Idag är en grå dag i Ecuador. Det är fortfarande försommar så efter några soliga dagar bryts det av med en dag av dåligt väder. Jag ställde klockan för att gå och surfa imorse men när jag vaknade och kollade ut genom fönstret kändes det alldeles för kallt och ruggigt ute så jag somnade om några timmar till.

Så idag har jag inga större planer. Jag ska försöka få gjort lite saker som behöver göras. Hänga lite med mina roomies och sen träna i eftermiddag. Eventuellt gå och surfa om vågorna ser okej ut.

Här är några bilder från min och Emanuels utflykt till Dos Mangas för några dagar sen. Mysigaste stället att komma undan allt och bara vara mitt i naturen. Älskar att det är så nära att bara vara mitt ute i ingenstans och njuta av att vara i djungeln.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har länge tänkt att jag ska börja blogga för att själv enklare komma ihåg vad jag gör och ha ett forum för att diskutera olika tankar. Dock har det tyvärr blivit så att aldrig blir av men det får finnas en första gång för allt.

Under det senaste 2 åren har jag spenderat stor del av min tid med att resa och upptäcka nya platser. Jag och min vän Sofia har tillsammans rest igenom flertalet länder och bott på olika ställen.

Allting började i med vår resa genom Syd- och Centralamerika i början av 2016. Vi började i Rio de Janeiro och reste sen till Mexiko. Därefter Belize, Nicaragua, Costa Rica, Colombia, Ecuador och till sist Peru. Allt detta gjorde vi under 3,5 månad så allt blev kanska stressigt och mycket resande på kort tid. Men det var tillräckligt för att vi skulle få mersmak för att resa och särskilt för den sydamerikanska kulturen. Efter 3,5 månad begav vi oss hem till Sverige igen och jobbade en sommar för att spara pengar till ett nytt äventyr.

I mitten på augusti reste vi till Asien vilket var första gången för oss båda. Men efter 3,5 månads backpackande i Sydamerika hade vi mer eller mindre insett att backpacka inte var vad vi ville ha ut av vårt resande. Vi ville se mer, lära oss mer och stanna längre på de ställen vi var på. Så till skillnad från första resan tog vi oss tid på varje ställe. Vi reste runt en del i länderna vi var i, men insåg att bara vara på en plats en längre tid gav en möjlighet att se en plats och en kultur ur helt andra ögon. Vi spenderade en månad på Bali, Sri Lanka och även en vecka på Maldiverna. Men efter 2 månader i Asien så längtade vi tillbaka till Sydamerika. Till spanskan, maten, musiken och värmen hos människorna. Vi beslöt oss därför att åka tillbaka till Ecuador, till Montanita där vi tidigare spenderat 5 veckor. Så vi satte oss på ett plan till New York. Spenderade några dagar där med livets influensa, innan vi var påväg tillbaka till Ecuador.

Jag tror att vi visste så fort vi kom tillbaka att vi hade hamnat rätt. Jag tror att Montanita har den effekten på folk. Det är en liten beachtown på den ecuadorianska kusten och med stundvis alldeles för mycket människor. Men glädjen, energin och människorna är omöjlig att inte älska. Jag ska ämna ett helt inlägg åt att försöka återge Montanita en annan dag ♥️

Vi bodde tillsammans här i cirka 8-9 månader innan vi återigen åkte hem till Sverige för att jobba. Är ganska sjukt att man kan för tre månadslöner i Sverige, leva på den här sidan av jordklotet i x antal månader beroende på hur man spenderar sina pengar. Visserligen jobbade vi båda lite, men vi levde mest på sparade pengar.

Så när denna sommaren var slut hade vi egentligen olika planer jag och Sofia. Men saker ändrades och det slutade med att jag mötte upp Sofia i El Salvador där hon hade varit där några dagar innan än mig. På något sätt lyckas livet alltid föra oss samma även om vi i skrivande stund befinner oss på olika platser. Jag spenderade 5 underbara veckor i El Salvador och wow vilket land!! Fantastisk vackert, snälla människor och otroligt bra surfing. Jag tycker att El Salvador är väldigt likt Ecuador och det är väl en anledning till just varför det fick en varm plats i mitt hjärta.

Men även om livet var underbart i El Salvador saknade jag Ecuador. Till största del för några av de fantastiska människor jag har träffat här. Vänner för livet som jag alltid vill ha nära.

Så nu är jag tillbaka i Montañita och som det ser ut nu blir jag också kvar här på obestämd framtid. Jag har skaffat mig en lägenhet och börjar igen bygga upp min vardag här. En vardag extremt annorlunda från den jag en gång hade i Sverige. Men som får mig att varje dag känna att jag är exakt där jag borde vara.

Likes

Comments