Ölprovning

Igår va vi ju som sagt på öl-provning. Det va Simon från Njutningsfrämjande som höll i det.

Vi va där ganska tidigt. Men tiden gick fort. Vid halv 6 kommer Simon ner för att hämta hela gänget i entrén. Han hade typ sånna kläder man kan se på oktoberfest. såna capribyxor med hängslen typ.. Fick hålla in ett skratt för det såg så roligt ut. Samtidigt så passade det ju in väldigt bra i med att det va just öl-provning.

Vi började lite smått med en öl-quiz. Efter några frågor så va det dags att pröva 2 öl. Ljus öl blev det första vi prövade. En som hette Eko Pale Ale och den andra hette India Pale Ale Electric Nurse.

Sen körde vi lite mer frågor. Sen va det dags för den mörka ölen. Där va den ena Rådanäs Porter och den andra va nog Barney Flates Oatmeal Stout.

Sen fick vi även pröva på 2 andra öl den ena heter Rauchbier och den andra heter Rodenbach . Den va surare än surast.
Jag är ju ingen direkt öl fantast. Men det va inte helt fy skam. Men där va ingen jag skulle dricka massor av måste jag ju säga. Får nog bygga upp mitt öldrickande igen, förr gick det ju bra. Haha. Det gick dock över.

När själva prövningen va klar så hade vi lite frågor kvar. Det blev en sista fråga som man kunde tjäna poäng på. Vi låg i toppen nästan hela quizen igenom. Efter sista frågan så vann vi! Weeei! Vi va i ett lag tillsammans med 3 andra. Så det va ganska mycket teamwork. Men det va lyckat! Det va jätteroligt trots att man inte gillar öl..Det va ju inte direkt en ölhävar tävling. Däremot skulle jag ALDRIG gå på en vinprovning. USCH!

Vi vann iallafall varsitt spel, först fick vi öl och vinspel. Men jag frågade lite fint om jag inte kunde få chokladprovningsspelet istället. Och det va inga problem. Haha. Sen fick vi diplom oxå.

Så det har jag ramat in idag.
B va nöjd med sin julklapp han fick för 2 jular sen ;)
Haha!
En mysig helg har vi haft.


Gillar

Kommentarer