FULLT UPP OCH BILPROBLEM

Det är mycket festligheter på schemat just nu. Förra helgen var det studentkalas och dop. Den här helgen har vi igen två studentkalas vi ska på. I söndags hade jag morgonskifte och på måndag och tisdag kvällsskifte, och nu igen är jag ledig allt tills lördag kväll då ett nattskifte kallar. Jag må ha klankat ner på skiftes arbete, men har nog kommit fram till att det inte är så dåligt heller. Hur skönt är det inte att vara ledig några dagar in i veckan när många andra jobbar? Så skönt, speciellt också när vädret har varit så bra. Jag lär dock ändra mig näst jag har en helg full med jobb, hehe. Men just nu njuter jag av det åtminstone.

Gårdagen var en dag full med program. Jag mötte upp mamma och lillasyster runt kl. 12 för att fara till Pavis och äta lunch. Det var så god lunch igår så kan verkligen rekommendera stället. Efteråt fortsatte vi färden mot Fäboda. Vi hade som plan att sola och äta jordgubbar där, men det slutade med att vi slängde i oss jordgubbarna snabbt och for i bilen och sitta igen. Det var alltså inte riktigt lika varmt där som vid Pavis. Efter det for vi till Kokkola för att handla lite småsaker och sen släppte de av mig vid Nedervetil där min bil hade varit på service. När jag väl var hemma igen kom Linnéa till vårt och vi for sen till skolparken för att delta i någon träning som de ordnade för stadens anställda. En riktig bra träning var det. Kvällen avslutades med bastubad vid Poes brors villa. Orsaken till att bilen var på service var då för att den började ha ett riktigt konstigt ljud från ringarna. Det hade nog hörts lite tidigare också, men inte hela tiden. Så jag körde ca. 10-20 km med ylande ringar och väl framme vid kusinens i Nedervetil var det bara att lägga den till närmsta bilverkstad. Det var inte bara en sak som var sönder, utan en hel del som behövde fixas. Men, bilen blev fixad och den for genom besiktningen idag. Så kanske den ska hålla ett år till nu då.

Just nu skulle jag egentligen ha varit i New York, vilket förstås irriterar lite eftersom att det inte blev så. Däremot känns det inte lika surt nu med tanke på allt som händer i världen, och främst i USA. Helt ofattbart att människor behandlas olika beroende på hudfärg. Det här måste verkligen ändra.

Gillar

Kommentarer