Kamera och utrustning

Fotointresserad har väl ingen missat att jag är, så nu tänkte jag blogga om något jag själv älskar att läsa om, nämligen vad andra har för Kameror och objektiv. 

Canon EOS 80D

Köpte kameran i december 2016. Har alltid varit intresserad av fotografering, men inte tänkt på det särskilt mycket just åren före jag skaffade den. När jag köpte kameran hade jag då som bäst blivit utexaminerad närvårdare och hade mitt mellanår, så kom plötsligt en dag fram till att endera köper jag en kamera nu, eller så blir det troligtvis aldrig av. Googlade runt och tittade på en massa olika kameror på youtube en tid, tills jag bestämde mig för den här. Den kändes inte alltför dyr och heller inte alltför billig, när jag nu en gång tänkte satsa på en lite bättre så fick den ändå kosta lite. Och jag har varit riktigt nöjd med den här.

Sigma 35mm f/1.4 Art DG HSM

Mitt sigma objektiv köpte jag i våras, och den är nog min lilla älskling. Är så nöjd över att jag klickade hem den. Tar bra bilder, perfekt portätt objektiv + att den går att fota annat än porträtt bilder med också. Ett objektiv som jag har med mig överallt. Hade tänkt länge på att köpa den, men med tanke på priset så ångrade jag mig varje gång. Bestämde mig sist och slutligen att sälja ett annat objektiv jag hade, så fick beställa hem den här då för en lite billigare peng.

Canon EF 85mm f/1.8 USM

Mitt andra trogna portätt objektiv. Köpte den begagnad från Rajala pro shop (vilket jag rekommenderar, man får billigare å knappt något sämre heller + att man har även då 14 dagar på sig att skicka tillbaka om man inte är nöjd). Den här är en säker en och gör sitt jobb, så kan verkligen rekommendera den.

Canon EF-S 18-135 mm 3.5-5.6 IS STM

Den här köpte jag på samma gång som jag köpte kameran. Visste ungefär noll om kameror då på den tiden, och ännu mindre om objektiv. Lyckades ändå klicka hem den här som visade sig vara riktigt bra. Två objektiv som jag alltid slarvar med mig är den här och sigma objektivet.

Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Det här objektivet köpte jag på fb loppis för ett helt okej pris. Bästa på marknaden är den ju inte, men duger bra för mig som inte använder ett objektiv med så här långt zoom så ofta. Fotar några gånger i året olika djur i naturen, så då kommer den till nytta, men annars är den oftast bara med i väskan. För de som inte vill betala dyra pengar för ett liknande objektiv, så kan jag rekommendera den här.

Gillar

Kommentarer