Header

Kom nyss hem från jobbet och sitter nu i soffan och tittar på sex and the city. Jag börjar äntligen känna mig lite bättre men har fortfarande dryg hosta. Jag funderar på att gå ut snart och få lite frisk luft innan det blir mörkt . Det jobbigaste med vintern är att man är inomhus så mycket, jag tycker om att vara ute men när det är så kallt, blir man ju mindre taggad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alexandra Ejsing Konst

Det känns verkligen konstigt att jag knappt har nämt någonting om min konst som jag faktiskt har jobbat med så mycket de senaste månaderna. Det stod väldigt tomt här på bloggen under ett par månader men det var framförallt för att jag började jobba på ett nytt jobb och för att jag la mycket av min energi åt konsten.

Denna tavlan började jag skissa på när jag satt nere på stranden en tidigt morgon i Spanien. Det är den målning jag älskar mest för den betyder så mycket.

Som ni kanske ser så målar jag mycket i svart och vit och mycket porträtt. Det finns egentligen ingen anledning till varför jag målar i svartvitt för jag är en väldigt färgstark person och jag tycker verkligen om färg. Men min konst är väldigt personlig, och jag får som mest inspiration när jag inte mår bra, om något jobbigt hänt. Det har på något sätt blivit som en terapi form för mig att sitta ner och måla. Jag tycker själv att jag är en väldigt lugn person men när målar är jag ofta väldigt upprörd. Jag målar med straka kontraster, mycket färgstänk och porträtt i alla olika möjliga uttryck.

För något år sen tyckte jag det var jobbigt att se vissa målningar för att dem bara påminde mig om jobbig skit och ångest. Men numera uppskattar jag även dem deppiga målningarna. Det är lite komiskt att när jag målade dem så hade jag tårar i ögonen och nu när jag ser dem så ler jag ;)

Ni kan följa mig och min konst på Instagram här!!!

Likes

Comments

Attraktionslagen

Äntligen är det dags för mig att skriva detta inlägget jag velat göra så länge nu!

I snart fyra år har jag används mig av den så kallade attraktionslagen, och jag tycker det är dags att jag berättar hur jag faktiskt tillämpar den i mitt liv. Så att ni kan använda den för att sätta era mål eller få era drömmar att gå i uppfyllelse.

Jag har själv använt mig av attraktionslagen och märkt hur saker förändras när jag satt min intention att faktiskt lyckas med något. Jag har börjat förstå att den energin jag bär på är den energin jag kommer få tillbaka i form av människor,omständigheter och saker. Vill ni förstå mer grundligt vad attraktionslagen är läs detta inlägget!!

- Sätt ett tydligt mål

Målet ska vara så tydligt och självklart för dig att när du ser det i ditt huvud känns det som att det redan har hänt. Som att det är ett minne eller en scen ur en film som du har sett tusen gånger. Reflektera över hur du känner när du föreställer dig ditt mål. Slut ögonen och låt ögonblicket spelas i huvudet som om det händer nu, när du öppnar ögonen ska du nästan bli förvånad över att du inte är i ögonblicket utan att du sitter på bussen påväg hem från jobbet etc. Du har du lyckats visualiser!

Släpp taget och lita på att det kommer hända

När du har lyckats visualisera din dröm eller ditt mål är det väldigt viktigt att inte låta desperata tankar eller tvivel styra din tro om att det kommer hända. Bara försök förlita dig på att det kommer ske, att du kommer träffa någon person , eller någon annan omständighet som kommer leda dig i rätt riktning. För om du tvivlar på att du kommer lyckas med ditt mål, är det den energin du sänder ut och du kommer få fler tankar som säger att du inte kommer lyckas, tillslut kommer du tro på det! Va så säker på att du har alla möjligheter att lyckas, och intala dig det tills du tror på det.

Fyll dig själv med positiv energi

Jag lyssnar varje dag på föreläsningar på youtube, med framgångsrika personer som också tillämpar den här naturlagen. Jag har läst många böcker och alla säger samma sak. Allt börjar med en själv.

Innan man kan förändra något annat; sin vän,sin pojkvän, sin arbetssituation,världen oavsett vad. Så måste man börja med att förändra sig själv. Förändra sin syn på en själv. Det är som man brukar säga : "man måste älska sig själv innan man kan älska någon annan" och det är verkligen så sant. Så ge dig själv kärlek och fyll dig med positiv energi. Sträck på dig och le , och om problem uppkommer ser du bara till att inte lägga negativ energi på det utan bara tar det med en klackspark. "where focus goes Energy flows" så se till att du fokuserar på det positiva.

Lita på din intuition

lita inte på ditt huvud eller på ditt hjärta.... men lita alltid på din magkänsla och intution. För den vet alltid vad som är bäst för dig. Det är den bästa guiden man någonsin kan ha och därför ska man använda den.

Någon vacker dag kanske du får en fråga av någon som är avgörande för att ta dig dit du vill (för att nå ditt mål). Om du inte vet vad du ska välja så lyssna alltid på din magkänsla. Känns det läskigt men väldigt spännande, och du har på känn att det är det som krävs...Ja då kör du på det! Men känns det inte rätt eller alls vad du tänkt ska du inte göra det, det kommer fler chanser.

Skriv ner ditt mål som om du hade klarat det just nu

Mitt tips är att skriva ner på ett papper, dator eller mobil; som om det du vill ska hända precis har hänt just i denna stunden...Jag är så glad och tacksam över att jag äntligen har fått….

Skriver man som om att det redan har hänt lurar man hjärnan till att tro på det.

Och hela poängen med det här är att tro på det man vill. Man måste ändra sitt tankesätt till ett mer positivt och öppet sätt för att lyckas manifestera sina drömmar i sitt liv. Allt som vi accesoerar som något positivt får vi mer av när vi är positiva. Allt som vi tycker är dåligt får vi när vi mår dåligt, det är därför det kallas attraktionslagen, det vi känner attraherar vi. Väljer vi att tänka rätt och känna rätt så kan vi också attrahera ett fantastiskt liv.

Likes

Comments

Attraktionslagen

Äntligen Måndag!

Dem som känner mig vet hur mycket jag älskar Måndagar. Jag har fått mycket saker gjort, trots att jag är hur sjuk som helst ( har intalat mig att jag är frisk). Men hostar konstant hela tiden. Jag började morgonen på det bästa tänkbara sätt, genom att meditera. Få upp humöret lite eftersom det kändes som jag skulle behöva det när man sovit dåligt. Jag bara älskar att meditera, får så mycket energi och glädje av det. Sen har jag haft två lektioner idag och jag har även planerat för de kommande lektionerna denna veckan. Jag har druckit säkert 10 koppar te, och kollat igenom massa gamla bilda från förra året. Blir så lycklig när jag tänker på hur mycket roligt jag har fått vara med om, lovar att det är morgonens meditation som gör att jag känner mig så tacksam idag.

Ha en fortsatt bra dag!!

Likes

Comments

I slutet på förra året så började jag snygga till min ateljé uppe i mitt och syrrans rum. Det blev ett sånt lyft och nu är det verkligen inspirerande att måla eller skapa här. Jag tycker att miljön har jättestor betydelse när det kommer till att komma in i ett kreativt flow .... Dessutom tycker jag bäst om att måla i mörker...kanske inte alltid är det mest praktiska eftersom man ser sämre MEN jag har lättare att förmedla den känslan jag vill i målningen när det är mörkt.

Och självklart lyssnar jag ju på bra musik samtidigt, här är min spellista....

Likes

Comments

För lite mer än en vecka sen kom jag hem från Gran Canaria tillsammans med Lina och Helene. Kan ju lugnt säga att jag saknar solen och havet efter vädret här hemma. Jag har däremot glömt att blogga om resan så tänkte visa lite bilder. Jag har fler bilder som jag tänkte visa i kommande inlägg men allvarligt hur vackert är inte solnedgången...

Det var helt magiskt med solnedgången i Puerto de Mogan. Vi åt jättegod mat den kvällen förmodligen den bästa resturangen vi va på under hela veckan. Dock var bussresan hem lite mer dramatisk ;)

Vi åkte upp till Las Palmas en Lördag när vi var där och verkligen ingenting hade öppet, ingenting och inte en människa....sen insåg vi att det var röd dag haha. Vi var så besvikna.

Likes

Comments

Attraktionslagen

Om det är någonting som jag tror på stenhårt så är det att vara tydlig med sina mål och sätta dem långt i förväg. Självklart går det att ha kortsiktiga mål så som vad man ska hinna med under dagen,veckan eller månaden. Men jag tycker att det är viktigare att sätta upp ett större mål som kanske ligger lite längre bort ifrån dagen men som man ändå är väldigt förväntansfull över.

Jag vet att många försöker med nyårslöften.

Men ärligt hur många har disciplin att fullfölja sina "ska bli snygg till sommaren mål". Det är ett ytligt och kortsiktigt mål som man ger upp första veckan in på det nya året.

Isstället rekommenderar jag att man skriver upp 12 mål , ett mål för varje månad. Och så kan man vara lite kreativ i tankarna; tex. lära sig ett nytt språk, instrument, göra en makeover, lyssna igenom ett stortbands skivarkiv, åk på en solo resa, testa ny träning. Det viktigaste tycker jag är att man har ett stort mål och så kan man dela in vägen dit i små steg


Likes

Comments

Var jag och åt middag med Lina, Vi har inte träffats på evigheter så det var härligt att äntligen få träffas!!

Nu ska jag tillbaka till jobbet,så hinner inte blogga mer just nu.

Likes

Comments

Hej! Nu har jag jobbat klart för idag, så skönt att krypa ner i sin säng efter en lång dag. Jag har börjat med att yoga på morgon och kväll och jag tror att det kan leda till att jag kommer vilja träna det mycket mer.Något annat som jag tränar väldigt mycket just nu är Tacksamhet.

Efter att jag fått hem the Secret ”magin” är jag helt fast, och följer alla tacksamhetsövningar slaviskt för jag känner verkligen hur mycket tacksammare jag har blivit bara under dessa tre dagar jag hålt på .Numera ägnar jag ca 1h på morgonen åt att verkligen skriva ner vad jag är tacksam över och verkligen fokusera på det. Och på kvällen en timme innan jag går och lägger mig tar jag upp mina antecknar och fortsätter tacka för allt.

Det är så mycket man tar för givet som kan vara borta i vilken sekund som helst, när man inser det börjar man se på livet mycket mer annorlunda. Så jag tänkte att jag i följande inlägg kunde gå lite djupare in på hur man kan öva tacksamhet, för det kanske låter flummigt men egentligen är hur lätt som helst!!

Jag hoppas att ni alla får en härlig kväll, och tack så mycket för att ni fortsätter att klicka in på min blogg gör mig verkligen så glad!


Likes

Comments

Godmorgon! Jag har glömt bort att visa min tatuering som jag gjorde när jag var iväg på Mallorca. Det är en liten sol på handleden. Många kanske undrar varför jag ville göra en sol, och jag kan väl ärligt säga att det är det mest spontana jag har gjort, men det kändes väldigt självklart för mig att faktiskt göra en sol därför att...

Solen symboliserar styrka,glädje och positiv energi. Och jag har lärt mig att i livet kan man inte förvänta sig att andra ska göra en lycklig, Utan det kommer inifrån en själv! Och när molnen skymmer solen eller livet bara känns jobbigt , you just gotta create your own sunshine #staypositive

Likes

Comments