Igår under 3 timmar ungefär hade jag värkar och jag vågade inte helt hoppas på att det var igång men jag höll ändå tummarna för att det skulle bli starkare och inte avta, men tyvärr så efter ett tag märkte jag hur dem blev glesare & gjorde mindre ont och tillslut övergick det till molande mensvärk... Jag håller hoppet uppe iaf och hoppas på att dem värkarna som var ändå gjorde någonting och att det snart kickar igång och att det då blir förlossning & bebislycka! Vet att jag hade såhär med Theo också innan det drog igång så vi håller tummarna här hemma att det inte är så många dagar kvar tills hon väljer att komma ut. Det som är skönt och veta är iaf att innan september är slut så är vi en familj på fyra!


Likes

Comments

Familjen fluff

Kom hem från barnmorskan för en stund sedan och jag hoppas verkligen det här var det sista besöket. Vill så att lillasyster i magen väljer att komma ut nu dem närmsta dagarna. Allting såg bra ut iaf. Magen hade växt 2cm sen senast och hennes hjärtljud låg runt 130. Hon kände också om hon var fixerad eller inte i bäckenet och det var hon, men sen blev barnmorskan lite fundersam och ville göra ett ultraljud ifall ifall. Hon fick bara en känsla av att det kanske var rumpan som hade fixerat sig i bäckenet, men så var inte fallet. Så det var väldigt skönt. Fy, tänk och ha trott att huvudet är neråt och fixerat och så startar förlossningen och så är det rumpan som sitter "fast".. Fy vilken mardröm!

Passade även på att köpa en jacka/tröja till lillan att åka hem i ifall det skulle vara kallt när hon kommer, annars kommer den passa super lite längre fram. Tog 56 så vi får väl se om den passar eller om hon är liten som sin storebror var och drunkna i storlek 56. Jag har packat ner mina mystofflor i förlossningsväskan och har saknat något mjukt & skönt på fötterna om kvällarna så köpte även ett par nya tofflor till mig. Dem som jag kommer ha på BB efter förlossningen kommer jag slänga efteråt.

Likes

Comments

Kom ut nu... 

Hej till alla er nattugglor som läser detta när det publiceras, till er andra, god morgon! Min kropp ropar efter sömn men mitt huvud skriker av rastlöshet så efter ett tappert försök i nästan en timma i sängen att försöka somna har jag gett upp och satt mig i soffan istället. Är så sjukt varm så sitter i trosor & amningsbh och hoppas på att kroppen ska svalna lite. Min tanke nu var att jag skulle sätta mig och kolla någon film eller serie och hoppas på att det kan göra mig trött men inser i skrivandets stund att det inte kommer göra mig trött för tillfället så funderar istället att smyga runt här hemma i lägenheten som en gravid hustomte och småplocka och städa så jag kan vakna upp till ett renplockat hem imorgon. Grannarna måste ju tro jag är galen när jag börjar städa halv ett på natten hahah.

Idag, beroende på hur man ser det, men vi tar måndag eftersom klockan har gått över 00.00 så har jag gått över 4 dagar. Så BF+4. Har inga speciella känningar just nu på att det skulle ge något inom dem kommande timmarna. Märker att lillan inte tycker om att jag skriver på datorn för varje gång jag skriver en mening får jag massa buffar hahah. Jag hoppas verkligen hon väljer att komma ut snart. För mitt psyke så gör det inte jättemycket att gå över för det är inte lika jobbigt denna graviditeten som med Theo (tror det beror på att denna graviditeten har gått såå mycket snabbare än Theos), men min kropp är verkligen färdig med att vara gravid. Den gör ondare för varje dag och jag blir bara mer och mer begränsad. Har som tur är ett besök hos min barnmorska idag och då ska vi kolla allting med mig & bebis och sen göra en hinnsvepning och jag hoppas den blir lyckad så förlossningen drar igång. Annars så får jag helt enkelt vänta och se när hon vill komma ut eller vänta på att bli igångsatt. Med Theo gick jag ju över 5 dagar, så är hon likadan så kommer hon på tisdag... Spännande spännande!

Förresten, samtidigt som jag vill att hon kommer idag (måndag) så är det ju 11/9, vilket kanske inte är en superkul dag om man tänker på vad som hände för 16 år sedan i USA. Aja, skulle hon komma idag så gör vi dagen till en fin dag istället för att tänka på det hemska som hände! ♥ Nu ska jag vara en liten hustomte och städa. Tjingeling!

Likes

Comments

God morgon allihopa

Som rubriken lyder så har lillasyster inne i magen inte valt att komma ut under natten. Hon var ju beräknad att titta ut igår enligt ultraljudet och beräknad idag enligt sista mens så vi får vänta ut dagen och se om det kommer någon bebis eller inte. Känns som jag har testat allt för att få igång förlossningen dem senaste dagarna. Har testat äta kiwi, ananas, färdknäppen, vilat, hålla igång genom att måla väggar & tvätta bilen och även druckit hallonbladste. Så nu ger jag upp och så får jag mentalt börja ställa in mig på att hon kommer om 2 veckor istället. Har besök hos barnmorskan på måndag och har bebis inte tittat ut då så får jag en hinnsvepning där och förhoppningsvis startar förlossningen av den. Men, fram tills dess så ska jag njuta av tiden ihop med Theo, fixa här hemma och ta vara på dem sista sparkarna inne i magen. Snart är hon hos oss


Likes

Comments

Bebis, var är du?

Idag är dagen vi alla väntat på och räknat ner till, men vart är lillasyster? Kvar i magen och sparkar för fullt. Min kropp har nog tagit lite fel på vad denna dagen skulle innebära. Jag har räknat ner till F som i förlossning men istället vaknade jag upp med en dunder Förkylning. Lite fel F och absolut inget jag längtat efter direkt. Något "positivt" som jag iaf hoppas är positivt är att jag har lite mer mensvärk än vanligt. Så när Theo var på förskolan så låg jag i soffan och bara vila eftersom många säger att vila sätter igång en förlossning. Inget hände, så när jag hämtade Theo på förskolan åkte vi först förbi Martins jobb och hälsa på lite. Sen åkte vi och tvätta bilen, och det fick bli gör-det-själv-tvätt där jag ignorera min foglossning och gick all-in så nu har vi en ren bil haha. Väl hemma sen har jag städat, tvättat, busat med Theo och studsat på min gigantiska pilatesboll. Tror ni det har hänt något? Nope, still in there. Så nu ligger jag i soffan och kollar Lyxfällan och håller tummarna att smärtan ökar så hon kommer inatt eller imorgon (eller ikväll om hon är tillräckligt snabb).

Theo föddes 5 dagar över tiden om man går efter RUL (ultraljudet man gör runt vecka 20) men går man efter sista mens så kom han på exakt dag. Lillasyster är beräknad enligt RUL idag och enligt mens imorgon, så antingen blir hon "punktlig" som sin storebror och kommer imorgon eller så blir hon en Brunander/Lundgren som alltid lyckas komma försent hahah!


Likes

Comments

* Shopping *

Igår efter jag hade hämtat Theo på förskolan åkte jag, Sara & barnen iväg till Lager157 för att se om vi hitta något kul klädesplagg till oss eller barnen samt försöka shoppa ut lillan ur magen. Det blev kanske inte riktigt som vi hade hoppats. Ingen bebis som ville komma ut och vi hitta ingenting till oss men vi hittade några få plagg till barnen iaf så lite lyckat var det allt. Theo fick 2 nya t-shirts och lillan i magen fick ett par mysiga fluffbyxor som kommer passa när hon är 2-3 månader. Det är positivt att Lager157 har bra priser & erbjudanden men det är tråkigt att man knappt hittar någonting som faller en i smaken..

Likes

Comments

God morgon ♡

Idag är det onsdag och en dag ifrån BF. Så ofattbart att dagen vi räknat ner till är imorgon. Hur häftigt hade det inte vart om hon kom imorgon? Vi får vänta och se. Har mycket sammandragningar & förvärkar varje kväll så jag hoppas det leder till att förlossningen startar snart, dock känns det samtidigt långt bort eftersom jag haft såhär i några veckor nu. Längtar så tills vi får träffa henne och äntligen får omfamna henne! ♡ Hon är efterlängtad av oss alla här hemma.

Vad händer annars idag? Theo ska till förskolan nu vid 9 och tills jag ska hämta honom har jag inte riktigt bestämt vad jag ska hitta på. Vill åka till huset och fortsätta måla i Theos rum men vet inte om jag vågar åka dit själv då jag har lite mensvärkssmärta. Vill inte va där själv om förlossningen skulle starta hahah. Vi får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda. Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Kom ut nu min lilla loppa

Igår var jag på besök hos barnmorskan, kan det vart mitt sista tro? Har BF (beräknad att föda) nu på torsdag och jag hoppas verkligen hon kommer då eller tittar ut tidigare (gärna idag). Fick ytterligare en ny barnmorska, tror jag är uppe i att ha träffat 8 olika barnmorskor denna graviditeten pga sjukskrivningar, sjukdomar och att någon annan har behövt deras hjälp mer. Marika som jag fick igår var jättemysig och trevlig så hon kommer jag träffa nu det sista om lillan inte vill titta ut. Har ett besök bokat på måndag nästa vecka och sen måndagen veckan efter det, och det blir då det sista besöket för efter det blir jag igångsatt isf.

Allting såg bra ut med bebis i magen iaf. Magen hade inte växt någon cm MEN hon har Ä.N.T.L.I.G.E.N fixerat sig så det känns superbra och barnmorskan sa att det troligtvis var pga fixeringen som gör att magen inte växt för att hon ändrat position. Hennes hjärtljud lät fint och låg runt 130 och mitt blodtryck var lite högt men fortfarande inom gränsen så det var också bra. Hon sa att det kan hända att det stiger mot slutet av graviditeten. Så nu är det bara att vänta ut tiden och hoppas på att hon vill titta ut snart. Hade lite värkar igår på kvällen som sen avtog så vem vet, hon kanske kommer på torsdag ändå?

Likes

Comments

Instagram@abrunander