FÖDELSEDAG OCH LITE ANNAT

Det är nu mitt på natten som jag påbörjar det här inlägget och för mig känns det som mitt på dagen. Den här dagen blev inte riktigt som planerad. Jag vaknade lite före kl. 05 av att jag höll på att falla ur sängen, haha. Vet inte hur jag lyckas... Den senaste tiden har jag sovit så oroligt om nätterna och drömmer konstant. Förstår inte ens hur jag kan känna mig utvilad om dagarna. Hur som helst så kunde jag inte somna om så jag steg upp och ställde mig i lugn och ro till morgonskiftet. Det var så skönt att inte alls behöva stressa, vilket det oftast blir för min del innan morgonskiften eftersom jag prioriterar sömn. Morgonskiftet gick snabbt och efteråt åkte jag till Sunds för att handla blommor (absolut inte för att jag själv ville ha ;)) åt Poe som fyllde år! Båda var mer eller mindre trötta igår, så det blev inget stort födelsedagsfirande. Vi får fira mera en annan dag. Jag kopplade av till ett avsnitt av ex on the Beach en stund efter att jag kom hem. Eller koppla av och koppla av, det är drama konstant i huset så man blir allt slut av att ens se på, men lite spännande är det tillika. Runt kl. 18 somnade jag och hade endast tänkt ta en liten nap, men vaknade nu på kvällen lite innan 12 av att Poe ringde och väckte mig, så det blev lite lägre än planerat om man säger så.

I måndags hade vi en lektion på distans från 8:15 till 14. Lektionerna börjar även lida mot sitt slut för den här terminen. Snart är det sommarlov på riktigt. Längtar. Min dator har annars varit in på service några veckor, så fick tillbaka den förra veckan. Ingen bra tidpunkt att datorn gick sönder, men som tur har jag Poe och har kunnat låna hans datorer. Ännu angående datorn så är den inte helt i skick. Det lät inte ens som att jag skulle få tillbaka den till förts. Att fixa en macbook är inte det billigaste kan jag säga. Efter att de hade granskat den noggrannare så var det tydligen inget större fel med den sist och slutligen. Hann dock redan beställa en ny dator vilket jag då hade tänkt skicka tillbaka, men behåller den nog ändå. Den här jag har nu fungerar ju nog, men den har blivit så dålig nu den senaste tiden. Ackun håller inte för fem öre och det känns nog som att den har sett sina bästa dagar, så tänker nog att det är dags att uppgradera sig. Känns som att för summan jag betalade borde den hålla minst tre år till, men å andra sidan använder jag den HELA tiden, alltså på riktigt hela tiden, så inte så konstigt att den småningom börjar ge upp. Macbooks må kosta en hel del, men skulle inte byta till något annat längre. Nåja, tillbaka till måndagen. Efter lektionen skulle Poe fara och hjälpa sin bror att fixa deras badrum, så jag följde med eftersom jag inte hade något annat för mig. Konstaterade rätt så snabbt att jag inte kunde bidra med så mycket, så jag fortsatte färden mot Miili och Kevins där jag satt en stund och drack kaffe. Resten av kvällen gjorde jag inte så mycket annat än gick ut på en promenad.

I helg har det inte hänt så mycket. På fredagen hade vi mognadsprov (ett prov angående examensarbetet), så nu är det skrivet och jag är helt klar med examensarbetet. På kvällen tittade jag på Let's Dance i vanlig ordning. Tyvärr var det Pennys tur att lämna, vilket var lite synd eftersom det var henne jag hejade på. På lördagen hade jag kvällsskifte och på söndagen var det tänkt att jag skulle åka till hemgården för att fira farmor och mamma och sedan till Kokkola för att fira mormor. Vädret den dagen var inte det bästa, så jag beslutade mig för att stanna hemma ändå och fira dem en annan dag. Det skulle inte ha varit någon fröjd att sitta på terassen när det ösregnade. Jag vet att det är många som har börjat chilla med coronaviruset, men eftersom jag jobbar på ett sjukhus där folk kommer in och åker ut hela tiden så vill jag verkligen inte riskera något.

-Firade även att mognadsprovet var över med sushi vid Mimmis.

-Visst blir man lite ledsen när man bläddrar fram i almanackan och möts av det där. Som tur är jag inte den enda som är i den här sitsen.

Gillar

Kommentarer