Trevliga dagar

Hejsan.

Just nu går veckorna så snabbt så det är allt skrämmande. Nästa vecka är det redan Jakobsdagar, och jag minns förut när man var yngre att man tyckte sommaren var över efter den veckan. Så är det inte riktigt längre, bara nästan. Förra sommaren var det så bra väder i juli och augusti, så ifall inte program fanns planerat för dagen var det bara att sätta sig ute och sola. Men, ändå har vädret varit helt bra i år också på något vis. Vi har inte haft mycket värme, men vi har haft sol, och det är inte dåligt det heller. Man kan väl inte förvänta sig för mycket av en finsk sommar heller.

De två senaste dagarna har jag varit ledig, och det har varit två riktigt bra dagar. På Onsdag kväll körde jag till Jeppis efter kvällsskiftet. Hade inte varit till lägenheten på en vecka, så det var på tiden att jag kom mig dit. Poe hade nattskifte, så var ensam där, vilket är lite tråkigt. Fördrev tiden med youtube innan jag somnade. Dagen efter väntade jag bara på att Poe skulle vaknas. Tråkigt det där när man själv är vaken och vet att man inte får väcka den andra på flera timmar ännu. Vaknade gjorde han efter en stund, och det dröjde inte farligt länge innan vi var påväg för och hälsa på Poes färskaste syskonbarn. Blev riktigt baby sjuk efter den vistelsen, gulligaste jag sätt på länge. Vill bara dit och hälsa igen. På kvällen for Poe till nattskift igen och jag for till Saras med Mimmi. En mycket trevlig kväll var det. Alltid roligt umgås med de brudarna.

Fredagen började också på samma sätt som föregående dagen: vänta på att Poe ska vakna. Dagen började med en promenad runt området för att utforska stället lite till. Konstaterade att vi har bra med spår att träna på, och dessutom inte lång borta från huset. Det var ju en trevlig överraskning. Resten av dagen/kvällen gick åt till att handla lite mat samt hjälpa blivande grannen med att skruva ihop några möbler. Plötsligt var klockan 20 och jag var tvungen att köra iväg till jobbet.

Fast tiden gått fort så känns det ändå som jag varit länge ledig, fast det egentligen bara var en dag, men brukar även räkna det som en ledig dag när man ska till fösta natten. För det känns ju som man är ledig då också enligt mig. Nästa vecka slutar jag vaka på måndag och har morgonskifte på fredag. Så såg den arbetsveckan ut. Kommer kännas sjukt att vara så mycket ledig, men nog ska jag njuta.

Gillar

Kommentarer