Header

Hej! Glad onsdag från mig, jag kom just precis från Kronoby där vi idag varit och pratat om vår skola och höll sammarbetsövningar för en nionde klass. På högstadiet var jag på praktik nu i höstas så kände eleverna vilket var trevligt, och gick själv även i Ådalens skola i högstadiet.

Tycker jag bara sitter i bilen påväg till ett nytt ställe hela tiden men roligt att se nya platser också.


På tisdag, igår så hade jag fullt upp hela dagen. Hade väckning 8:30 och åt morgonmål, kom upp och hämtade lite material innan jag började kl 10:10 med träningsfysiologi, där pratade vi bland annat om syreupptagningen och lite om motionskakan. Lektionen slutade klockan 13:05 och då hade jag några saker jag behövde fixa inför kvällen och efter det hade vi företagsverksamhet till halv 4. Genast efter lektion bar det av till Larsmo högstadie på en utbildningsmässa, där det finns en massa olika gymnasier, folkhögskolor och yrkesskolor. Dagen slutade då först lite efter nio när vi var tillbaka till Norrvalla, och då hoppade jag nästan genast i sängen och somnade.


OCH SOLEN SKINER IDAG!! Härligt, blir på så glatt humör!Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - Klicka här

Likes

Comments

HEJSAN! idag är det måndag och skola som vanligt, jag började idag med måndagsmöte kl. 12:10 (ett möte som vi har i skolan varje måndag för att veta lite vad som ska hända i veckan) efter det trotsade vi kölden och for ut och skidade till Vörå skidcentrum. Vi skidade i ca. 1h och det räckte väl när det var så kallt, vi fotade en del mera än vi skidade och njöt av det fina vädret och solen.

Ikväll ska jag gå på gym och jag har inte helt bestämt mig ännu för vad jag vill träna. Min motivation har varit dålig nu på sista tiden så då har jag känt att jag vill träna det vad jag känner för just den dan, det har fungerat bäst för mig på de viset.

Men nu ska jag ta och sova en stund innan så att jag orkar, HEJDÅ!

Likes

Comments

Hej!

Idag känns det nog verkligen inte som en torsdag, tycker att denna skolvecka har känts lätt. Tisdag och Torsdag är de dagar jag har fulla skoldagar och de resterande dagarna bara några få lektioner.


På tisdag så började jag klockan 9.45 med träningsfysiologi, intressant att prata om hur kroppen fungerar vi olika prestationer och sådant, nyttig information som är bra att ha i bakhuvudet. Vi hade matpaus under lektionen och fortsatte sedan ända till 13.10.

Eftermiddagen bestod av att planera vårt företag till företagsverksamhet, vi är indelade i grupper på 3-4 personer och då ska vi komma på en produkt som vi vill sälja och då starta upp ett riktigt företag. Den här kursen är väldigt rolig när vi får använda vår fantasi och vara kreativa, det är också väldigt lärorikt ifall man i framtiden vill starta ett eget företag så har man redan fått lära sig hur man ska ta sig till väga.


Onsdagen bestod av praktikplanering. Detta är en annorlunda praktikperiod som pågår just nu, vi kommer att åka runt till olika högstadier i Österbotten och berätta om vår skola, och hur det är att studera till idrottsledare.

Vi gjorde en powerpoint och funderade kring hur vi skulle göra. Senare på kvällen så hade vi första presentationen till en grupp som hade haft läger på Vörå idrottsgymnasie. Det gick dock inte så bra när tekniken började krångla och slutade med att Rasmus på min klass måste berätta utan powerpoint om skolan medan jag var och försökte fixa datorn, men när jag kom tillbaka så hade han nästan klart allting.

Nåja men det kanske inte gick så bra just den här gången men vi gör det bättre nästa gång.


På torsdag alltså idag så började vi kl. 9.45 med anatomi ända tills lunch sedan skulle vi egentligen ha skidåkning men eftersom det har regnat hela natten och på dagen idag så var det alltför slaskigt och blött att skida så vi spelade volleyboll och var på gymmet istället.


Jag och min kompis Emilia fick en rolig uppgift nu denna vecka också, vi ska börja blogga på Norrvallas och Solvallas blogg! där skriver vi allt om vår utbildning, va vi sysslar med på dagarna och hur det är att studera till idrottsledare!

Vi har inte hunnit skriva något ännu men en tjej från Solvalla har redan börjat på så det är bara att börja kika in den bloggen!

Här är länken dit: https://folkhalsanutbildning.blog/home/

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det väldigt länge sedan. Vi har inlett ett nytt år, 2018! tiden går så himla snabbt och nedräkningen tills jag fyller 18 är i full gång. 48 dagar, tänk det, då fyller jag 18 och får bilkort!! har så svårt att fatta att jag är så gammal.

På juldagen hör det till att Nedervetil ungdomsförening har julfest vid lokalen, vi äter julmat och har olika roliga programpunkter under kvällen. Eftersom jag inte tillbringar så mycket tid med alla Nedervetilbor något mera så kändes det lite konstig att vara där för att man inte har så mycket gemensamt något mera, men som tur hade jag turen att få ha mina närmsta vänner där så vi gjorde det roligt!

2018 inledde jag i det bästa möjliga sällskapet i Vasa, vi gjorde god mat, spelade 3 kort och ett roligt flygplansspel. Vid 12 slaget stod vi någonstans mitt i Vasa och såg på raketer, det var väldigt kallt så vi hade ganska båttom därifrån till bilen efter allt var slut. När vi kom tillbaka så spelade vi lite 3 kort till och sedan blev det en relativt tidig kväll.

Senaste veckoslutet fick jag och Ines besök av Vasaborna, vi åkte till Kokkola och åt middag på Pedrinas restaurang i stan. Efter det tillbringade vi resten av kvällen vid Ines och såg på film och hade det mysigt, vi såg på "The Hunger Games" som jag inte sett på jätte länge. På morgonen gjorde vi en god brunch innan det var dags att åka tillbaka till lilla Vörå igen.


Likes

Comments

Nu är 6 veckors praktikperioden över! Väldigt skönt verkligen. Vi hade julfest i fredags och nu inkommande vecka är ”slarvvecka” (= de som har underkända kurser har chans att få dem godkända)
Jag har bara 3 inlämningsuppgifter som jag behöver göra som lämnade från första perioden.

Denna vecka har jag äntligen fått börja träna igen, känns så himla skönt! Inte alls roligt att vara sjuk och när förskylningen då sitter i så länge, jätte jobbigt!


Ser på solsidan nu medans ja sitter på bussen påväg till Vasa.

Likes

Comments

Igår alltså i lördags fick vi besök från Oravais, var en oplanerad kväll som blev helt rolig! Vi var ut och körde och hamnade i Jakobstad, en plats jag inte alls beaöker ofta.


På lördagsmorgon åkte jag till Kokkola för att gå på gym, fick då sällskap av Ines. Jag körde ett rejält benpass så kunde knappt gå efter och det hjälpte inte att det var halt ute så när man gick så spände man sig hela tiden.
Provade på några nya övningar som blev nya favoriter.

Ska snart börja förbereda lite inför första praktikdagen imorgon, väldigt spännande men nervöst på samma gång.

Likes

Comments

Hejsan 👋🏼 denhär fredagen har jag faktist inte längtat till, då jag måste säga hejdå till skolan för en tid. Tänk att trivas så bra i skolan att man inte vill lämna, det är säkert inte många som känner så men e glad att det är så för mig.
Jo jag lämnar då Vörå för en stund då jag har praktikperiod, återvänder till gamla högstadiet för ett par veckor.
Vi har egentligen 6 veckors praktikperioder men jag valde att vara 3 veckor vid högstadiet eftersom jag känner till skolsystemet då jag var på ett lågstadium förra praktiken.
De resterande 3 veckora kommer jag att befinna mig på Norrvalla det kommer också vara min praktik, där kommer jag bland annat vara på eftis och få mer en inblick i hur Norrvalla campuset fungerar och är som arbetsplats.

Så egentligen är jag bara borta i 3 veckor, men det känns länge nu men tiden kommer att gå snabbt!

Skoldagen började 8:45 med engelska och fortsatte efter det med tester och testmetoder där vi testade rörlighet. När vi var klara var klockan ungefär 20 före två och klockan två så kom mormor och morfar efter mig.

Kvällen har jag bara spenderat hemma i sängen, sett på modern family och tagit det lugnt, VÄLDIGT skönt.Har ni förresten hunnit smaka NOCCO skumtomte som gör comeback iår? Blev så glad när jag såg att den e tillbaka! Absolut en av mina favoriter, söt dryck som smakar exakt som skumtomtegodis.

Sedan får vi ju inte glömma min fina vän Emilia som e på bilden
❤️

Likes

Comments

Varifrån kom vintern? Alltså det var nog oväntat att det skulle komma snö såhär snabbt, vi har ju inte ens haft Haloween ännu!
Idag på morgon var det dessutom riktigt kallt, -8 stog det på termometern.

Kom mig iallafall upp ur sängen ändå och skrev ett engelska prov som gick väldigt braa! Efter provet var jag klar för dagen. Kl. 10 gick jag och Emilia till Adidashallen där Vörå idrottsgymnasie spelade final i skolfotboll, och senare såg vi på när pojkarna spelade. Gratuleerar till flickorna som fick guld!
Är nu som bäst påväg till Nedervetil. Skulle gärna lämnat i Vörå denhär helgen men måste vara hemma imellanåt också.

Helgen kommer spenderas med Ines som man ser så sällan och blir väl också ett par gymbesök.

Likes

Comments

Gokväll 😊 ska snart gå och lägga mig men tänkte skriva ett snabbt inlägg innan.
Idag har jag inte gjort så mycket extra förutom att jag hade körlektion, jag körde i två timmar i Vasa och det gick riktigt bra.
Sedan på kvällen var jag på gymmet me Emilia, jag körde idag legday eller fokuserade då mest på hamstrings och glutes. Provade på nya övningar för att få lite variation i träningen, fick inspiration till övningar från Denice Mobergs instagram.

Imorgon på morgonen ska vi och lyssna på någon föreläsning om projekt liv och efter det har vi pardans. Så så ser morgondagen ut sådär snabbt.

Likes

Comments

Tjeena! 👋🏼 idag började dagen med kamsport i vasa och det var sista gången så nu slipper man att stiga upp så tidigt på måndagar.
När jag kom tillbaka till Norrvalla åt ja lunch och sen vilade på maten genom att ligga i sängen och se på Modern Family. Och så hann jag faktist ocskå städa i rummet vilket behövdes!

Nu väntar en marknadsförings lektion som först slutar 16:20. Ikväll så blir det gymträning och det är övrekropp som står på shemat, får sedan se hur jag sätter upp programmet idag.

Likes

Comments