Jobbsöndag och hårproblem

Halloj! Igår var det som jag skrev jobb som gällde och sen när jag slutade var jag bara hemma och tog det lugnt. Var längesen jag bara var hemma på helgen och inte gjorde någonting, men behövdes verkligen efter jag knappt sovit något.

Eftersom det är min jobbhelg jobbar jag även idag och har inget planerat när jag slutar. Jonas firade skoternsdag igår och lär nog vara bakis idag, så kommer nog rå om honom lite.

Förövrigt är jag så sugen på att klippa och slinga håret. Tror dock att jag ska vänta tills närmare jul/nyår, men ska nog försöka boka in så snart som möjligt då jag vet att tiderna går åt fort. Skulle egentligen vilja ha något slags bayalage men att använa det mörka av mitt egna hår så jag slipper färga det mörkare då jag tror det blir en ganska skev utväxt på det haha. Vill kunna gå ett tag utan att utväxten syns sådär superskarpt som slingor i vanligtvis gör.

Innan jag blekte mitt hår in våras så har jag faktiskt varit väldigt rädd för att göra något med håret då det totalkollapsade 2016. Tappade otroligt mycket hår och håret blev så sjukt slitet. Att jag tappade hår var förmodligen en blandning mellan stress/måendet men framförallt min sprial jag hade. Vad jag förstått det som kom det slitna av både att jag inte hade klippt det på ett bra tag, men mestadels av att eftersom jag tappade så mycket hår tog varje hårstrå jag hade kvar betydligt mer påfrestning och slitage än vad det annars hade blivit. Vanligtvis tar det yttre håret mer stryk eftersom det skavs mer mot kläderna eller liknande. Jag har alltid haft väldigt tunna hårstrån vilket är betydligt känsligare än vad ett grövre hårstrå är. Därför har jag alltid varit försiktig och iprincip aldrig plattat eller lockat håret förutom på speciella tillfällen några gånger per år, aldrig till vardags alltså. Trots det kändes det nästan som att jag skulle behövt raka bort allt hår eftersom det var så otroligt slitet HELA vägen upp. Då har jag ändå varit väldigt intresserad och påläst om hur man tar hand om det på b��sta sätt och vetat vad man ska undvika.

Helt ärligt var det väldigt jobbigt då håret var något som lixom alltid var "bra". Även om jag hade en dålig dag och hatade mitt utseende var ändå håret långt och fint. Känns verkligen så töntigt att erkänna då det är en "sån liten grej", och "att det växer ändå ut", men någonstans hörde jag att ens självförtronde sitter i håret, och där och då kunde jag inte hålla med mer!

Bilderna till vänster är tagna sent i 2015, typ kring oktober. Hade väldigt mycket hårstrån och såg därför rätt tjockt ut även fast jag hade så tunna hårstrån. Fick ofta komplimanger kring mitt hår eftersom det var så pass långt och fint.

Bilder till höger är från April 2017 då jag försökte klippa bort lite av det slitna då det såg för taskigt ut. Håret vart som sagt dåligt redan 2016, men av någon dum anledning tyckte jag det var bättre att ha långt och slitet/frissigt hår istället för att bara klippa bort skiten (var dock hela håret så skulle jag klippt bort allt skulle jag varit flintis då..)

Nu 3 år senare har håret äntligen blivit bättre. Har kunnat klippa bort allt hår som var skadat = allt, och låtit håret växa utan att det ska bli mer slitet än nödvändigt. Har iprincip hela mitt liv blekt det, men efter att jag blekte det sista gången innan håret bestämde sig att det inte ville mer så har jag inte slingat det på drygt 3 år. När det var tillräckligt bra kvalite i våras gjorde jag då det och eftersom det har gått bra så kan jag förhoppningsvis fortsätta med det nu. Har ju som sagt alltid gjort det tidigare och då har det gått bra, så det borde göra det nu också.

Gillar

Kommentarer