​Första helgen i februari så va det dags att efter över en månads planering att döpa sonen. Det har varit en planering med många veck i pannan. Som till exempel, vad ska vi äta? Var ska vi vara? vilken kyrka? efter dopet? hur många ska vi bjuda? mycket som ska planeras och fixas. Men det blev bra tillslut. 


Vi bjöd den närmaste släkten och några kompisar som vi umgås flitigt med och som har funnits där hela tiden. Så det slutade med en skara på 25 inbjudningar. Eftersom min sambo kommer från Ljungby så bjöd vi ner hans föräldrar, hans farmor, som skulle åkt ner med H:s farbror, men hon orkade inte åka med sen men farbror med fru kom. 


Kyrka blev Lösens kyrka i Lyckeby församling i Karlskorna
Efter dopet fick vi förflytta oss lite till Augerum församlingshem. Detta för att det va en familj till som döpte sin dotter samtidigt och de va snabbare på att boka församlingshemmet intill Lösens kyrka. 
Faddrar till Loke Svante Bror är blev min bror och hans tjej, det kändes bra för dom har varit mycket hos oss och engagerat sig enda sedan han föddes samt att det är några personer som finns med i närheten under hela hans uppväxt. 


Jag och min mamma pratade och dividerade om vad sjutton vi skulle äta. Min sambo va inte så involverad i det men frågade jag honom vad han tyckte så sa han att det blir bra, han vågade kanske inget annat haha.
Vi pratade om att bjuda på smörgåstårta och vi pratade om exotisk planka. Men det slutade med att vi gjorde en egen variant på exotisk planka med kyckling och fläskfilé med frukt till. 


Sen kom det till frågan vad ska vi ha till kaffet efter. Där ville jag först haft blå prinsesstårta och kakor. Det slutade med att jag bakade alla kakor själv, det blev drömmar, macrons, rulltårta, och kanellängder. Min mamma står för tårtan som blev budapestrulle fast i långpanna. Det blev en lyckad dag på alla fronter, från mat till alla paket han fick. Det är inte lätt att orka med att vara på kalas när man bara är tre månader så han somnade i vagnen emellanåt. Men sen blev det gos med alla när han vaknade. 

Likes

Comments

Jag lyckades få lite egentid för ett tag sedan när sambon tog hand om vår son ett par timmar, inte för att han inte gör det i vanliga fall, det är mer jag som har problem med att kunna släppa och låta honom ta hand om Loke.

Så jag tog ett par gamla bruna lerkrukor och målade dessa vita sedan satte jag på lite spets på kanten. Det blev två snygga lampor i köksfönstret som inte kostade många kronor.

Sedan tog jag och stylade min ljusstake jag har på bordet. Jag hade lite spets hemma och blommorna hade jag liggandes i en låda, vet inte när jag köpte dessa men tänkte att jag kanske kunde använda dem till något och resultatet blev som på bilden.
Anledningen till att jag har elektriska ljus på bordet är att katterna kan ibland få för sig att gå upp på bordet och då är det inte lyckat att ha levande ljus på bordet. Fast jag lämnar aldrig tända ljus under uppsikt men det kan räcka att man kolla bort några sekunder så är olyckan framme.

Likes

Comments