Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne, hvordan jeg skal sette ord på alt jeg av følelser. Det er mye som skjer i tiden fremover, noe jeg gleder meg til, men også en del jeg ikke gleder meg til. Det er mye frustrasjon. Jeg nevnte vel kanskje så vidt at bilen min har stoppa? Uansett, så er jeg på jakt etter ny bil, som jeg faktisk syns er ganske utmattende. Det er en intens jobb, både å finne en bil, kikke på bil og ta en beslutning.

Det er ingen hemmelighet at jeg er ganske avhengig av bil, og kjører mye- men nødvendig. Bare det å stå uten bil er en hindring i hverdagen. Jeg kan blant annet ikke reise å trene som jeg ønsker, eller har planlagt. Og hva er den beste medisinen mot frustrasjon eller dårlig humør? For min del i alle fall, er det nettopp å trene. Jeg kom inn i en fin rutine de ukene jeg var i praksis, og hater virkelig at jeg allerede har falt ut. Det skal hentes inn igjen så fort jeg kommer meg frem og tilbake når jeg vil.

I ukene som kommer er det en del arbeidskrav som skal skrives og leveres. Det er en studietur på en uke, jeg ærlig ikke gleder meg til. Det å være borte fra mandag til fredag, er kanskje ingen big deal, men for min del er det virkelig ikke bare bare. Forhåpentligvis er dagene såpass fult opp at tiden flyr avgårde.

Hvordan har du det for tiden?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Enda en uke har gått mot slutten, og det er derfor på tide med en oppsummering. Jeg vet ikke med dere, men jeg syns det er fint å oppsummere hva man faktisk har gjort på en uke. Dagene går så fort, og da kan det være vanskelig å se alle små, positive ting.

🌟 Ukens høydepunkt - Overraskelsen på valentine, med roser, sjokolade og is. et var også utrolig koselig å reise på kino. Denne dagen satt jeg virkelig stor pris på.

🌟 Ukens nedtur - Bilen min har stoppa, igjen.

🌟 Ukens sosialesetting - Middag med jentene fra klassen i Drammen.

🌟 Ukens ferie - VINTERFERE (les: selvstudie). Jeg skal prøve å bruke fridagene fornuftig, men motivasjonen henger ikke helt med..

🌟 Ukens trening - Den beste økta var nok ukens første, på mandag. Da var også Tonje med, og det er alltid koselig!

🌟 Ukens happening - Samtalen, eller diskusjonen jeg deltok i på Morgenshowet med NRJ. Mattis påsto at pene jenter alltid fikk bedre karakter i gym, og at han selv hadde praktisert dette når han jobbet som kroppsøvingslærer for noen år tilbake.. Du kan lese mer om hele saken HER (link).

Nå skal jeg ordne litt hjemme, og så prøve å få lest litt.. Noe må jeg finne på, for jeg blir gal av å sitte hjemme en hel dag uten å ha noe å finne på.. Jeg har altfor mye energi til det.

Hvordan var uka de? Hva skal du i dag?

Likes

Comments

Gooood fredag!!! Endelig er det helg igjen, og gud så deilig det skal bli. Det blir nok ingen late-seg-på-sofaen-helg, men det kjenner jeg egentlig ikke gjør noe. Det er vinterferie (les: selvstudieuke). Som om ikke vinterferie er nok, så er det siste dag i praksis. Jeg har kost meg masse disse fire ukene, men nå har jeg landet litt på hva jeg vil videre, og da må jeg bare kjøre på med det. Lærer skal jeg nok bli uansett, en eller annen gang.

Siden det er fredag startet vi litt tidligere i praksis, noe som førte til en tur på treningssenteret før jeg begynte i dag. Til tross for at jeg var på jobb sent i går, kunne jeg altså stå opp til "vanlig" tid i dag, og få en time på gymmen. Jeg var der kl 8, og det var nesten ikke et eneste menneske der. Siden jeg ikke er kjent på Fresh i Sandefjord, ble det litt annerledes opplegg i dag, men det ble i alle fall en økt- og det er det viktigste! Trappene ned igjen fra 3. etasje var pain in the ass (bokstavligtalt).


Oppvarming på mølla (incline 10%) / Markløft / Knebøy

Sumo squat / Kettlebell swing / Bulgarsk utfall

Da er tre økter gjennomført så langt denne uka. Planen er egentlig å trene både lørdag og søndag også, men vi får se om jeg ikke skal gi meg selv litt pause. Én ting er i alle fall sikkert! Jeg skal ikke stresse meg igjennom treninga, men nyte tiden jeg er der.

I kveld tar jeg turen til Drammen for å være sosial med noen av jentene fra klassen der. Det kan jo være kjekt å bli litt bedre kjent før vi plutselig skal en uke på tur sammen. Jeg krysser fingrene for at det går fort!

Har du trent denne uka? Hva skal du i dag?

Likes

Comments

Hei og god morgen dere! Nå er valentine over for denne gangen, og det er bare å glede seg til nesteår. Som jeg så vidt nevnte i går, så legger ikke jeg mye energi inn i valentine. Det er en utrolig koselig dag, og det kan være fint med en slik dag for å markere kjærligheten, for det kan dessverre bli litt "glem" i hverdagen. Alle par er ikke like flinke til å sette av tid til sin kjære, eller å faktisk sette ord på hva man føler.

Personlig er jeg veldig glad i å gi ting, uavhengig av settingen- egentlig. Derfor syns jeg også at det er utrolig koselig å kunne gi en liten oppmerksommhet til kjæresten min, istedenfor å forvente for mye selv, som dessverre mange gjør. Ja, det var bare en helt vanlig onsdag, og man må ikke dra det helt ut. Allikevel, mot mine ikke-eksisterende forventninger, ble jeg overrasket med roser, sjokoladehjerter (som han også fikk) og en av favorittisen min.. Det er første gang i mitt liv at jeg har fått roser, og gud så glad jeg ble. Det betyr fremdeles ikke at jeg kommer til å forvente dette i årene som kommer.

I am so grateful ....

Etter middag og is ble det Fifty Shades Darker på tven, før vi skulle reise på kino og se den nyeste og siste Fifty shades filmen. Jeg personlig syns den siste absolutt var den beste! Det er mye mer historie, mer som skjer, men også mindre sex (så vet dere det). I slutten av film 2 får vi jo vite at de skal gifte seg, og herremin altså. For en film! Jeg satt klistret til det kinolerretet under hele filmen. Dersom du ikke har lest bøkene, vil jeg virkelig anbefale deg å lese de. Det er bøker du ikke glemmer med det første!

For min del ble dette tidenes valentine, og jeg er nesten litt overveldet over gårsdagen. Jeg føler meg som verdens heldigste jente (litt klisje må vel være lov?) ❤ Hvordan var din valentine? Hadde du noen spesielle planer, eller var det en helt vanlig onsdag?

Likes

Comments

Happy valentine ❤ Er det mange spente sjeler der ute? Kribler det i magen over hva man kan forvente på en slik romantisk dag? Personlig har jeg aldri hatt noen store forventninger til valentine, og har det forsåvidt ikke denne gangen heller. Jeg tenker litt sånn som så, at må det være gutten/mannen som skal varte opp? Hvorfor kan ikke jentene varte opp for gutta? De fortjener også en liten oppmerksomhet. Den eneste planen kjæresten har er kino, som jeg gleder meg sykt mye til. OOh yes, her snakker vi Fifty Shades ❤❤ Det er vel alltid noen som er ute i siste liten med planlegging? Derfor tenkte jeg å komme med noen små, enkle tips som kan glede ekstremt mye- og som ikke koster en formue.

        Happy valentine...

🌹 Blomster - roser er alltid en klassiker, men det fins også andre fine blomster man kan gi

🌹 Et kort - kanskje en klisjé, men det er alltid koselig å få høre at andre er glad i deg og at de setter pris på deg

🌹 Kino - er det en film dere har snakket om å se? Hvorfor ikke benytte anledningen til å se den?

🌹 Film - man må ikke reise på kino, man kan jo alltids kose seg hjemme med en film

🌹 Levende lys - det er koselig uansett om det er valentine eller ei

🌹 Sjokoladehjerter - er han eller hun glad i sjokolade? Overrask med søte sjokoladehjerter

🌹 En liten gave - jeg har aldri skjønt meg på de som bruker en halv formue på valentine, altså, det er ikke prisen det kommer an på!

       Much love...

🌹 Lag noe personlig - bildebok, print ut bilder og heng på en lyslenke, bak en kake

🌹 Middag - lag en god middag med dessert

🌹 La partneren bestemme antrekket - dette leste jeg faktisk på bloggen til Caroline Berg Eriksen, hvis dere skal være hjemme hele kvelden kan dere bestemme hverandres antrekk. Det kan jo bli ganske så spennende å se hva man ender opp med!

🌹 Bowling - alltid like morsomt, spesielt når man alltid vinner selv (ehhe)

🌹 Spa-night - massasje, finn frem oljene!


Nå er jeg spent på å høre om deres valentines planer! Skal du noe spesielt, eller er det bare en vanlig onsdag? Hva syns du om tipsene?

Likes

Comments

For en dag dette har vært, og klokka er ikke 11 enda en gang! Wow. Dagen startet rolig med en behagelig frokost og kaffekoppen, mens radioen gikk i bakgrunnen. Sola skinte, himmelen var blå og minusgradene var mange. Lyden på radioen og ble skrudd opp, og diskusjonen så dagens lys.

Det viste seg nemlig at Mattis, den ene programlederen på morgenshowet på NRJ, har tydeligvis hatt jobb som vikar på en skole, som gymlærer. Under denne perioden han jobba der vurderte han pene jenter til bedre karakter, enn de mindre pene. Altså, hvem faen gjør sånt!? Morgenidyllen gikk raskt over til et eksremt sinne. Det var mange påstander jeg ikke forstår at noen faktisk kan komme med. Men Mattis sa helt oppriktig at han vurderte de pene jentene til bedre karakter enn de egentlig fikk, samt de som smisket og var søte. Altså, gikk det fra kun utseende til personlighet på få minutter. Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan han i det hele tatt har fått jobb på en skole..

Kroppsøvingsfaget er det vanskeligste faget å vurdere, fordi det er for åpent, og for få retningslinjer. Uansett, så er holdningene hans så ekstreme at han ødelegger for faget. Jeg er nesten sikker på at han ødelegger for veldig mange. Det skulle ikke forundre meg at fokuset på vurdering og mannlige lærere ovenfor jenter, vil bli større. Denne diskusjonen var altså så drøy at jeg ikke kunne la være, og sendte derfor inn min meningen til snapen deres. Det resulterte i en telefonsamtale på morgenshowet, hvor jeg fikk rast fra meg om Mattis og hans holdninger.

Første året på lærerstudiet har vi hatt mye om vurdering i kroppsøving, og hva man skal ta hensyn til eller ikke. Det er mye man skal forholde seg til, men også mye usikkerhet. Blant annet står det ingenting om tester, men som Mattis allikevel referer til når han var vikar. Noen av jentene kunne da smiske seg til en bedre tid på distansen de løp, enn det som faktisk var sannhet. Én ting kan vi vel være enige om, og det er at kjønn ikke har en dritt å si på karakter? Det skal faktisk ikke ha noe å si at guttene er det "sterkere" kjønn, hvis man ser rent fysisk, fordi det er ulike elevforutsetninger som spiller inn, og det er ingen fysiske krav som sier hvilken karakter man skal ha i kroppsøving.

Hvis det skulle være interessant kan dere jo høre hele sendingen fra morgenshoet på podcasten deres HER (link). Jeg er med fra ca. 25 minutter, så du kan også spole dit for å høre en litt sinna kroppsøvingsstudent, ehhe. Nei, men altså, sånn seriøst. Kroppsøvingsfaget er noe jeg brenner veldig for, og jeg syns det er så trist at noen skal "tråkke" på et yrke på den måten der. Ødelegge for andre, gode kroppsøvingslærere... Det er ikke greit.

Hva tenker dere om saken? Får pene jenter bedre karakter i kroppsøving?

Del gjerne videre!

Likes

Comments

God mandag! Har dere hatt en fin start på uka? For min del går jeg inn i siste praksisuke for denne gang. Det skal bli godt, men også rart. Helt ærlig er det litt slitsomt at det ikke er noe struktur, eller, det er det jo, den bare endres ofte. Mye oftere enn jeg egentlig kjenner at jeg takler. Det skjer mye i de kommende ukene også, eller frem til sommeren, så det er vel bare å bite tenna sammen. Nok om det, nå er det på tide med en oppdatering av forrige uke!

🌻 Ukens høydepunkt - mamma, stefar og lillebror var nedover i helgen, og det er alltid koselig ❤ Dessuten fikk vi også feiret litt morsdagen på lørdag.

🌻 Ukens nedtur - denne uka har det vært en del angst, og fysiske smerter som følger av dette.. Men sånn er det bare noen ganger. Det går jo over.

🌻 Ukens trening - jeg hadde fire gode økter forrige uke, noe jeg er veldig fornøyd med. Målet fremover er å bli flinkere til å prioritere trening, få det helt inn i kalenderen.🌻 Ukens kjipeste - en halvmeter med snø fra i går kveld til i dag tidlig. Herremin.. Det er kaos, for å si det mildt.

🌻 Ukens tanke - veien videre med studie har tatt opp mye tid og frustrasjon, men nå tror jeg faktisk at jeg har funnet en løsning jeg er fornøyd med. Det er så vanskelig å vite hva man vil holde på med resten av livet, men så trenger man heller ikke holde på med det hele livet. Det har altså vært mye frem og tilbake, men det kan du lese mer om i innlegget "Har jeg valgt feil?" (link).

🌻 Ukens bakst - FASTELAVNSBOLLER ❤❤❤


Hvordan har din uke vært?

Likes

Comments

Tre uker i praksis er snart over, og det gjenstår kun én i denne omgang. Jeg har lenge tvilt på om lærer er noe jeg faktisk vil bli, for jeg har aldri vært sikker. Usikkerheten har fulgt meg gjennom hele studie, som en skygge. Jeg har begynt på et langt studie, hele fem år, så hvis jeg har valgt feil, og må slutte, så sitter jeg ikke igjen med annet enn studiepoeng jeg kan ta med videre. Hvordan skal jeg vite som 18 åring, at jeg har valgt riktig studie? Denne usikkerheten har nå blitt til frustrasjon.

Jeg gleder meg til praksis er ferdig. På denn andre siden gruer jeg meg til å gå tilbake til studie og forelesninger hver dag. Akkurat nå kjennes det ut som at jeg er i en fase hvor jeg bare vil ut i jobb og "starte" livet mitt. Falle til ro. Slutte å stresse.

Etter denne praksisperioden tror jeg mange finner ut av om lærer er yrket de vil satse på, eller ei- meg selv inkludert. Enda er jeg sykt usikker, men, for det er et men.. Jeg elsker å undervise i kroppsøving, for dette er jo noe jeg brenner for. Samfunnsfag derimot, er jeg ikke like begeistret for.. Jeg vet ikke om det er selve faget, eller om det er temaet de har om på denne skolen nå. Hadde jeg likt det bedre hvis de holdt på med noe annet enn historie? Jeg vet ikke. Hadde jeg vært mer motivert dersom temaet hadde vært noe jeg interesserte meg mer for? Kanskje. Jeg blir nesten bare mer forvirra av at jeg trives så godt i det ene faget, men ikke det andre.. Spesielt med tanke på at jeg i så fall må fullføre samfunnsfag i enda ett år.

De siste årene har jeg også hatt en liten drøm om å bli personlig trener.. Dette er noe jeg kjenner mer og mer på. Det er jo trening jeg brenner for. Dessuten er den utdannelsen kun ett år, i motsetning til fire gjenstående år og en masteroppgave. Jeg har også mange tanker rundt en slik utdannelse, så det kan vel hende det bare blir mer drømmen det også. Hvem vet? Jeg skal uansett fullføre første året på lærerutdannelsen, så får vi se hva som skjer videre.

Føler du at du har valgt riktig studieretning? Hvis ikke, hva gjorde du i den situasjonen?

Likes

Comments

Dere har vel ikke glemt morsdagen (eller fastelavn?) som er på søndag? Det håper jeg da inderlig ikke! Disse herlige mødrene fortjener mye mer ros og gaver enn de får. Noen er nok naturligvis flinkere til å gjøre de små tingene for sin kjære mamma, men vi kan vel alltids bli bedre? De fortjener vel kun det aller beste? Det er ikke alltid like lett å finne på hvilken oppmerksomhet man skal gi moren sin, så derfor har jeg samlet sammen noen tips, som jeg håper duger! Egentlig så er det vel bare kreativiteten som kan sette en stopper for hva man kan gi i gave?


Dutlyset, duftoljen og koppene er fra Nille, hvor også bildene er lånt.


Man trenger ikke alltid bruke masse penger på en gave til mor, men en liten oppmerksomhet setter de vel alltid pris på? Her er en liten liste over ting som ikke nødvendigvis koster så mye:

🌷 Blomster- roser, tulipaner, eller har moren din en favorittblomst?

🌷 Lag noe personlig - skriv et dikt, tegn et bilde

🌷 Gi henne "goder" eller "kuponger", f.eks at du skal hjelpe til med husarbeid, lage middag

🌷 Finn bilder fra barndommen din og oppveksten din og sett de sammen til en kollasj

🌷 Lag lysestaker av flasker, som på bildet over

🌷 Gi henne en behandling - hos frisør, negldesigner, skjønnhetssalong

🌷 Gavekort hos favorittbutikken hennes

🌷 Bak en kake (eller boller, siden det er fastelavn)

🌷 Spander et kafébesøk

🌷 Gi henne en opplevelse

🌷 Lag en eske med diverse pleieprodukter

🌷 Bruk pinterest til inspirasjon for å finne noe fint du kan lage


Marshmallow, kjærlighetste, lysestaker, skåler, blomsterpotter, putetrekk og super mom- kopp, får du hos Kremmerhuset. Bildene er lånt fra Kremmerhuset.no.


Hva er ditt forhold til morsdagen, og hva skal du gi mammaen din?

Likes

Comments

Lillelørdag = halvveis i uka. Ser man på én og én dag, så går det utrolig sakte, men uka suser forbi i en utrolig fart. I dag var det endelig duket for enda en treningsøkt, og første gang på triceps, skuldre og bryst med det nye programmet. Nå er beinøkt spikra til søndag, så får vi se om ikke jeg slår til med en økt på lørdag også. Me får sjå, me får sjå.

Uansett, dagens økt bestod av noen nye øvelser, som var veldig gode. Det tar nok et par økter til før teknikken er 100%, og det er først da vi også kan regulere med vektene. Vektøkningen er noe av det jeg syns er mest motiverende, enkelt og greit fordi det betyr at det går fremover. Selv om jeg syns de synlige resultatene har gått litt tregt, vet jeg helt klart at jeg har blitt sterkere. Det er jo en progresjon det også, og en del av veien!

Skulderpress - Arnorldpress - Dumbell front shoulder

Benkpress - Push up - Landmine press

Benkpress med smalt grep - Triceps extensions i kabel - Pushdown


Nå skal jeg se serie, spise potetgull og slappe av før det blir tidlig kvelden i dag også. I går sovna jeg så fort hodet traff puta klokka 22, så det er tydelig at jeg trenger noen tidlige kvelder i ny og ne. Ha en super kveld!

Har du planlagt noen treningsøkter denne uka?

Likes

Comments

Instagram@alexandraflaa