Min utmattning - vad jag har lärt mig

Jag vill inte tillbaka för en sekund. Där jag är nu är så mycket bättre än förut.

Det kanske låter konstigt att känna sig tacksam över sin utmattning, men för mig har det blivit min mest betydelsefulla resa i livet. Jag är sjuk, utmattad, utbränd och allt vad det heter, men jag har utvecklats, blommat ut och lärt mig mer det här året än vad jag någonsin hade gjort annars. Jag har fått syn på vad som är viktigt för mig, vad jag vill göra och hur jag vill leva.

Min största förändring och utveckling har skett på insidan. Jag lyssnar på mitt hjärta. Jag vågar drömma. Jag har en snällare inre dialog. Det var sådant som jag aldrig hade brytt mig om innan, men som jag idag har förstått är bland det viktigaste att upptäcka inom oss själva. Egentligen handlar det om mest som respekt inför sig själv, att följa sitt hjärta och ge sig själv chans till att blomma oavsett. Jag har förstått vikten av att acceptera min situation även om det är svårt. Men när man väl gör det blir resten mycket enklare. Det är ett pågående arbete att fortsätta acceptera att man är sjuk, att det har blivit som det här blivit. Ju mer man accepterar det desto lättare blir det att ta distans, men också att ha mer självmedkänsla - att förstå att det är okej.

Det är en annan typ av strid att lära känna sin utmattade kropp, förstå var gränsen går och hur man kan ta hand om den på bästa sätt. Varje dag måste jag lyssna på kroppen, se vad den behöver. Jag har fått hjälp, gått på rehab och i olika terapier, vilket jag är enormt tacksam över. Där jag har lärt mig hur jag ska balansera energin, hur närvaro och meditation är totalt avgörande och hur vad återhämtning egentligen är. Varje gång jag tänker på detta undrar jag varför jag aldrig fått lära mig det tidigare? Krävs det en krasch för att man ska få verktyg för att hantera stress? Det här är sådant som alla människor behöver veta redan i skolåldern.

Något annat som har haft stor betydelse för där jag är idag är yogan. Det har varit ett sätt för mig att förstå mig själv bättre, men också för att jag märker att jag blir mindre stressad och uppe i varv när jag yogar eller mediterar. Hela den mentaliteten har hjälpt mig väldigt mycket. Det öppnades liksom upp en ny sida hos mig när jag var på mina första yogaklasser och när jag började meditera dagligen. Något träffade bara rätt och var så kraftfullt. Jag har blivit en sökare av den där magiska känslan när man connectar med sig själv - när man är här och nu, lyssnar inåt och följer lusten. Det är något som jag vill omge mig med varje dag, så ofta som möjligt just för att jag ser hur mycket det gör för mig.

Jag har en stor längtan efter att utforska ännu mer, se vad mer som väntar för mig. Det är mycket som jag drömmer om, men som jag inte kan ta tag i nu eftersom jag är långt ifrån frisk (vad det nu än är för ord). Jag är sjukskriven på halvtid och fortsätter kämpa varje dag. Motgångar är oundvikliga, men visst är det rätt fint hur de får oss att växa, bli starkare? Livet kunde tagit en annan riktning. Trots att jag är sjuk, vet jag att jag är ändå är på rätt plats just nu. ✷

Med kärlek, Alexandra

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
allt vi går igenom är erfarenheter & vi blir så starka av alla motgångar vi går igenom ❣️ Tycker du är helt fantastiskt & en stor inspiration för många andra. Kramnouw.com/emmaakarlegrund
Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,
Visst är det så 💖 Men gud tack Emma! Blir helt varm i hjärtat 💖💖 Kram på dig!nouw.com/alexandra_wiberg
nooralinnea
nooralinnea,
Du skriver otroligt vackert!!! Heja dig!nouw.com/nooralinnea
Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,
Åh tack! Blir så glad av att höra det! Kram nouw.com/alexandra_wiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229