Året 2020

Jag hade tänkt skippa årsresumén i år men en kort sådan kände jag ändå för att göra. Året har inte varit det bästa och vi har fått ta in mycket nytt och anpassa oss vid en annorlunda vardag. Två månader av 2020 fick vi leva normalt innan allt eskalerade. I bland har det känts som att livet är på paus och det ända man gör är väntar på bättre tider. Däremellan finns det några ljusglimtar, som tex sommaren. Som jag är redo att lämna året bakom mig och välkoma det nya året. ''Nytt år, nya möjligheter'' har alltid låtit lite klyschigt i mina öron, men inte just nu.

JANUARI

Kaffe vid Saras med Mimmi, sushi, hockeymatcher, en hel del praktiska lektioner, kattmys och en Haparanda resa summerar min januarimånad rätt bra. Vi hade rätt långa skoldagar men mycket intressanta sådana. Examensarbetet var jag också mitt i då som bäst.

FEBRUARI

Café besök, mellanseminarium, melodifestivalen, häng med klasskompisar, sportlov och ruka. Som jag såg framemot rukaresan och roligt var det. Vädret var inte det bästa de första dagarna men sista dagen var det helt perfekt. Jag tror nog att det blir en lapplandsresa på våren om det har lugnat ner sig lite på koronafronten.

MARS

Det här var en spännande månad minsann. Det var här som allting började, och slutade kan man väl också säga. Jag har skrivit ner några rader med datum i min kalender för att minnas vad som hände under den här månaden.

10.3 Italien inleder lockdown

11.3 WHO förklarar koronavirus som pandemi

16.3 Beredskapslagen tas i bruk

17.3 Parktiken avbryts... Gränserna och många skolor stängs ner.

18.3 Riksdagen godkänner beredskapslagen. Undantagstillstånd råder nu för första gången i Finland sedan andra världskriget.

Tänk vad mycket vi var tvungna att ta in under en sån kort tid. Jag har nästan glömt bort redan hur allting kändes. Stämningen i butikerna minns jag att var annorlunda och wc papper var populärt. Efter mitten av mars spenderade vi mycket tid utomhus och inne framför TV:n. Vi skulle på en mässa till Helsingfors med några från klassen, vilket senare blev uppskjuten till hösten och sen till våren och troligtvis igen till hösten.

APRIL

Skolan räckte gott och väl till. Vi hade massor med skoluppgifter, några tenter och ännu till examensarbetet som skulle vara inlämnat i slutet på månaden. Skoluppgifter var ungefär det ändå jag sysslade med den månaden. Där och då längtade jag efter sommarlov kan jag säga. Men examensarbetet blev godkänt, uppgifterna blev inlämnade och jag kunde börja slappna av igen. Vi hade en lite möhippa åt Jennie och i slutet av månaden började jag jobba 50% på sjukhuset. Vi firade Mimmi smått som fyllde 24 år.

MAJ

Presentation av examensarbete och mognadsprov var på schemat i början av månaden. Vilken lättnad när allt var över. Jag träffade klasskompisarna och åt sushi med Mimmi.

JUNI

Bästa månaden på hela året. Jag fick sommarlov och Poe hämtade hem sin vattenskoter. Vädret var så bra och vi spenderade en massa tid på sjön. Grillmat åt vi en hel del men det hör ju till sommaren också.

JULI

Vädret var sämre i juli men vi spenderade ändå mycket tid på sjön. Jag hjälpte mamma med renovering av Mormor och Morfars wc och köpte en ny bil. Bästa köpet någonsin. Jag är mer en nöjd med den. Jag var och se en teater och hängde med vänner.

AUGUSTI

Jennie och André hade bröllopsfest och jag och Emma for till Tuuri en dag. Vi spenderade även en dag på Tankar. Alice bjöd på en rolig examensfest.

SEPTEMBER

Jag hade sista tenten i skolan och inledde min slutpraktik som jag hann göra i tre veckor innan den avbröts igen. Jag hann vara två veckor på ambulansen och en vecka på jouren. Vädret var fint vissa dagar så då var vi ute och promenera.

OKTOBER

Den här månaden tog jag mycket extra skiften eftersom vi inte hade något i skolan, vilket gjorde gott när julshopping närmade sig. Vi fyllde 24 år.

NOVEMBER

Helt ärligt vet jag inte vad jag har sysslat med under november. Hittar knappt några bilder heller. Men troligtvis inte mycket eftersom jag knappt har något minne. Handlat julklappar har jag åtminstone. Vi var ut och grilla samt fotografera en dag. Jag har iallafall promenerat med Mimmi och firat min kusin och fadderbarn.

DECEMBER

Jag hade en vecka praktik på jouren och efter det var jag klar med skolan. Jag har träffat Mimmi och Sara, blivit bjuden på gott vid Samuel och Nadjas, blivit utexaminerad och fått en massa fina presenter. Julafton firades både vid Poes hemgård och min. Nya året firades hemma med spel.

Gillar

Kommentarer