskellige studieretninger (I det endelige valg skal man vælge to studieretninger). Det er fedt og det var ikke noget man kunne førhen. Dog havde man selvom man kom direkte ind i en studieretning muligheden 6 måneder inde i forløbet at vælge en anden studieretning. Når, men noget af det bedste ved det her grundforløb er, at man møder så mange nye mennesker. Nye 1g'ere og alle på skolen nærmest. Det er virkelig noget jeg godt kunne lide. Det er lidt skræmmende, at vide at man skal være i en klasse i tre måneder og efter skifte til en helt ny klasse med nye mennesker og lærere. Som nævnt tidligere er det bare nemmere at kunne tilpasse sig sin nye klasse når man har haft det her grundforløb. Man kender de fleste mennesker og i hvert fald på mit gymnasie kan man skifte klasse inden de er blevet lagt ud på lectio, hvilket er godt hvis man jo ikke er helt vild med sin klasse. Jeg har snakket meget med folk fra andre gymnasier og spurgte lidt ind til hvad deres grundforløb bestod af. Jeg er så heldig at mine tre måneder var karakterfrie så jeg fik ikke karakter for afleveringer osv. Det er rart, men det er bare lidt svært at vide hvor man ligger henne. Dog får man et par tests i løbet af forløbet så man egentlig kan se hvor man ligger henne. FRAVÆR! Det er nok noget at det værste ved gymnasiet og det gælder for alle! Kommer du fem minutter forment får du 50% fravær kommer du mer så 100% altså det voldsomt. Du må maks have omkring de 10% fravær for HELE året. Det er sygt... og det tæller også for skrifteligt fravær (hvis du ikke har afleveret en opgave) Jeg læste en artikel i dansk timen der netop handlede om det med fravær og hvorvidt om man skulle skære ned på kravene for i grunde kommer mange i skole netop fordi de ikke vil få for meget fravær og risikere at blive smidt ud. Det er jo bare ikke det gymnasiet skal handle om, at komme i frygt.. vel?

Det med at kunne følge med i timen vidste jeg virkelig ikke ville være så svært. Jeg har egenlig aldrig været en stræber og jeg tager bare min karakter, som den kommer. Men jeg bliver bare hurtigt distraheret i timen og ender med at se lidt Netflix eller noget. Det er fint at blive en smule distraheret i et par uger inde i ens gymnasietid, men bliver man ved ender det bare ikke godt.

Når men det var alt for dette post. Det blev langt, men jeg har dog stadig meget at fortælle om måske kommer der en pt 2?

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Efter en helt ekstrem lang pause er jeg endelig tilbage! Jeg er som I nok ved startet på gymnasiet og så også gået ud af folkeskolen, hvilket har fyldt meget i mit liv og har taget meget af min opmærksomhed fra bloggen. Men ihh hvor har jeg savnet det ekstremt meget. Jeg tænker jeg laver et blogpost om det at gå i gymnasiet og hvordan den nye reform er? Og selvfølgelig også meget andet, der er sket før gym osv..

Knuss

Likes

Comments

Hey venner!

Så titlen siger lidt det hele.. At skubbe mennesker fra dit liv der ikke gør noget godt ved dig eller dit liv. Der bare ikke fortjener at forblive en ven eller bare være en del af dit liv. Det kan lyde hårdt og barskt, men det er skam heller ikke enkelt.

Det er vigtigt at have mennesker omkring sig, som gør dig glad. Mennesker der kan gøre dig til et bedre menneske og også lære af dine fejl. Det er dog bare ikke alle der er sådan og man må jo egentlig gøre hvad man har lyst omkring det, men følg dit hjerte er et godt tip.

Det er svært. Det er det virkelig, men man bliver squ' også nødt til at tænke på sig selv i nogle situationer. Jeg går som jeg har nævnt 253662 gange i niende klasse og skal efter på gymnasium. Jeg har valgt mit gymnasium af flere grunde og med en bagtanke af, at jeg ikke kender super duper mange der også skal gå der. I hvert fald ingen jeg er tæt med. Det giver mig den mulighed for at starte på en frisk med både venner og det sociale. Det er en udfordring at starte et helt nyt sted, hvor man ikke kender mange eller nogen overhovedet. Men det er en udfordring der gør os mennesker klogere på os selv. Selvfølgelig kommer jeg til at savne mine venner, men jeg vil gerne videre. Videre i mit liv og min skolegang.

Man kan måske tro at det er lidt selvisk at tænke på sig selv og skubbe venner fra. Men nej. Gør de dig ikke glade eller noget godt for dig så lad vær at omgås med dem. Du lever kun én gang og lær andre at kende. Mange teenagepiger har sikkert oplevet at have nogle veninder, der bagtaler en eller bare taler ned til en. Det er ikke spor rart og bare vær dig selv og sig fra. At sige fra er stærkere end man skulle tro.

Et godt tip! Som jeg har skrevet gennem hele dette indlæg er det vigtig at gøre hvad der er godt for DIG! Ja, det kan såre andre, men er du ikke lykkelig i et venskab eller forhold måske er det på tide at sige fra før du gør noget dumt.

knuss

Likes

Comments