FEBRUARI

Hejsan. Här uppdateras det inte flitigt. Det är konstigt hur lite man har att skriva om direkt man inte har någon skola att uppdatera om. Jag var lite nervös över att jag skulle tycka att dagarna bara flyter samman och inget extra händer när skolan tar slut och jag börjar jobba, vilket jag tidigare har tyckt. Men nu tycker jag att jag ofta har något på gång. Något jag har försökt engagera mig mera åt är träning. Jag försöker få in 2-4 pass i veckan av styrketräning. Så har jag hållit på nu i några månader och nu börjar det vara riktigt roligt och intressant. Den främsta orsaken till varför jag tog tag i träningen var pga ryggen. Så länge jag studerade och inte gick på så mycket var ryggen helt okej. Men direkt jag går mera, vilket man måste göra här var jag jobbar, så blir den värre. Så i slutet på hösten klickade jag hem ett träningsprogram av Hanna Öberg där överkroppen är i fokus. Jag kan verkligen rekommendera hennes program. Det är billigt och man får tips om en massa olika övningar. Lite för många set kan hon ha på några övningar enligt min smak, men det är bara att göra så många du själv vill.

Utöver styrketräning försöker jag nu som då också träna på min stackars kondition, men det lockar inte lika mycket. Jag ska försöka ta mig ut och skida mera den här vintern. Förutom träning och jobb har jag träffar Mimmi. Om vi inte tränar tillsammans så hänger vi annars bara. Trevligt så. I onsdags träffade jag Lina och fick catcha upp med henne. Jag och Mimmi har också träffat Sara och så åkte jag till Terjärv en dag för att träffa Linnéa, Emma och Jassi. En bra start på nya året har jag haft med andra ord. Tyvärr härjar covid på för fullt ännu vilket drar ner på stämningen. Bara vi skulle börja få vaccinet snart så börjar man kanske se ljuset i tunneln.

Förstås har jag slöat på soffan och sett serier också. Bästa sysselsättningen helt klart. Några av serierna jag har sett är The queen’s gambit, El desorden que dejas aka. The Mess You Leave Behind, Vis a vis aka. Locked up, The bridgerton och Lupin.

En snabb genomgång om vad jag tyckte:

The queen’s gambit - Det börjar vara länge sen jag såg den här men jag minns att den var både mysig och mäktig på något sätt. Och man ville nästan lära sig spela schack efteråt.

El desorden que dejas - Spansk kriminalserie. Allt man kan önska sig. För det första vill jag lära mig spanska, för det andra är det en kriminalserie och för det tredje är det en miniserie, dvs. inga utdragna mysterium eller scener. Man orkade flitigt hänga med.

Vis a vis - Spanska, check! Det är en fängelseserie och när man tänker att det inte kan bli mycket värre än det är så blir det ändå det. Spännande men lite långtråkig i slutet.

The Bridgerton - Mimmi tjatade länge om att jag skulle se den och den var ju riktigt bra. Där får man följa med hur det var för de finare familjerna under 1800-talet. Jag fastnade inte så mycket till en början men när jag väl lade bort telefonen och koncentrerade mig på serien så blev den bra, heh.

Lupin - Jag hann aldrig riktigt få en uppfattning om den. Först i slutet tyckte jag den blev bättre och mera intressant. Så nu är jag taggad på andra säsongen.

Nu ska jag börja se den nya omtalade serien '' vad som en händer'' i väntan på att melodifestivalen ska börja. Trevlig helg!

Gillar

Kommentarer