Idag har jag klippt ut mallen och satt dit den ovanpå fisken med hjälp av häftmassa för att mallen ska sitta på plats och täcka fisken så gått det går. (vilket inte visade sig var en så bra metod)
Efter det gick jag ut och sprayade bakgrunden med två olika blåa nyanser på vardera sida, för att få en ombre effekt och tog sedan bort mallen.
Där efter fyllde jag i mönstret lite med en smal svart 0.5 tusch penna, och rättade till linjerna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt att skissa på fisken. Har gjort olika mönster och har tagit med den hem för att jobba hemma, då jag tror ej jag hinner klart på de 2 lektionerna som är kvar.
Är nöjd med resultatet än så länge och tror det kommer se bra ut i slutändan.
Funderar på att ha en annan bakgrund än det vita paperet eftersom det kan vara för tunt, men får se hur jag gör.

Likes

Comments

Idag har jag bestämt vad jag ska göra för projekt. Jag ska göra en plansch med två olika blåa nyanser som ska stå för att ”havet är dött” och ”att havet är friskt”.

Sedan ska jag göra en stor mönstrad fisk som ska se livlig ut på ena sidan och sorgsen / död på andra halvan.

Jag tog ett stort vitt papper och skissade upp fisken med blyerts idag, samt jag gjorde en mindre provmodell hur allt skulle se ut. Nästa gång ska jag fortsätta att skissa klart fisken och jag ska klippa ut en mall av fisken som jag kan lägga över fisken för att sedan spraya bakgrunden.

Likes

Comments

Det normkritiska projektet har gått bra hittills. Vart sjuk ett tag så har inte kunnat arbeta, men har jobbat med att klippa ur olika färger i tidningar och ansiktsdelar som ska representera att alla är olika. Först tänkte jag att jag skulle göra ett stort ansikte som täckte hela pappret och sedan klistra på olika ansiktsdelar, men jag ville ha det stilrent så jag gjorde en slags bakgrund av 4 olika färger för att representera alla bitar (saker) man inte är nöjd med sig själv.

Budskapet är att man ska vara nöjd med sig själv, även om det kan vara mycket press och att man ska ”trosa normen” genom att inte hänga med ”strömmen” och vara sig själv. Genom att jag klistrade på olika ansiktsedelar representerar det att alla ser olika ut men alla är lika fina.

Likes

Comments

Jag ska göra ett collage av små tidningsbitar/färger mm som ska representera ett ansikte som bryter mot normen. Jag valde denna tekniken då jag tycker det är roligt att skapa något kreativt med händerna och man har möjlighet att göra sitt verk på många olika sätt.

Jag hann ej börja med collaget på förra lektionen, så jag har ännu inga skisser men dem kommer nästa lektion.

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag tycker att Victor Marx konst är inspirerande och jag gillar att han vill trotsa samhället med sina verk för att hjälpa till att skapa ett mer rättvist och normbrytande samhälle.
Hans konst skapande betyder mycket för honom och han är villig att satsa stort för sina åsikter, samt är inte rädd för konsekvenser så som lagar mm. Han tycker att man måste bryta regler för att samhället ska kunna bli mer demokratiskt och rättvist. Detta tycker jag är inspirerande och motiverande, samt bra och starkt att han tar ställning över detta.
Han vill spegla samhället i sina gatu konstverk och få folk att tänka en extra gång. Han vill också att alla ska ha rätt till samma sak, ex att få tak under huvudet. Detta tycker jag är ett bra tänkande, men jag tycker samtidigt att man inte ska trotsa lagar på det sätttet han gör, eftersom hans konstverk kan skapa problem mellan regeringen mm.
Jag tycker han har delvis rätt att göra det han gör, eftersom han har en så stark inre vilja att förändra samhället. Men hans åsikter kan göra andra upprörda och han kan få problem i slutändan.

Likes

Comments

Idag på lektionen testade vi på olika tekniker när det gäller att rita o måla / skissa. Jag tycker det var lärorikt och kul att testa på olika tekniker men samtidigt svårt. Man skulle testa på olika stationer man gick runt till, ex att man skulle rita av 3 saker med vänster hand.

Här skulle vi rita upp och ner några föremål. Då började jag med det som var högst upp, alltså det som var längst net på papperet och byggde upp bilden på så sätt

Likes

Comments

På alla bilderna jag tagit kallas bildkompositionen helbild då det visas ett föremål/ något i en miljö och då man kan se omgivningen. Även i alla bilder jag tagit vill jag få fram ett djup för att få en lugn känsla. På bild 3, 5, 6, 7, 8 och 10 har jag tänk på tredjedelsregeln och placerat motivet i bilden längst med sidan för att få en bekvämare bild. På bild 1 och 2 har jag placerat motivet i mitten för att få en överblick av omgivningen och det centrala motivet. På bild 5, var temat ensamhet och då försökte jag ta fotot på fågelns höjd (ur fågelns perspektiv/ nivå) för att få en inblick hur fågeln "känner sig".

Jag är mest nöjd med bild 2, eftersom jag tycker det är fint med vattnet, byggnaderna, himmelen och trädgrenarna i bakgrunden som hängde ner på vardera sida av fotot. Tycker att jag fick ihop bilden väldigt bra med det gula lövet i mitten och himmelen. Även att byggnaderna speglade sig i vattnet och att kanten av "gatuplanet" där byggnaderna stod kom i mitten exakt vid lövet. Gillade också den gula färgen som lyste upp hela bilden och att man kan se lite av gräset längst ner i bilden så man får en inblick hur långt bort vattnet går.

Likes

Comments

Denna bild tycker jag visar mod och lycka. Budskapet är att man ska kunna ta steget och uppnå något nytt och bättre genom att man försöker och tror på sig själv.
Min bild visar en person som hoppar över två klippor för att uppnå något bättre. Den ena Klippan är lite lägre och den andra klippan är lite högre som visar att man tar ett stort steg mot något man är rädd för och är tveksam mot. Men ändå försöker personen att trotsa sin rädsla för att personen vill dit till den andra klippan. Detta är mod. Något som man kan få för att klara av något svårt.

Likes

Comments