Gröna stunder

Det var ett begrepp som jag fick lära mig för några veckor sedan, gröna stunder. Vi skulle resa bort och jag var väldigt orolig. Min terapeut frågade mig om en stund där allt känns bra, lugnt och tryggt hade en färg, vilken skulle det då vara? Grönt, sa jag. Hon beskrev då för mig hur jag under resan, oavsett hur jag mådde, skulle vara uppmärksam på när det var en grön stund. Det skulle vara hjälpsamt när jag kände mig låg, att då hålla ögonen öppna för små glimtar av grönt dvs lugnt och skönt. Jag har alltid tänkt i bilder och färger, så detta fungerade väldigt bra för mig. Det handlar om att hitta något som blir tydligt för en själv, något som fungerar för just dig. Kanske kan det vara form, eller ett speciellt ord du gillar, vad som helst. Det viktigaste är att vara öppen för små tankesätt som kan öppna ögonen och hjälpa på vägen.

Tänk att ett så enkelt tankesätt totalt kan få en att vända om. Så numera letar jag efter gröna stunder - när det känns bra helt enkelt. Genom att göra detta märker man ganska fort att det finns gröna stunder överallt, trots att dagen generellt kanske varit svår, jobbig eller ledsam. Det har gett mig mer insikt i att jag kan ha en dålig dag men ändå gröna stunder, vilket ger mig hopp. Såklart känns det positivt när man ser livets små, fina stunder på det viset, det är ungefär som att öva tacksamhet.

Jag nämner några exempel från veckans gröna stunder. Promenera i naturen på landet. Se Ludde skutta av glädje. Dricka te med den tysta naturen utanför. Gapskratta med min syster. Vilsam morgon i soffan hemma. God lunch på Kavalleriet. Mys framför Vår tid är nu. Somna med Luddevovvis i famnen. Saffransfika på Fabrique. Tända ljus i köket.

Hoppas att du vill ge gröna stunder en chans. Läs mitt inlägg om 3 self love skrivövningar

Med kärlek, Alexandra

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Det hjälper verkligen mig också, att tänka på ”gröna stunder” ❣️nouw.com/emmaakarlegrund
Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,
Vad fint att höra, det är så viktigt att hitta tankesätt som hjälper en ❤️ nouw.com/alexandra_wiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229